19 / 04 / 2024

Çin Japonya tepkisi

Çin Japonya tepkisi

Pekin yönetimi, Japonya'nın yayımladığı "beyaz belge"de Çin ile ilgili beyanlara şiddetle karşı çıktı. Japonya'nın "gerçekleri" yeniden gözardı ettiği ve belgedeki beyanlara Çin'in katiyetle karşı çıktığı ifade edildi.

Japonya'da 2023 yılında iflas eden inşat şirketlerinin sayısı 1.693 oldu!

Japonya'da 2023 yılındaki kurumsal iflaslar, bir önceki yıla göre yüzde 35.2 oranında artarken inşaat sektörü en çok iflasın gerçekleştiği ikinci sektör oldu. 

DEVA Partisi'nden imar affı tepkisi: Bunlar yapılsaydı binlerce kişi yaşıyor olurdu!

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler ile imar affına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İşte Ekmen'in o tepkisi ve açıklamaları..

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki Kahramanmaraş ile Japonya depremlerini kıyaslayarak uyardı!

Yüksek inşaat mühendisi ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Kahramanmaraş ile Japonya depremlerini kıyaslayarak önemli açıklamalar yaptı. Yoshinori Moriwak Hatay'da yapılacak konutların yatay mimariye uygun olması gerektiğini kaydetti.

Japon deprem uzmanı yine uyardı: Türkiye'deki yapıların yüzde 50'sinin yenilenmesi gerekli

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Türkiye için kentsel dönüşüm uyarısında bulunarak açıklama yaptı. Buna göre, Moriwaki, Türkiye'deki yapıların yüzde 50'sinin yenilenmesi gerektiğini kaydederek, "Bunun için Japonya'dan 2 firmayı Türkiye'ye getirttim." diye konuştu. İşte ayrıntılar...

Japonya'nın en yüksek gökdeleni "Mori JP Tower" açıldı!

Japonya'da inşaatı tamamlanan, ülkenin 330 metrelik en yüksek gökdeleni "Azabudai Hills Mori JP Tower" açıldı. 

Türkiye ile Japonya, Ukrayna’yı yeniden inşa edecek!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Japonya-Türkiye Ekonomik Ortaklık Anlaşması müzakerelerine teknik düzeyde tekrar başlama kararı aldık” ifadelerini kullandı. Müzakere başlıklarının biri de Ukrayna’nın yeniden inşası olacak.

ABD ve Çin arasındaki ‘çip savaşı’ iyice büyüdü

Küresel yarı iletken pazarının 2030'da 1 trilyon dolara erişmesi tahmin edilirken, bu sahada bağımsız olmak isteyen ülkeler çip teknolojisine has uygulamalar planlanıyor. ABD, Çin, İsrail, Japonya, Güney Kore, Almanya ve İngiltere, teşvik sistemlerini tekrar yapılandırarak milyar dolarlık yatırımlar

Otomotiv ihracatında lider değişikliği! Çin zirveye oturdu!

Otomotiv ihracatında dünya lideri değişti. Çin yılın ilk üç ayında Japonya’yı geçerek, dünyanın en büyük otomobil ihracatçısı oldu. İşte detaylar...

Yeni Nissan X-Trail’e tam 45.800 TL zam geldi! Nissan X-Trail’in mayıs ayı fiyatı ne kadar oldu?

Çok uluslu, Japonya merkezli otomotiv devi Nissan X-Trail mayıs ayı kapsamında 36 bin TL ila 45.800 TL arasında zam geldi. Gelen zamla birlikte X-Trail’in güncel fiyatı merak konusu oldu. İşte 9 Mayıs 2023 fiyat listesi...

Altın ve dolara Fed etkisi! İslam Memiş rekor için net tarih açıkladı

Altında son dakika gelişmesi. ABD Merkez Bankası, politika faizini beklentiler doğrultusunda 25 baz puan artırarak, yüzde 4,75-5.00 aralığına yükseltti. Bu gelişmenin ardından altın ve doların tepkisi araştırılıyor. Uzman isim İslam Memiş, Fed'in kararından sonra dikkat çeken bir açıklama geldi. Alt

Japonya büyük depremleri nasıl az hasarla atlatıyor? Binalar nasıl inşa ediliyor? 

Türkiye'de depremlerin neden olduğu yıkımın ardından, sık sık depremlerle sarsılan ama binaları yıkılmayan Japonya'da depremlerin az hasarla atlatılması gündeme geliyor. Peki Japonya büyük depremleri nasıl az hasarla atlatıyor?

Dünyanın ‘en değerli’ markaları ABD ve Çin’den… Bakın hangi markalar var?

Uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance, "Dünyanın En Değerli 500 Markası" araştırmasının sonuçlarını açıkladı. En değerli markalarda ABD, Çin ve Japonya başı çekerken, teknoloji şirketleri liderliği kaptırmadı.

Kripto para piyasası için müjde!

Kripto para piyasası için Japonya'da müjde geldi! Japonya kripto para borsalarının coin listelemelerini daha kolay hale getireceklerini bildirdi.

Çin Japonya tepkisi Haberi

Çin Japonya tepkisi

Pekin yönetimi, Japonya'nın yayımladığı "beyaz belge"de Çin ile ilgili beyanlara şiddetle karşı çıktı.Çin Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, yayımlanan "beyaz belge"de Çin'in olağan askeri büyümesi ve ada faaliyetleriyle ilgili sorumsuzca ifadelerin yer aldığı belirtilirken, Japonya'nın "gerçekleri" yeniden gözardı ettiği ve belgedeki beyanlara Çin'in katiyetle karşı çıktığı ifade edildi.


Açıklamada, Japonya'nın, Çin'in tehdit olarak görülmesinin yanı sıra Çin ile ilgili yanlış ve abartılı söylemlerinin, iki ülke arasında tansiyonu yükseltici etkisi olduğuna dikkat çekildi.


Çin'in barışçıl gelişme ve ulusal savunma politikası çerçevesinde bir yol üstlendiği kaydedilen açıklamada, stratejik amaçlarının da şeffaf olduğu dile getirildi.


Ayrıca ülkenin savunma durumu gelişiminin adil olduğu ve hiçbir ülkeye tehdit oluşturmadığı belirtilirken, Japonya'ya halkını yanlış yönlendirmeyi ve ilişkilerin gelişimini engelleyici bariyer koymayı bırakma çağrısında bulunuldu.


Çin'in uluslararası ve yerel yasalar çerçevesinde...