18 / 04 / 2024

Çinli gayrimenkul şirketleri

Çinli gayrimenkul şirketleri

Borç yükü altında olan Çinli gayrimenkul şirketi Evergrande'nin yurt dışındaki yatırımcıları şirketin yeni haftanın ilk gününde vadesi sona erecek 148 milyon dolardan fazla tahvil kupon ödemesine ilişkin gelişmelere odaklanırken, diğer Çinli gayrimenkul şirketleri de temerrütten kaçınmaya çalışıyor.

Borç krizindeki Çinli emlak devi Evergrande Group'a 'cansuyu'!

China Evergrande Group'un, tasfiye davasında bir kez daha erteleme kararı alındı. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre yatırımcılar tarafından sürpriz şekilde algılanan karar Çinli dev gayrimenkul şirketi Evergrande için son bir şans şeklinde de yorumlandı

Çin'in en büyük gayrimenkul şirketi Country Garden'da büyük kriz! 

Çinli gayrimenkul geliştiricisi Country Garden yaptığı açıklamada tüm offshore ödeme yükümlülüklerini yerine getiremeyebileceğini söyledi.

Türk inşaat sektörü krizi çözmek için ibreyi Katar'a çevirdi

Türk gayrimenkul şirketleri Dünya Kupası öncesi Katar'da yatırımcı arayışına çıktı. Türkiye'de artan inşaat maliyetleri nedeniyle çözüm arayışında olan sektör Katar'ın elit kesimine proje beğendirmek için yarışa girdi. İşte detaylar...

Türk müteahhitler Katar'da 19,1 milyar dolarlık proje üstlendi!

Türk gayrimenkul şirketleri, İstanbul Ticaret Odası (İTO) önderliğinde Cityscape Katar Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı'na (Cityscape Qatar 2022) çıkarma yaptı.

Evergrande hisseleri Hong Kong borsasında işleme kapatıldı!

Borç krizinde olan ve son zamanlarda sık sık gündeme gelen Çinli gayrimenkul şirketi Evergrande hisseleri Hong Kong borsası tarafından işleme kapatıldı.

Çin'deki emlak krizi büyüyor!

Çin inşaat ve gayrimenkul şirketleri, iflas tehdidi oluşturan likidite sıkışıklığını hafifletmeleri amacıyla alacaklılarıyla müzakere etmek zorunda kalırken, Shimao isimli inşaat şirketi bütün inşaat projelerini satışa sundu.

Evergrande'nin hisseleri Hong Kong borsasında yeniden işleme açıldı!

Mali krizdeki Çin'in en büyük gayrimenkul şirketleri arasında olan Evergrande'nin hisseleri, Hong Kong Borsası'nda yeniden işlem görüyor.

Evergrande yatırımcılarından protesto!

Çinli gayrimenkul şirketi Evergrande'e yatırımda bulunan, fakat paralarını geri alamayan bir grup, şirketin Guangzhou'daki ofisinin önünde protesto gerçekleştirdi. Şirkete yatırım yapan kişilerden, 'Paramızı geri ver' tepkisi geldi.

Evergrande tamamlayamadığı projelerin yüzde 92'sine yeniden başladı!

Çinli gayrimenkul devi Evergrande, borç krizinin etkilerinden kurtulurken, dikkatini bitiremediği projelerine verdi. Şirket, Pazar akşamı gerçekleştirdiği bir açıklamada projelerinin yüzde 92'sine yeniden başlandığını açıkladı.

Çinli gayrimenkul şirketi Kaisa Group'un Hong Kong Borsası'ndaki işlemleri durdu!

Çin'in borç krizindeki gayrimenkul şirketi Kaisa Group, vadesi gelen 400 milyon dolar tutarındaki borç tahvilinin faiz ödemesini gerçekleştirememesinden sonra Hong Kong Borsası'ndaki işlemlerinin durdurulmasını talep etti. 

Evergrande hisseleri 11 yılın en düşüğünde!

Guangdong eyalet yönetiminden mali destek istemek zorunda kalan Çinli gayrimenkul devi Evergrande'ın hisseleri bugün yüzde 12'nin üzerinde değer kaybetti. Hisseler 11 senenin en düşük seviyesine indi. 

Borçlu Çinli emlak şirketlerini yüklü ödemeler bekliyor!

Küresel piyasalar borç krizindeki Çinli şirketlerle ilgili gelişmeleri takip ediyor. Krizin ortasındaki şirket Evergrande'nin yönetim kurulu başkanı hisse satmaya start verirken, Aralık'ta Çin'in önemli şirketleri yüklü ödemelerle karşılaşacak.

Evergrande hisse satışıyla 347 milyon dolar kazanacak! 

Son günlerde borç nedeniyle zor zamanlar geçiren Çinli gayrimenkul geliştirme devi Evergrande, 900 milyon yeni hisse satarak 347 milyon dolar toplayacak. 

Çinli gayrimenkul şirketleri Haberi

Çinli gayrimenkul şirketleri

Çinli inşaat şirketleri, gayrimenkul sektörü için likidite şartlarının sıkılaşmasıyla beraber, yaklaşan tahvil yükümlülükleri dikkate alındığında, temerrütten kaçınmak amacıyla ödemelerin uzatılması veya borç takası yapmak için arayışa başladı. 

Bloomberg HT'de yer alan habere göre; Modern Land (China) Co., tahvil sahiplerine 25 Eki tarihinde vadesi sona erecek 250 milyon dolar tutarlı dolar cinsi tahvilleri için 3 aylık uzatma teklifi götürürken, aynı zamanda iki üst düzey yetkilinin şirkete yaklaşık 125 milyon dolar kredi sağlamasına ilişkin planını da açıkladı. 

Diğer bir inşaat şirketi Xinyuan Real Estate Co. ise, 15 Ekim vadeli tahvilde ana paranın yalnızca yüzde 5’ini ödemeyi ve kalan borcu 2023 vadeli tahvillerle takas etmeyi tavsiye etti. 

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, şirketin kredi notunu C seviyesine düşürürken, bu adımı...