24 / 04 / 2024

çöp depolama tesisi bodrum

çöp depolama tesisi bodrum

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Bodrum Yarımadası Belediyeler Birliği arasında, "Bodrum Yarımadası Entegre Katı Atık Çöp Depolama Tesisi" için mutabakat zaptı imzalandı. hatıra kütüğüne proje levhası çakıldı....

Erkan Petekkaya'nın sahibi olduğu şirket İzmir'den 250 dönüm arazi satın aldı! GES tesisi kurulacak!

İzmir’in Karaburun ilçesi Küçükbahçe Köyü’nden 250 dönümlük arsa alan Erkan Petekkaya'nın sahibi olduğu Nano Yenilenebilir Enerji Yatırımları Anonim Şirketi buraya GES ve Elektrik Depolama Tesisi kuracak.

Avrupa'nın en büyüğü olacak! Kritik gün geldi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, kapasitesi genişletilerek Türkiye'nin en büyük doğal gaz deposu olan Silivri Doğal Gaz Depolama Tesisi'nin, bugün açılacağını duyurdu.

BOTAŞ’tan açıklama geldi: Doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı

BOTAŞ'tan doğalgaz depolarına ilişkin yapılan açıklamada, Tuz Gölü hem de Silivri Tesislerinde depo doluluk oranı yüzde 100'e ulaştığı belirtildi. Açıklamada "Silivri Yer Altı DoğalGaz Depolama Tesisi rezervuarlarında 4.6 milyar metreküp depolama gazı bulunmakta" ifadelerine yer verildi.

BOTAŞ'ın yaptığı sır anlaşma ortaya çıktı! Rusya'nın Ukrayna savaşından sonra gelen bomba adım

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaş yüzünden Rus gazını kullanmak istemeyen AB ülkeleri Rusya'ya yaptırım kararı aldı. Söz konusu ülkeler Rus gazına alternatif olarak LNG alıp depolama yoluna gitme kararı aldı. Türkiye de benzer bir adım için düğmeye bastı.

Tarsus'ta 19.1 milyon TL'ye icradan satılık tesis!

Tarsus İcra Dairesi, hububat işleme ve depolama tesisi 19 milyon 179 bin 37 TL'ye satılıyor. Gayrimenkulün ihalesi Ağustos 2020 günü gerçekleşecek.

Tarsus'ta 19.2 milyon TL'ye icradan satılık hububat işleme ve depolama tesisi!

Tarsus İcra Dairesi, Mersin ili, Tarsus ilçesi, Kanberhüyüğü Mahallsi, 589 parselde bulunan 25 bin 263 metrekarelik hububat işleme ve depolama tesisini 19 milyon 176 bin 37 TL'ye icradan satıyor...

Eyüp Sultan'ta 9 milyon TL'ye icradan satılık beton üretim tesisi hissesi!

İstanbul 10. İcra Dairesi Müdürlüğü,İstanbul ili, Eyüp Sultan ilçesi, Pirinççi Mahalle'si 271 parselde yer alan beton üretim tesisi ve santral binası hissesini 9 milyon 60 bin TL'ye icradan satıyor...

İzmir'de metro yatırımları hızlanacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Aziz Kocaoğlu, 95 adet metro aracı için yapılan “Halkapınar Yeraltı Depolama Tesisi” inşaatını inceledi. Kocaoğlu, bölgedeki metro yatırımlara devam edeceklerini söyledi. 

Tuz Gölü Doğalgaz Depolama Tesisi'ne 600 milyon dolarlık kredi!

Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu tarafından Tuz Gölü Doğalgaz Depolama Tesisi'nin genişletme çalışmaları için ilk 7 yılı geri ödemesiz olmak üzere 22,5 yıl vadeli 600 milyon dolarlık kredi onaylandı.

Reysaş, depolama konusunda büyük oynuyor!

Reysaş Yatırım Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Egemen Döven, “Yatırımlarımız, sıfırdan fabrika, depolama tesisi, araç, vagon ve ekipman yatırımı şeklinde olacak. 2018 için büyüme hedefimiz yüzde15.2023 yılı hedefimizi milyar dolar ciro.” dedi. 

Antalya Serik'e lojistik merkez inşa ediliyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, çalışmalarını daha hızlı ve verimli sürdürebilmek amacıyla Serik’in Eminceler Mahallesi’ne depolama tesisi inşa ediyor.

Konutların doğalgazının yarısı Tuz Gölü'nde depolanacak!

Tuz Gölü Yeraltı Doğalgaz Depolama Tesisi'nde açılan ilk kavernalarda (suni mağara) dolum işlemi yapılıyor. 

Adana Karataş'ta acele kamulaştırma kararı!

Mersin İli, Tarsus İlçesinde Tesis Edilecek Doğal Gaz Depolama Tesisi İçin Adana Karataş'ta acele kamulaştırma kararı alındı..

çöp depolama tesisi bodrum Haberi

çöp depolama tesisi bodrum

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Bodrum Ticaret Odası toplantı salonunda düzenlenen törende, son dönemlerde sanayi ve teknolojinin gelişmesi, göçün çoğalmasıyla çevresel sorunların arttığına dikkati çekti. 2002 yılında 12 olan katı atık depolama tesisi sayısının 59'a yükseldiğini kaydeden Balta, "2023 hedeflerimizde çevresel sorunlarını çözmüş, kirli sularını, atık sularını arıtarak yüzde 100'ünü doğaya bırakan bir Türkiye var" dedi.


Kurulan katı atık depolama tesisleriyle Türkiye'nin, nüfusun yüzde 46'sına hizmet verecek duruma geldiğine değinen Balta, bu tesislerin bir kısmında atıklardan enerji de üretildiğini anlattı. Balta, "Tesislerin bir kısmında atıkları ekonomiye kazandırmak için düzenlemeler var ama hedef, Türkiye'de bu çöplerin toplanarak düzenli depolama sahalarında depolanması ve çevreye zararsız hale getirilmesi" diye konuştu.


Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da mevcut vahşi çöp depolama alanını sadece...