20 / 04 / 2024

Yeni bir deprem mi geliyor? Ege Denizi kıpır kıpır! Prof. Naci Görür'den korkutan uyarı!

Yeni bir deprem mi geliyor? Ege Denizi kıpır kıpır! Prof. Naci Görür'den korkutan uyarı!

Prof. Naci Görür, Muğla meydana gelen depremler ile ilgili birtakım açıklamalarda bulundu. Görür, dün geceden bu yana Muğla’nın kıpır kıpır olduğunu dile getirerek, “Gerilmenin bir göstergesi” ifadelerini kullandı. İşte detaylar…



Bilim Akademisi Kurucu üyesi olan yer bilimci Prof. Naci Görür, şu sıralarda Muğla'da yaşanan sismik hareketlilik üzerine konuştu.

Görür, resmi sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yapmış olduğu paylaşım ile dün gece saatlerinden bu yana Muğla'nın güneyindeki fay sistemlerinde bir hareketlilik yaşandığını dile getirerek ‘Muğla’nın güneyi kıpır kıpır’ ifadelerini kullandı.

Görür’ün sosyal medya aracılığı ile yapmış olduğu paylaşım şu şekilde:

“Dün geceden beri Muğla’nın güneyi kıpır kıpır. 1 - 3 büyüklükte çok sayıda deprem var. Muğla - Yatağan ile Gökova graben fay sistemlerinin kesişim yerinde. Bir süredir süre gelen Helen dalma - batma zonunun Ege'de yaratmış olduğu gerilmenin bir göstergesi.”

Muğla'da gece yarısından itibaren ise yaklaşık olarak 40 deprem meydana geldi. Son deprem, saat 16.45'te Ula ilçesine bağlı olarak Armutçuk mahallesinde gerçekleşti. Depremin büyüklüğü 3.7 olarak kayıtlara geçti.

Yeni bir deprem mi geliyor? Ege Denizi kıpır kıpır! Prof. Naci Görür den korkutan uyarı!


Geri Dön