24 / 04 / 2024

çin ile ticaret

çin ile ticaret

Türkiye’de yapılan protesto ve saldırıların ardından Çin’den ilk tepkiler geliyor. Çinli mermer, maden alıcısı firmalar Türkiye’ye gelmekten vazgeçiyor.

Toplam ciro endeksi Ekim'de yüzde 124,8 yükseldi! İşte sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörlerindeki o rakamlar...

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplam ciro endeksi, ekim ayında, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 124,8 arttı. İşte ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı, bir ülke ile ticaret hacmimiz resmen uçacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya Başbakanı Mario Draghi ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuştu. Erdoğan, İtalya ile ticaret hacmini 25 milyar TL'ye çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Çin ile yapılan anlaşma ve projeler TBMM gündeminde!

Çin ile yapılan anlaşma ve projeler meclis gündemine taşındı. Saadet Parti'li Karaduman, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Donald Trump vergi artırımı kararını erteledi!

ABD Başkanı Donald Trump, Çin ile ticaret müzakerelerinde ilerleme sağlanmasından gümrük vergisini artırma kararını erteledi.

Erçin Otelcilik Turizm Taşımacılık Nakliye İnşaat Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Erçin Otelcilik Turizm Taşımacılık Nakliye İnşaat Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Hüseyin Erçin tarafından kuruldu.

Editds İç Mimarlık İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Editds İç Mimarlık İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Berçin Hekim ve Ceren Tan Soydemir ortaklığında Kağıthane’de 10 bin TL sermaye bedeli ile kuruldu.

Recep Altepe: İnşaat sektöründe Çin ile yarışıyoruz!

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa İnşaat Fuarı’nın kentin yaşadığı hızlı gelişimi yansıttığını söyleyerek, “Türkiye büyük mesafe aldı. İnşaat sektöründe dünyada Çin ile yarışıyoruz” dedi.

Recep Altepe: Türkiye inşaat sektöründe Çin ile yarışıyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa İnşaat Fuarı’nın kentin yaşadığı hızlı gelişimi yansıttığını söyleyerek, “Türkiye büyük mesafe aldı. İnşaat sektöründe dünyada Çin ile yarışıyoruz” dedi.

Recep Altepe: İnşaat alanında Çin ile yarışıyoruz!

Bursa İnşaat Fuarını gezen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "İnşaat sektöründe dünyada Çin ile yarışıyoruz. Türkiye olarak önemli gücümüz var ve bu artık şehirlerde de iyice hissedilmeye başladı. " diye konuştu.

Türkiye inşaat sektöründe Çin ile yarışıyor!

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa İnşaat Fuarı’nın kentin yaşadığı hızlı gelişimi yansıttığını söyleyerek, “Türkiye büyük mesafe aldı. İnşaat sektöründe dünyada Çin ile yarışıyoruz” dedi.

HCN Mühendislik Mimarlık İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

HCN Mühendislik Mimarlık İnşaat Ticaret Limited Şirketi 12 Mart 2015 'te 10 bin TL sermaye bedeli ile Sancaktepe 'de Mehmet Haçin Müdürlüğü 'nde kuruldu.

Ekrem Demirtaş: Yunanistan ile ticaret hacmini artırmalıyız!

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ile Kuzey Yunanistan Yunan-Türk Ticaret Odası Başkanı Dimitrios Simeonidis, iki oda arasında kardeş oda anlaşması imzaladı. Demirtaş, "Yunanistan ile ticaret hacmini artırmalıyız" dedi

BŞ Dış Ticaret Makina İmalat İnşaat Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

BŞ Dış Ticaret Makina İmalat İnşaat Ticaret Anonim Şirketi, Bahadır Şentürk Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 50 bin TL'lik sermaye ile 31 Temmuz'da Kartal Dumankaya Vizyon'da kuruldu.

çin ile ticaret Haberi

çin ile ticaret

Çin Halk Cumhuriyeti’nin Sincan Uygur Bölgesi’ndeki Uygur Türklerine yönelik tavırları nedeniyle son günlerde Türkiye’nin çeşitli illerinde gerçekleştirilen protesto eylemleri ve Çinli turistlere yapıldığı söylenen saldırı haberleri, ihracatı da olumsuz etkilemeye başladı. Çin hükümeti Türkiye’ye gelecek vatandaşlarını uyarırken, Çinli firmalar da gelişlerini iptal etmeye başladılar.


Demokrasilerde protestoların bir hak olduğunu belirten İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kahyaoğlu, “Ancak bunun dozunun kaçırılması ve saldırı şeklini alması doğru değil” dedi.  Basındaki haberlerden Sultanahmet’teki eylemler de Çinli zannedilerek Koreli bir gruba saldırıda bulunulduğunu, Çin Restoranlarının taşlandığını ve insanlara saldırıldığını hatırlatan Ali Kahyaoğlu, “ Tepkiyi bu şekilde göstermek olumsuz sonuçlara da neden olabiliyor. Sağduyulu olmalıyız. Bu tür sorunlar devletlerarası görüşmelerle çözümlenebilir. Cumhurbaşkanımızın 28 Temmuz’da Çin’e gideceği belirtiliyor. Bu tür sorunlar orada...