29 / 03 / 2024

çevre şehircilik bakanlığı öğrenci etkinlikleri

çevre şehircilik bakanlığı öğrenci etkinlikleri

Çevre bilincini çocuklara erken yaşta kazandırmak isteyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, “Temiz Türkiye’m Çevre Çiçekleri Projesi” kapsamında Mart ayından bu yana yaklaşık 76 bin öğrenciye tiyatro gösterisi düzenledi...

Çevre, Şehircilik Bakanlığı düğmeye bastı! 100 bin hafif çelik köy evi için ilk kazmayı vurdu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, deprem bölgesinde hasar gören köy evlerinin yerine inşa edilecek olan 100 bin hafif çelikten köy evi için ilk kazmayı vurdu. 

Çevre Şehircilik Bakanlığı açıkladı! Türkiye genelinde 130 memur alınacak! Başvurular başladı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Türkiye geneli olmak üzere 130 memur alımı yapacağını açıkladı. İşte ilanın detayları...

Çevre Şehircilik Bakanlığı'nın askeri arazisi Emlak Konut GYO'ya satıldı!

Türkiye'nin en büyük proje geliştiricisi GYO'larından Emlak Konut GYO, geliştirdiği projelerinden dev bir satış protokolü imzaladığını açıkladı. Şirket, Çekmeköy'de Çevre Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne ait arsayı 937 milyon 289 bin TL'ye satın aldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın konutları 8 Şubat'ta satışta!

Çevre Şehircilik Bakanlığı'na ait olan Emlak Konut Başakşehir-Kayabaşı Evleri, Bahçekent Emlak Konutları ve Körfezkent 3. Emlak Konutları'nda yer alan konutlar Turyap aracılığıyla 8 Şubat'ta satışa çıkıyor. 

DASK ile Çevre Şehircilik Bakanlığı protokol imzaladı!

DASK, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile deprem durumunda sigortalıların hasarlarını daha hızlı karşılayabilmeleri adına protokol imzaladı.

Çevre Şehircilik Bakanlığı'nda 7 üst düzey yöneticinin görevine son verildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığında FETÖ ile mücadele amacıyla kurulan komisyonun çalışmalarıyla, biri müsteşar yardımcısı olmak üzere genel müdür düzeyinde 7 üst düzey yöneticinin görevine son verildi.

Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü, Çevre Şehircilik Bakanlığı'na bağlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İçişleri Bakanlığına bağlı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nün bundan sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde faaliyetlerinde devam edeceğini bildirdi.

Çevre Şehircilik Bakanlığı'ndan otopark sertifikası uygulaması!

Çevre Şehircilik Bakanlığı otopark sertifikası uygulamasına hazırlanıyor. Sokaklarda her daire için yer ayrılacak. Bu bölüm tapuda tescillenerek daireyle birlikte satılacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Almanya ve Hollanda’ya teknik gezi!

İdris Güllüce Almanya ve Hollanda’ya teknik gezi gerçekleştiriyor. Çevre Şehircilik Bakanlığı Avrupa Birliği Yatırımları Dairesi Başkanlığı “Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi” kapsamında Almanya ve Hollanda’yı ziyaret etti.

Çevre Şehircilik Bakanlığı'ndan arama projelerine ilişkin açıklama!

Çevre Şehircilik Bakanlığı son günlerde ÇED Yönetmeliği’nin 26. Maddesi kapsamında yer alan maden, petrol, doğalgaz, kaya gazı veya jeotermal kaynak arama projelerine ilişkin çıkan haberler doğrultusunda bir açıklama yaptı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı atıklar için İzmir'de solucan tesisi kuruyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı atıklar için İzmir'de solucan tesisi kuruyor. Şehirlerin çöp sorununa solucanlar çare olacak. Türkiye'de ilk defa İzmir'de kurulacak tesisle, solucanlar tarafından evsel atıklar yenerek gübre üretilecek...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul Boğazı’nı temizliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Deniz Yüzeyi Temizleme Teknesi İstanbul Boğazı’nı temizlemek için iskele ve koylardaki çalışmalarına devam ediyor. Yapılan çalışmalarda, kirlilik sabah saatlerinde Avrupa, akşam saatlerinde ise Anadolu yakasında daha yoğu

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan 13 firmaya durdurma kararı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü 'nden: Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 13 firma hakkında durdurma kararı verdi, detaylar haberimizin içindeki ekte yer alıyor

çevre şehircilik bakanlığı öğrenci etkinlikleri Haberi

çevre şehircilik bakanlığı öğrenci etkinlikleri

Türkiye genelindeki 14 ayrı belediye ile yürütülen proje kapsamında 93 bin ilkokul 4. sınıf öğrencisine çevre müfettiş kartları dağıtıldı.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, “Temiz Türkiye’m Çevre Çiçekleri Projesi” kapsamında ilkokul 4. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlediği “Çevre Çiçekleri Tiyatro” gösterileri ile 4 ayda yaklaşık 76 bin çocuğa ulaştı. 93 bin öğrenci ise Türkiye’de bir ilk olan “Çevre Müfettişi” kimlik kartlarının sahibi oldu.


İlk kez Üsküdar’da başlayan “Çevre Çiçekleri Tiyatro” gösterileri ile bakanlık, çocukların çevre konusunda erken yaşta bilinçlenmesini tiyatro ile anlatmaya çalışıyor.


Tiyatro, Türkiye genelinde İstanbul’da Küçükçekmece, Bağcılar, Esenler, Üsküdar, Fatih Ankara’da Altındağ, Keçiören, Sincan, Gaziantep, Adapazarı, Trabzon, Adıyaman, Uşak ve Bilecik’te sahnelendi.


-Gösteriler Türkiye geneline yayılacak


Yeni eğitim döneminde de devam edecek projenin tüm Türkiye’ye geneline yayılmasını hedeflediklerini kaydeden Bakan Bayraktar, “Sergilenen tiyatro gösterisi...