26 / 04 / 2024

çip krizi

çip krizi

Dünya üzerinde hali hazırda süren çip krizi otomotiv sektöründen sonra beyaz eşya sektörünü de vurdu. Beyaz eşya üreticileri Buzdolabı çamaşır makinesi bulaşık makinesi ve buzdolaplarına büyük zamları yapmaya başladı. İşte 18 Mayıs fiyat listesi

Dünyayı kasıp kavuran krizde yeni perde. Otomobilden, beyaz eşyaya yeni zamlar kapıda

Otomotiv sektörüyle başlayan çip krizi beyaz eşya başta olmak üzere bütün teknolojik ürünleri etkisi altına almaya devam ediyor. Rusya Ukrayna savaşının da patlak vermesiyle tüm dünyayı kasıp kavuran çip krizinin daha da derinleşeceği tahmin ediliyor.

 12.5 milyon aracın üretimini etkileyen çip krizinde sona gelindi!

Pandeminin ardından ses getiren çip krizi otomotiv üreticilerini isyan ettirdi. Yaklaşık 12,5 milyon aracın üretimini etkileyen çip krizinde sona gelindi. 

Araç piyasasına radikal çözüm! Yeni dönem başlıyor

Sıfır araç tedarikinde yaşanan sorunlar ikinci el araçların fiyatlarını da yükseltti. Hem çip krizi hem de araba üretiminde yaşanan sorunlar markaları da hamle yapmaya zorladı. Fransa ve İspanya'da denenen uygulama artık Türkiye geldi. İşte tüm detaylar...

ABD'li çip üreticisinin piyasa değeri trilyon dolara göz kırpıyor!

ABD’li çip üreticisi Nvidia'nın hisse değeri beklentileri aştı ve piyasa değeri 1 trilyon dolara yaklaştı. İşte detaylar!

Uzman ekonomistten korkutan uyarı: ‘Yanlış politikalar benimsenirse TL krizi yaşanabilir’

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Bölgesel Başekonomisti Roger Kelly, Türkiye’deki ekonomik sorunlara ilişkin değerlendirmede bulundu. Kelly, “Yanlış politikalar benimsenirse TL krizi yaşanabilir” dedi.

İngiltere 10 yıllık çip tedarikini güvence altına aldı!

İngiltere, G7 Liderler Zirvesi'ne katılmak üzereyken 1 milyar sterlin çip yatırım planını açıkladı. İşte detaylar!

Oppo’nun hayali suya düştü! Artık çip üretemeyecek

Çin merkezli elektronik şirketi Oppo, küresel ekonomideki güçsüzlük ve mobil endüstrideki durum sebebiyle çip dizaynı yapan yan kuruluşu olan Zeku’yu kapatma kararı aldı.

Küresel gayrimenkul krizi yaklaşıyor mu? Emlak krizi finans sektörünü etkileyecek mi?

Dünya çapındaki merkez bankalarının faiz artırımları ile birlikte emlak piyasasında l söylentiler yeniden gündeme geldi. The Telegraph'ın haberine göre ticari gayrimenkul krizi finans sektöründe önemli bir etki yaratmayacak.

Türkiye’de konut ve kira krizi ürkütücü boyutlara ulaştı!

Türkiye’de konut ve kira krizi giderek büyümeye devam ediyor. 2020’de başlayan pandemi süreci ile beraber başlayan daha sonra kur artışının da etkisiyle yükselişi hızlanan konut kiralarındaki artış artık kontrolden çıktı.

Konut ve kira krizi giderek büyüyor! Kiralar 1 yılda yüzde 140 arttı!

Ülkemizde konut ve kira krizi git gide büyüyor. 2020'de başlayan pandemi süreciyle başlayan daha sonra kur artışının da etkileriyle yükselişi hız kazanan konut kiralarındaki artış artık kontrolden çıktı.

Samsung'ta çip krizi! Milyarlarca dolar kaybediyor

Bellek yongası ticaretinde planladığı talebi göremeyen Samsung, dünyanın en büyük bellek yongası üreticisinin yarı iletken işinden 3,4 milyar dolar zarar görmesi tahmin ediliyordu.  Ancak akıllı telefon kârları daha güçlüydü.

Türkiye dünyada çip üretimi yapan altıncı ülke olacak!

Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu, kurdukları tesiste çip üretimine uygun altyapının hazır olduğunu belirterek, “Ar-Ge birimleri çalışıyor. Tayvan, Güney Kore, Japonya, Çin ve ABD gibi çip üreten ülkelerin arasına gireceğiz” dedi.

Sıfır araçlara son bir ayda yüzde 8 zam! Nedeni ise bambaşka! Duyunca çok şaşıracaksınız!

Çip krizi, döviz, enerji maliyeti derken sıfır araç fiyatlarına şimdi de TIR şoförü zammı dahil oldu. Tüm dünyada büyüyen TIR şoförü eksikliği nedeniyle sorun teslimatları erteletirken, açığı kapatmaya çalışan firmalar, lojistik maliyetindeki artışı fiyatlara yansıtmaya başladı.

Çip krizinde son viraj! Sonunda ışık göründü! Otomotiv sektöründe bir devir sona eriyor!

Dünyada otomotiv sektöründeki çip krizini çözmek için milyar dolarlık yatırımlar yapıldı. Tüm yatırımların devreye girmesi 2024 yılını bulacak. Çip krizinin kökten çözülmesi ise 2025’ yılında gerçekleşecek

çip krizi Haberi

çip krizi

Beyaz eşya fiyatları çip krizi yüzünden zam gördü.  

Güney Koreli üretici Samsung, bu yıl çip üretim fiyatlarını yüzde 20'ye kadar arttırmak için düğmeye bastı. 

SAMSUNG'UN YAPAY ZEKA ÜRÜNLERİ İLGİ GÖRÜYOR

Samsung'un kullanıcılara sunduğu çamaşır makineleri, sahip olduğu yapay zeka (AI) bazlı özellikler ile kişiselleştirilmiş, çok daha kolay ve sorunsuz bir çamaşır yıkama deneyimi sağlıyor.

Samsung'un bir diğer yenilikçi ve teknolojik özelliği olan QuickDrive ise yıkama süresini yüzde 50'ye kadar düşürürken, etkili temizlik sağlamaya yardımcı oluyor. Q Bubble ile güçlü köpük üretimi gerçekleştirilirken, yıkama sırasında her bir çamaşırın bol miktarda köpüğe maruz kalması için yoğun köpük miktarına ulaşılıyor. Böylece etkili ve kısa sürede temizlik sağlanmış oluyor.

Buzdolapları 6 bin liradan başlıyor özelliklerine göre 21 bin liraya kadar çıkıyor.

Çamaşır makineleri 5 bin 599 liradan başlıyor 15 bin...