20 / 04 / 2024

Cunda Köprüsü inşaatı

Cunda Köprüsü inşaatı

Ayvalık ilçesinde 350 fore kazık üzerine yapılan Cunda Köprüsü'nün inşaatında sona yaklaşıldı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, köprünün inşaat çalışmalarını yerinde inceledi.

Cunda Köprüsü '350 fore kazık' üzerinde yükseliyor!

Kuzey Ege'nin önemli turizm merkezlerinden olan Ayvalık ile Cunda Adası'nı birbirine bağlayacak köprünün inşaatında, çakılacak fore kazık sayısı, zeminin çürük çıkması nedeniyle 73'ten 350'ye çıkarıldı.

Cunda Köprüsü inşaatı başlıyor!

“Sağlıklı Kentler Birliği” programı kapsamında Ayvalık gezisine katılan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, ihalesi yapılan ‘Taş Köprü’de çalışmaların 4 Haziran’da başlayacağını söyledi

Türkiye'nin ilk boğaz köprüsü için tehlike çanları çalıyor! Yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya!

Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki Lale ve Cunda (Alibey) adalarını birleştiren ve 'Türkiye'nin ilk boğaz köprüsü' olarak bilinen Cunda Köprüsü'nün yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirtildi. 

Yap İşlet Devret modeliyle yapılan Osmangazi Köprüsü 6 ayda araç geçiş rekoru kırdı

Osmangazi Köprüsü inşa edilip hizmete açıldığı 1 Temmuz 2016 yılından bu yana ilk kez taahhüt edilen araç geçiş sınırını aştı. 15 yıl 9 ay 24 gün boyunca özel sektör tarafından işletilecek köprü işletmesi için devlet araç geçiş taahhüdü vermişti.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaatında dikkat çeken gelişme!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Çanakkale'nin Lapseki ve Gelibolu ilçeleri arasında inşaatı süren 1915 Çanakkale Köprüsü'nde, 87 tabliyeden 29'unun montajının bitirildiğini açıkladı.

1915 Çanakkale Köprüsü inşaatında yeni gelişme!

18 Mart 2022'de açılacak köprüde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Son olarak köprüye ulaşımın sağlanacağı bağlantı yoluna ses bariyeri inşa edildi. 

1915 Çanakkale Köprüsü’nün inşaatı TBMM'de!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın; yap-işlet-devret (YİD) modeliyle ihale edilen 1915 Çanakkale Köprüsü’nün inşaatında, ihale şartnamesinde ifade edilen “sıvı izolasyon standartlarına aykırı bir malzemenin kullanıldığı” iddiasını TBMM'ye götürdü.

1915 Çanakkale Köprüsü'nde askı halatlarının montajı başladı!

1915 Çanakkale Köprüsü inşaatında askı halatlarının montaj çalışmaları başladı.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaatında çalışmalar tam gaz!

Çanakkale'nin Lapseki ve Gelibolu ilçeleri arasında inşaatına devam edilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nde inşaat çalışmaları tam gaz devam ediyor.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaatı tamamlanıyor!

1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaatı hızla devam ediyor. Bu kapsamda, Çanakkale Boğazı, inşaat nedeniyle tek yönde transit gemi geçişlerine kapatıldı.

1915 Çanakkale Köprüsü inşaatında sona doğru!

1915 Çanakkale Köprüsü inşaatında sona yaklaşıldı. Proje kapsamında son çelik halat montajı yapıldı...

1915 Çanakkale Köprüsü inşaatında son durum ne?

2017'de temeli atılan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar aralıksız devam ediyor. Çalışmalarda son olarak köprünün ana halatlarını oluşturacak 296 çelik kablodan 92'si bir kıtadan diğer kıtaya çekildi

1915 Çanakkale Köprüsü inşaatının son hali görüntülendi!

1915 Çanakkale Köprüsü'nde kedi yolu yapım çalışmaları devam ediyor. Kedi yolu tamamlandıktan sonra ana halatlar ile askı halatlarının montajının yapımına geçilecek.

ABD'de açık iş sayısı inşaat sektöründe azaldı!

ABD'de JOLTS Açık İş Sayısı, inşaat ve enformasyon sektörlerinde azaldı...

1915 Çanakkale Köprüsü ile İstanbul Boğazı geçişine yeni alternatif!

1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Projesi’nin yapımını üstlenen ortaklık Çanakkale Otoyol ve Köprüsü İnşaat Yatırım ve İşletme A.Ş. (ÇOK A.Ş.) proje ile ilgili açıklamalar yaptı.  

Cunda Köprüsü inşaatı Haberi

Cunda Köprüsü inşaatı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Ayvalık ilçesinde 350 fore kazık üzerine yapılan Cunda Köprüsü'nün inşaatında sona yaklaşıldığını bildirdi.


Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Uğur, köprünün inşaat çalışmalarını yerinde inceledi.


Uğur, burada yaptığı konuşmada, Ayvalık ilçe merkezinden Cunda ve Lale adalarına internet, su, kanalizasyon hatlarının çekilmesi çalışmalarında son viraja girildiğini belirtti.


Köprünün Lale Adası bölümüne yeni bir kanalizasyon terfi merkezi yapıldığını ifade eden Uğur, şunları kaydetti: "Mevcut hatları yeni hatlara bağlamak için mutlaka terfi istasyonunun olması lazım. Sular kesilmeden, kanalizasyon hattında herhangi bir aksaklık yaşanmadan bu çalışmaları tamamlamak istiyoruz. Bu yüzden köprünün hizmete girmesi biraz gecikiyor ama artık sonuna geldik. Cunda Köprüsü altında açılacak kanallarla deniz de temizlenmeye başlayacak. Çünkü köprünün asfaltını atsak bile su, kanalizasyon, telefon, internet nakil hatları...