18 / 04 / 2024

çürük raporuna itiraz edilmesi

çürük raporuna itiraz edilmesi

Çürük raporu ile yıkılacak binada 2/3 oluşmazsa ne olur? Kat maliklerinin çürük raporuna itiraz hakkı var mı? Varsa, bu rapora nasıl itiraz edilir? İşte yanıtı...

10.5 milyon insan çürük binalarda oturuyor!

Konutların yüzde 80’inin yaşlı statüde olduğu ve 10,5 milyon insanın çürük yapılarda oturduğu ülkemizde, rant kavgası kentsel dönüşüme engel oluyor.

Türkiye'de 6 milyona yakın çürük yapı stoku bulunuyor!

Çankaya'daki Açelya Apartmanı'nın yıkım alanını inceleyen İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonları (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, Türkiye'de 6 milyona yakın çürük yapı stoku bulunduğunu dile getirdi. 

Maltepe'de çürük binalar tahliye edildi! 

İstanbul Maltepe Belediyesi, ilçede yer alan bir sitede çürük binada yaşayan vatandaşlar için tahliye kararı aldı. Tahliye kararı sonrası evsiz kalan site sakinleri karara tepki gösterdi.

Avcılar'daki kentsel dönüşümde 'çürük raporu' tartışması!

Deprem riskini azaltmak için başlatılan dönüşüm atağında Avcılar'da sorun çıktı. 6 bin TL'yi cebinden ödeyip çürük raporu alan bazı müteahhitlerin, deniz gören binalarda hak sahiplerini 3'te 2 çoğunlukla korkuttuğu belirtildi.

Elazığ Valisi Erkaya Yırık'tan deprem açıklaması!

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, bu sabah yaşanan 5,3 büyüklüğündeki depreme ilişkin, "Şükürler olsun, merkezde ve depremin merkez üssü Kavaktepe köyünde ciddi bir şekilde can kaybımız, yaralımız yok. Yıkılan binamız yok" dedi.

Adem Kırık İnşaat Taahhüt Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Adem Kırık İnşaat Taahhüt Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 3 milyon TL sermaye bedeli ile Adem Kırık tarafından kuruldu.

Uğur Bulut: Deprem değil, çürük yapılar öldürüyor!

Keçiören Belediyesi Kaymakamı Uğur Bulut, İzmir'deki deprem sonrasında açıklamalarda bulundu. Bulut, ''Deprem öldürmüyor, çürük yapılar öldürüyor. Özellikle deprem bölgelerindeki kentsel dönüşümleri ivedilikle yapmalıyız'' dedi.

Çorum Belediyesi meclis toplantısında çürük yapı gerginliği!

Çorum Belediyesi’nin önceki gün yapılan meclisi toplantısında “Cumhur İttifakı” ortakları üyeleri MHP’li Abdulhaluk Çatalpelit ile AKP’li Muhammet Fatih Temur arasında çürük yapılar sebebiyle tartışma yaşandı.

CHP çürük binalar için TBMM'yi acil toplantıya çağırdı!

İzmir Bayraklı ilçesinde depremde yıkılan çürük binaların onlarca kişiye mezar olması, gözleri İstanbul başta olmak üzere diğer riskli bölgelere çevirdi. CHP, çürük binalar konusunda sonuç alıcı adımlar için Meclis’i acil toplantıya davet etti.

Depremin baş suçlusu yine 'çürük binalar' oldu!

Her deprem olduğu gibi İzmir'deki felakette baş suçlu 'çürük binalar, kesilen taşıyıcı kolonlar' oldu. Zemin katında lağım borusunun geçebilmesi için kesilmiş bir taşıyıcı kolon bir felekate yol açabiliyor.

Doğanlar ve Rıza Bey apartmanları çürük raporuna rağmen yıkılmadı mı?

Milliyet gazetesi yazarı Melih Aşık bugünkü yazısında İzmir depremini kaleme aldı. İşte Aşık'ın "Çürük apartman" başlıklı o yazısı...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından Bayraklı Belediyesi çürük yapı açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yaptığı açıklamada, Bayraklı Belediyesinden kendilerine ilçedeki binaların çürük olduğuna dair herhangi bir rapor veya yazının gelmediğini belirtti.

İzmir Bayraklı Belediyesi çürük yapıları 10 yıl önce raporladı!

Deprem incelemesi için İzmir’e CHP’li Seyit Torun, “Belediyeler İzmir’de 11 binin üzerinde binayı denetlemiş. Bayraklı Belediyesi, yıkılan 3 bina dahil, Bayraklı’da 208 çürük bina tespit edip Çevre Bakanlığı’na bildirmiş. Neden gereği yapılmadı” dedi...

çürük raporuna itiraz edilmesi Haberi

çürük raporuna itiraz edilmesi

Çürük raporu ile yıkılacak binada 2/3 oluşmazsa ne olur?

Binalara çürük raporu, hasar olması durumunda ve bu hasarın güvenli ve sağlıklı bir şekilde oturmayı engelleyecek boyutta olması durumunda veriliyor. Çürük raporu ile ekonomik ömrünü tamamlamış ve riskli olduğu düşünülen bir binanın yıkılması sağlanabiliyor.


Ancak, yapıdaki tüm kat malikleri, binanın yıkılmasına sıcak bakmayabiliyor. Bu gibi durumlarda kat maliki Sulh Hukuk Mahkemesinde çürük raporuna itiraz için dava açabiliyor. 


Kat Mülkiyeti Kanunu madde 7 gereğince, kat maliklerinden biri, bütün kat maliklerinin rızası olmadıkça, anagayrimenkulün ortak yerlerinde inşaat, onarım ve tesisler, değişik renkte dış badana veya boya yaptıramaz. Kendi bağımsız bölümünde ise ana yapıya zarar verecek nitelikte onarım, tesis ve değişiklik yapamıyor. Bu gibi durumlarda binada oybirliğinin oluşması gerekiyor. 


Hakim; kat malikinin haklarını ve çürük raporunu değerlendirerek...