28 / 03 / 2024

Çorum İskilip sit alanı ilanı

Çorum İskilip sit alanı ilanı

İskilip Kuz Köy ve Harun Köy arası Kızlan mevkiinde bulunan tarihi alanda tamamlanan araştırmalar sonucunda; 23.000 metrekare alan Arkeolojik Sit Alanı ilan edilerek Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür Mirası olarak tescillendi.

Ehliyeti olanlara müjde! O belediye yüksek maaşlı personel alımı yapacak! Lise mezunu olmak yeterli!

Çorum İskilip Belediyesi, personel alımı yapacağını duyurdu. Yapılan duyuruya göre, istihdam edilecek personellerde B sınıfı sürücü belgesinin bulunma zorunluluğunun aranacağı öğrenildi.

TOKİ Çorum İskilip'te 60 bin 800 TL peşinatla! 

TOKİ'nin Çorum projelerinde yer alan konutların detayları da yavaş yavaş belli oluyor. Peki TOKİ Çorum İskilip projesinde kaç konut inşa edilecek, nasıl başvurulur? İşte 10 soruda TOKİ Çorum İskilip 2022 ucuz konut projesi...

AYM'den mülkiyet hakkıyla ilgili emsal karar!

AYM, Çorum İskilip'te kamulaştırma bedeli değer kaybına uğratılan başvurucuların mülkiyet haklarının ihlal edildiğine hükmetti

Çorum'da inşa edilen yeni üniversite binası depreme dayanıksız çıktı!

Çorum'un İskilip ilçesinde Hitit Üniversitesi bağlı Meslek Yüksek Okuluna vatandaşların bağışlarıyla yeni bina inşa edildi. Devralınan binanın depreme dayanaksız olduğu öğrenildi. Yaklaşık 1.5 milyon TL harcanarak güçlendirilen binanın inşaatı bilinmeyen bir nedenden dolayı öylece bırakıldı.

Çorum'da cami inşaatının çatısından düşen işçi öldü!

Çorum ilinin, İskilip ilçesine bağlı Harun köyünde cami inşaatından düşen işçi İbrahim Doğru hayatını kaybetti...

Çorum İskilip'teki Kadıasker Caminin restorasyonu tamamlandı!

Çorum İskilip ilçesinde 1550 yılında Kadı Asker Ali Efendi tarafından yaptırılan tarihi camideki restorasyon çalışmaları tamamlandı..

Çorum İskilip Cezaevi için imzalar atıldı!

Çorum İskilip'e cezaevi inşa edilecek. 28 milyon TL harcanarak yapılacak proje kapsamında imzalar atıldı. Cezaevi, 19 bin metrekare arsa üzerinde yükselecek.

Çorum İskilip Cezaevi ihale ediliyor!

AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, İskilip Cezaevi projesinin bittiğini, bu ay içerisinde ihaleye çıkılacağını belirtti.

Boğazkale'deki sit alanı sorunu TOKİ Konutlarıyla çözülüyor!

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Boğazkale ilçesinde vatandaşların bir kısmının yaşadığı Sit alanı sorununun TOKİ Konut projesi ile çözüme kavuşturulacağını söyledi.

Çorum İskilip'te arkeolojik sit alanı ilan edildi!

İskilip Kuz Köy ve Harun Köy arası Kızlan mevkiinde bulunan tarihi alanda tamamlanan araştırmalar sonucunda; 23.000 metrekare alan Arkeolojik Sit Alanı ilan edilerek Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür Mirası olarak tescillendi.

Çorum Redif Kışlası kültür merkezi olacak!

Çorum'un İskilip ilçesinde bulunan, yaklaşık 150 yıllık Redif Kışlası, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansının (OKA) desteğiyle restore edilerek eğitim ve kültür merkezi olarak kullanılacak.

Çorum'daki Bilaller Kültür Merkezi Konağı restore ediliyor!

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Çorum'da tarihi kale ile 4 konağı restore edecek. İskilip Redif Kışlası Restorasyonu ve Osmancık Kandiber Kalesi restorasyonu da OTA tarafından desteklenecek.

Çorum 100 Yataklı Devlet Hastanesi ne zaman açılacak?

Çorum’un İskilip İlçesi’nde yapımına ara verilen 100 Yataklı Devlet Hastanesi’nde inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. 2015 yılının sonunda tamamlanması hedeflenen hastane inşaatında çalışmaların yüzde 80 oranında bitirildiği ifade edildi.

Çorum İskilip sit alanı ilanı Haberi

Çorum İskilip sit alanı ilanı

İskilip Kuz Köy ve Harun Köy arası Kızlan mevkiinde bulunan tarihi alanda tamamlanan araştırmalar sonucunda;  T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara II Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nün 27.12.2016 – 2384 Sayılı kararı ile 23.000 metrekare alan Arkeolojik Sit Alanı ilan edilerek Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür Mirası olarak tescillendi.  


Araştırmanın başvuru sahibi Mustafa Arık’tan alınan bilgiye göre; Tescillenerek Koruma Altına alınan Tarihi alanda araştırma ve inceleme çalışmaları yürütüldüğü esnada coğrafi faktörler nedeniyle büyük ölçüde yer altında kalan Roma, Bizans ve Selçuklu Dönemine ait kalıntılar ve mimari yapılar bulunan bölgenin tarihi bir yerleşim yeri olduğu bilgisi alındı.


Çorum Haber