16 / 04 / 2024

çipli beton kullanımı

çipli beton kullanımı

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) tarafından Tokat’ta “Beton Teknolojileri ve Doğru Beton Uygulamaları Semineri” gerçekleştirildi. 

Betonun doğru kullanımı nasıl olmalı?

Milliyet gazetesi yazarı Sinan Genim, bugünkü yazısında beton kullanımını kaleme aldı. İşte Genim'in o yazısı...

Beton kullanımı yapıların ömrünü artırıyor!

TÇMB teknik danışmanı ve ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölüm Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özgür Yaman, “İnorganik yapısıyla beton uzun ömürlü bir yapı malzemesi olup güvenirliği tarihsel olarak kanıtlanmıştır" dedi...

Güvenli yapılar için kaliteli beton kullanımı şart!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) tarafından Diyarbakır’da gerçekleştirilen “Beton Teknolojileri ve Doğru Beton Uygulamaları Semineri” güvenli yapılar için KGS denetiminden geçmiş kaliteli betonun kullanılmasının bir ön şart olduğu vurgulandı.

Ümraniye Büyük Cami için açılan beton alım ihalesi iptal edildi!

Ümraniye’de inşaatı devam eden Büyük Camii’nin inşaatında kullanılmak üzere açılan hazır beton alım ihalesi ödenek yetmediği için iptal edildi.

Depremi az hasarla atlatmak için kaliteli beton kullanımı şart!

Avrupa Hazır Beton Birliği (ERMCO) ve Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık büyük kayıpların yaşandığı 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin 19’uncu yıl dönümü vesilesiyle açıklamalarda bulundu.

Fatih Vardar: Beton kullanımında bilinç oluşmalı!

Merinos Kültür Merkezi'nde düzenlenen kurultaya katılan Bursa Beton Genel Müdürü Fatih Vardar, konut satın alan tüketicilerin kaliteli hazır beton konusunda yeterince bilinçli olmadığına dikkat çekti.

Kaliteli hazır beton kullanımı konusunda bilinç oluşturulmalı!

Bursa Beton Genel Müdürü Fatih Vardar panelde yaptığı konuşmada konut satın alan tüketicilerin kaliteli hazır beton konusunda çok bilinçli olmadığına dikkat çekti

Konut alımında hazır beton kullanımı sorulmalı!

Bursa Beton Genel Müdürü Fatih Vardar, son kullanıcıya da özellikle konut alımı sürecinde yapılarda kaliteli hazır beton kullanılıp kullanılmadığını sorgulamak ve alım kararında can güvenliğine öncelik vermek konusunda çağrıda bulundu.

Kaliteli beton kullanımıyla deprem hasarı en aza inebilir!

Türkiye nüfusunun yüzde 95'inin deprem bölgelerinde yaşadığını hatırlatan Işık, "En büyük sorunumuz deprem bilincinin hala oluşturulamamasıdır. Denetim kaliteli beton kullanımı ile depremi az hasarla atlatmak Bizim elimizde ettik.

Sağlıklı dönüşüm için kaliteli beton kullanılmalı!

Bursa Beton Genel Müdürü Fatih Vardar, kentsel dönüşüm çerçevesinde müteahhitlerle büyük bir anlaşma yaptıkların söyledi. Vardar, sağlıklı bir dönüşüm için kaliteli beton kullanılması gerektiğini ifade etti.

KGS belgeli hazır beton kullanımı yaygınlaştırılmalı!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Başkanı Yavuz Işık, Türkiye’nin yapı stoğunun uzun ömürlü ve afetlere dayanıklı olması için KGS belgeli hazır beton kullanımının yaygınlaştırılması gerektiğini belirtti.

KGS belgeli beton kullanımı binaları depremden koruyacak!

Gelişen inşaat sektörüyle birlikte hazır beton sektörünün de büyüdüğünü belirten Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, kentsel dönüşümün sektör açısından bu yıl için de önem taşıdığını dile getirdi.

Hazır beton kullanımı artıyor!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Tevfik Güngör, bu günkü köşe yazısında hazır beton kullanımının artışına değindi. İşte Tevfik Güngör'ün yazısı:

çipli beton kullanımı Haberi

çipli beton kullanımı

Kuruluş tarihi olan 1988'den bu yana Türkiye’de kaliteli betonun üretilip kullanılması için önemli çabalar gösteren Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), bu amaçla yapmış olduğu çok sayıda etkinliğin yanı sıra “Beton Teknolojileri ve Doğru Beton Uygulamaları” konulu seminerler gerçekleştiriyor. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde periyodik olarak yapılan bu seminerler ile müteahhitler, mimarlar, mühendisler başta olmak üzere beton kullanıcılarına; betonla ilgili kamu idarelerinin yetkililerine, yapı denetim kuruluşu temsilcilerine ve beton üreticilerine betonun doğru uygulamalarının anlatılması planlanıyor.

THBB’nin 2017'de başlattığı seminerler dizisinin on dokuzuncusu İnşaat Mühendisleri Odası Tokat Temsilciliği iş birliği ile 24 Nisan 2019'da Tokat 26 Haziran Atatürk Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen Seminer kapsamında, THBB Kalite Güvence Sistemi Direktörü Selçuk Uçar, “Betonda Kalite Denetimleri”; THBB Teknik ve Sürdürülebilirlik Direktörü Koray Saçlıtüre, “Türkiye’de ve...