18 / 04 / 2024

Çukurova Belediyesi tmmob

Çukurova Belediyesi tmmob

Çukurova Belediyesi, "Sağlıklı kent" hedefine yönelik olarak Türkiye'de bir ilke daha imza attı ve TMMOB bünyesindeki 8 meslek odasıyla protokol imzaladı. Ruhsat için başvuran projelerde TMMOB vizesini şartı aranacak...

Çukurova Belediyesi'nden imarlı arsa fırsatı! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Adana İli Çukurova Belediye Başkanlığı, Adana Çukurova Kurttepe'de yer alan imarlı arsa için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihale 8 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Çukurova Belediyesi'nden büyük fırsat! Konut alanı imarlı arsa satıyor!

Adana İli Çukurova Belediye Başkanlığı, Adana Kurttepe Mahallesi'nde yer alan 2 adet arsayı satışa çıkardı. İmarlı arsaların satış ihalesi 29 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek.

Çukurova Belediyesi 10 bin metrekarelik arsa satıyor! Yatırımcılar dikkat! 

Çukurova Belediyesi, Adana Çukurova Kurttepe Mahallesi'ndeki 10 bin metrekarelik arsayı satıyor. İşte ayrıntılar..

Adana Çukurova Belediyesi 3 arsayı satıyor! 11.7 milyon TL'den başlayan fiyatlarla...

Adana İli Çukurova Belediye Başkanlığı, Adana ili, Çukurova ilçesi, K.Ocağı ve Kurttepe mahallelerinde yer alan 3 arsayı satıyor...

İzmir'deki emsal artışını yargıya taşıyan TMMOB'a tepki!

İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) üyeleri, ağır veya orta hasar görmüş binalar için emsal artışını kapsayan Büyükşehir Belediyesi Meclisi kararını yargıya taşıyan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne (TMMOB) tepki gösterdi.

TMMOB'dan İzmir'deki emsal artışına itiraz!

TMMOB İzmir İKK, İzmir'de emsal artışı imar planı notunun durdurulması ve iptal edilmesi için Bayraklı Belediyesi’ne dava açtı. Bayraklı Belediyesi’ne itiraz dilekçesi veren TMMOB İKK, itirazın ret edilmesi sonrasında hukuki süreci başlattı.

Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği'nden Elazığ Belediyesi'ne imar tepkisi!

Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB ) bağlı Şehir Plancıları Odası, imar mevzuatındaki değişiklik nedeniyle Elazığ Belediyesi'ne tepki gösterdi. 

Çukurova Belediyesi kaçak yapıları ortadan kaldırıyor!

Adana Çukurova Belediyesi ilçe genelinde bulunan kaçak yapıların yıkım işlemlerine devam ediyor. 

TMMOB İzmir Şubesi'nden Kültürpark açıklaması!

Kültürpark planına karşı açıklama yapan TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi'nden, projeyi savunan İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne tepki gösterildi.

Adana Çukurova'ya 5 yıldızlı öğrenci yurdu!

Adana Çukurova Belediyesi'nce inşa edilen 530 kişilik öğrenci yurdu tamamlanıyor. 'Öğrenci Evi' konsepti ile hayata geçirilen projenin kısa sürede tamamlanması planlanıyor.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin imar planları sil baştan!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve mecliste onaylanan imar planları TMMOB ŞPO Trabzon Şubesinin itirazı üzerine iptal edildi. TMMOB Şehir Plancıları Odası Trabzon Şube Başkanı Ercan Şen konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Çukurova Belediyesi'nden 5.2 milyon TL'ye satılık arsa!

Çukurova İlçe Belediye Başkanlığı tarafından K. Ocağı Mahallesi'nde bulunan arsayı satıyor. Kapalı teklif usulüyle gerçekleşen ihalenin satış bedeli 5 milyon 250 bin TL olarak belirlendi.

Çukurova Belediyesi'nden 5.2 milyon TL'ye satılık arsa!

Çukurova İlçe Belediye Başkanlığı, 100. Yıl Mahallesi'nde bulunan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsanın satış bedeli 5 milyon 250 bin TL olarak belirlendi.

Çukurova Belediyesi tmmob Haberi

Çukurova Belediyesi tmmob

Çukurova Belediyesi, "Sağlıklı kent" hedefine yönelik olarak Türkiye'de bir ilke daha imza attı ve TMMOB bünyesindeki 8 meslek odasıyla protokol imzaladı. Ruhsat için başvuran projelerde TMMOB vizesini şart koşan protokolle ilgili olarak Başkan Soner Çetin, "Çukurova Belediyesi, Oda Sicil Belgesi olmayan projelere artık inşaat ruhsatı vermeyecektir" dedi. Çetin'in yaklaşımı övgüyle karşılandı.

 

TMMOB'A BAĞLI SEKİZ ODAYLA ANLAŞMA 

TMMOB'a bağlı inşaat, mimarlar, makina, elektrik, jeoloji, jeofizik, harita-kadastro ve peyzaj mimarları odalarıyla bir araya gelen Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, "Sağlıklı Kentleşme ve Nitelikli Yapılaşma" amaçlı bir protokol imzaladı. 

Protokolün Anayasa, 5393 sayılı Belediye Kanunu, 3194 sayılı İmar Kanunu, 6235 sayılı TMMOB Kanunu'nun ilgili hükümlerine uygun olduğunun altını çizen Başkan Soner Çetin, "Bu protokolün çok güçlü bir yasal zemini vardır"...