27 / 04 / 2024

çürük raporunda oybirliği sağlanmazsa ne olur

çürük raporunda oybirliği sağlanmazsa ne olur

Çürük raporu ile yıkılacak binada 2/3 oluşmazsa ne olur? Kat maliklerinin çürük raporuna itiraz hakkı var mı? Varsa, bu rapora nasıl itiraz edilir? İşte yanıtı...

Depremler konut sektörünü kökten değiştirdi! Kentsel dönüşüm hız kazandı!

6 Şubat Kahramanmaraş depremleri konut sektörünü kökten değiştirdi. Depremler, özellikle kentsel dönüşümün önemini bir kez daha gözler önüne serdi. 

Van Gölü'nün kıyısı binalar ve yazlık villaların işgali altında! Tuşba'da sadece 552 imara aykırı yapı var!

Van Gölü’nün kıyısı, resmi binalar ve yazlık villaların işgali altında kaldı. Sadece Tuşba ilçesinde imara aykırı toplam 552 yapının inşa edildiği belirtildi. 

Türkiye Taşkömürü Kurumu 2 bin işçi alıyor! 18 yaşından büyük olanlara müjde! Hemen detaylara bakın!

Türkiye Taşkömürü Kurumu 2 bin işçi alımına ilişkin ilan Resmi Gazete'de yayımlandı. Alımlara 18 yaşından büyük ve 32 yaşından küçükler başvurabilecek. İşte ayrıntılar...

O il için korkutan uyarı geldi! Zemin çürük! 6,5 büyüklüğünde deprem bekleniyor!

Kahramanmaraş Merkezli depremlerde binlerce kişi hayatını kaybetmiş ve 11 ilde büyük yıkımlare meydana gelmişti. Deprem için korkutan uyarılar gelmeye devam ederken en son uyarı o il için geldi. Zemin çürük! 6,5 büyüklüğünde deprem bekleniyor!

İstanbullulara şok uyarı: Marmara fayı kırıldı, kırılacak! İstanbul depremi için kritik veriler peş peşe açıklandı!

Kahramanmaraş'ta yaşanan iki büyük depremin ardından olası büyük İstanbul depremi yeniden gündem oldu. İstanbullulara şok uyarı: Marmara fayı kırıldı, kırılacak! İstanbul depremi için kritik veriler peş peşe açıklandı!

Emeklilik primleri resmen kökünden değişti! 2023 Bağ-Kur esnaf, çiftçi, şoför primleri ne kadar oldu?

Emeklilik için primini kendi ödeyen vatandaşlar 2023 ödemelerinin ne kadar olduğunu sorgulamaya devam ediyor. Emeklilik primleri resmen kökünden değişti. Peki, 2023 Bağ-Kur esnaf, çiftçi, şoför primleri ne kadar oldu? İşte detaylar...

Kıdem tazminatı nasıl alınır? Kıdem tazminatı için şartlar nelerdir?

Kıdem tazminatı nasıl alınır? Kıdem tazminatı şartları nelerdir? çalışanların sıkça sorduğu sorular arasında yer alıyor. Kıdem tazminatının belli bir süresi ve şartları vardır. İşte o şartlar!

Kültür ve Turizm Bakanlığı onlarca personel alıyor! Kültür ve Turizm Bakanlığı iş ilanına nasıl başvurulur?

Kültür ve Turizm Bakanlığı yaptığı açıklamada 154 personel alacağını duyurdu. Peki Kültür ve Turizm Bakanlığı iş ilanına nasıl başvurulur?

Buğra Gökçe: İzmir'i demir ağlarla örüyoruz!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Fahrettin Altay - Narlıdere metro hattının ilk tünelinde kesintisiz bağlantı yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe, "İzmir'i demir ağlarla örüyoruz" dedi.

700 bini aşkın kamu işçimizin ilave tediyeleri bugün hesaplara yatırılıyor!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "700 bini aşkın kamu işçimizin ilave tediyeleri bugün hesaplara yatırılıyor." dedi.

Çorum Belediyesi meclis toplantısında çürük yapı gerginliği!

Çorum Belediyesi’nin önceki gün yapılan meclisi toplantısında “Cumhur İttifakı” ortakları üyeleri MHP’li Abdulhaluk Çatalpelit ile AKP’li Muhammet Fatih Temur arasında çürük yapılar sebebiyle tartışma yaşandı.

CHP çürük binalar için TBMM'yi acil toplantıya çağırdı!

İzmir Bayraklı ilçesinde depremde yıkılan çürük binaların onlarca kişiye mezar olması, gözleri İstanbul başta olmak üzere diğer riskli bölgelere çevirdi. CHP, çürük binalar konusunda sonuç alıcı adımlar için Meclis’i acil toplantıya davet etti.

İzmir depreminde yıkılan 2 bina çürük raporlu!

İzmir'de geçtiğimiz gün meydana gelen 6.6 şiddetindeki deprem nedeniyle Bayraklı ilçesinde yıkılan Doğanlar ile Rızabey apartmanlarına, ilçe belediyesinin 2012 ve 2018’de ‘çürük’ raporu verdiği ortaya çıktı.

çürük raporunda oybirliği sağlanmazsa ne olur Haberi

çürük raporunda oybirliği sağlanmazsa ne olur

Çürük raporu ile yıkılacak binada 2/3 oluşmazsa ne olur?

Binalara çürük raporu, hasar olması durumunda ve bu hasarın güvenli ve sağlıklı bir şekilde oturmayı engelleyecek boyutta olması durumunda veriliyor. Çürük raporu ile ekonomik ömrünü tamamlamış ve riskli olduğu düşünülen bir binanın yıkılması sağlanabiliyor.


Ancak, yapıdaki tüm kat malikleri, binanın yıkılmasına sıcak bakmayabiliyor. Bu gibi durumlarda kat maliki Sulh Hukuk Mahkemesinde çürük raporuna itiraz için dava açabiliyor. 


Kat Mülkiyeti Kanunu madde 7 gereğince, kat maliklerinden biri, bütün kat maliklerinin rızası olmadıkça, anagayrimenkulün ortak yerlerinde inşaat, onarım ve tesisler, değişik renkte dış badana veya boya yaptıramaz. Kendi bağımsız bölümünde ise ana yapıya zarar verecek nitelikte onarım, tesis ve değişiklik yapamıyor. Bu gibi durumlarda binada oybirliğinin oluşması gerekiyor. 


Hakim; kat malikinin haklarını ve çürük raporunu değerlendirerek...