24 / 04 / 2024

Elektrikli araç satışı yüzde 157 arttı! Dünya devleri Türkiye'yi seçti...

Elektrikli araç satışı yüzde 157 arttı! Dünya devleri Türkiye'yi seçti...

Pandemiden sonra temiz havaya ne kadar ihtiyacımız olduğu bir kerede daha kanıtlandı. Çevre dostu olan elektrikli araçlar çevre kirliliğine de egzoz olmadığından gürültü kirliliğine de neden olmuyor. Türkiye'de de satışları yükselen araçların, meşhur markaları Türkiye odaklı bakışa sevk ettirdi. 



Çevre dostu bir kullanım sunan ve daha verimli çalışan elektrikli araçlar, Her geçen gün insanlar tarafından daha çok tutulmaya başladı. Sessiz çalışan bir motora sahip olması konforlu bir sürüş yapmayı da sağlıyor. Elektrikli araçların bir çok yönden avantaj sağlaması dünya çapında tercihe neden oluyor. Araçların Türkiye'de satış oranları da araç üreten firmaların gözünü Türkiye'ye çevirmesine neden oluyor.

Elektrikli araç satışı yüzde 157 arttı! Dünya devleri Türkiye yi seçti...


Türkiye otomobil ve hafif ticari araç pazarı, Ocak-Kasım 2022'de geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 1 düşerek 668 bin 63 adet olarak gerçekleşti. Söz konusu dönemde otomobil satışları yüzde 2,4 düşüşle 505 bin 886 adet, hafif ticari araç satışları ise yüzde 3,4 artarak 162 bin 177'ye yükseldi.


Geri Dön