24 / 04 / 2024

d8in canlanması

d8in canlanması

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, Gelişen Sekiz Ülke Ekonomik Ortaklık Örgütü’nün (D-8) tekrar canlanmasında büyük yarar olduğunu belirterek, “İnşallah İstanbul’daki yeni havalimanı, D-8’in de göz bebeği olacak” dedi.

Konut fiyatları yılın ikinci yarısında yüzde 35 artacak! Kredi faizleri ne olacak? Satışlar artacak mı?

2024 yılının ikinci yarısına odaklanan gayrimenkul sektörü, konut fiyatlarında yüzde 35 yükseliş olmasını öngörüyor. Gündemde ise kredi faiz oranlarındaki düşüş ile sektörün canlanması ve alternatif modeller bulunuyor. İşte ayrıntılar ve sektör temsilcilerinin beklentileri...

Konut fiyatlarındaki sert artış 2024'te yavaşlayacak!

Gelecek yıl hem kiralık hem de satılık konutların fiyat artış hızlarında yavaşlama bekleniyor. Konut satışları, 2023 yılındaki düşüş seyrine devam etti. 2024'te piyasanın yeniden canlanması öngörülüyor.

Konut sektöründe 'Balon' fiyatlar söndü! Yabancı yatırımcı tekrar gelecek!

Türkiye'de yabancıya konut satışlarının yeni yılda tekrar canlanması bekleniyor. Rusya-Ukrayna savaşından sonra başlayan göç sebebiyle artan konutlarda balon fiyatlar sönmeye başladı. 

KOSGEB, KOBİ destek turunda Gaziantep'te faaliyetlerini sürdürüyor

Deprem bölgesinde KOSGEB ve Dünya Bankası iş birliği ile hayata geçirilen "Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Destek Programı” (GTO) toplantı kapsamında anlatıldı.

KOSGEB'ten Deprem Bölgesini Canlandırma Destek Programı toplantısı!

Depremden etkilenen şehirlerdeki KOBİ'lerin iyileşmesi ve iş sürekliliğinin sağlanması için uygulanmış olan "Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Destek Programı" dahilinde KOSGEB tarafından Adana'da bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Bankalar kredi musluğunu kıstı, konut satışları çakıldı! Gayrimenkulcüler bankalarla masada!

Bankaların kredi musluklarını kısması, faizlerinin yüzde 3’lere kadar tırmanması konut satışlarının düşmesine neden oldu. Sektörün canlanması için gayrimenkulcüler uygun faizli kredi için harekete geçti. İşte detaylar...

Demir fiyatlarına büyük zam geldi! Fiyatlar resmen fırladı! 3 Ocak 2023 demir fiyat listesi

Çin'in koronavirüs tedbirlerini gevşetme yönünde adımlar atması ile talebin yeniden canlanması beklenirken demir fiyatlarına büyük zam geldi. Fiyatlar resmen fırladı! 3 Ocak 2023 demir fiyat listesi.

Gelire göre kredi faizi konut fiyatlarını artırır mı? Uzmanlar ne diyor?

Gelire göre konut kredisi faizi uygulamasını değerlendiren gayrimenkul sektörü uzmanları, konut talebinin canlanmasının fiyatları da yukarı çekeceğini belirtti. Uzmanlara göre gelir kıstası vergi mükellefi olmayan kesime haksız kazanç sağlayacak.

Dolar düşerken, altın atak yaptı! Ons altın 1.660 dolara fırladı!

Altın fiyatları, dünya çapında gerçekleşen ekonomik durgunluk risklerinin artması ile sarı metale yönelik güvenli liman talebinin canlanması nedeniyle haftanın ilk günü önemli bir destek seviyesinin üzerinde sabitlendi.

Konut fiyatları son 3 yılda yüzde 50 arttı!

BETAM işbirliği ile hazırlanan ilk rapor Eylül 2017’den Aralık 2020 sonuna kadar olan dönemi analiz ediyor. Bundan sonra her ay düzenli şekilde paylaşılacak raporun ilk sayısı, konut piyasasının canlanmasında düşük faizli konut kredilerinin önemli rolüne dikkat çekti. 

Emlak sektörünün canlanmasında yabancının rolü büyük! 

Güven ve istikrar arayan yabancı yatırımcının Türkiye’ye ilgisi arttı. Yabancılar özellikle gayrimenkul yatırımında Türkiye'yi tercih ediyorlar.

Pandemi, villa turizmini canlandırdı!

Tüm dünyayı etkisi alına alan koronavirüs bazı sektörlerin canlanmasına neden oldu. Özellikle villa turizm kiralamaları bu alanda öne çıkan sektörlerden biri oldu. 

İnşaat sektörü son iki aydan umutlu!

Koronavirüsün inşaat sektörünü derinden etkilediğini söyleyen İZKA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Azat Yeşil, son iki ayda sektörden umutlu olduklarını açıkladı. Yeşil, “Devletin teşvikleri sektörün yeniden canlanmasında oldukça önemli rol oynadı” dedi.

d8in canlanması Haberi

d8in canlanması

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, Gelişen Sekiz Ülke Ekonomik Ortaklık Örgütü’nün (D-8) tekrar canlanmasında büyük yarar olduğunu belirterek, “İnşallah İstanbul’daki yeni havalimanı, D-8’in de göz bebeği olacak” dedi. Kotil, yaptığı açıklamada, Türkiye, Nijerya, İran, Endonezya, Mısır, Bangladeş, Malezya ve Pakistan’ın üyesi olduğu D-8 ülkeleri ile THY arasındaki ilişkileri daha da güçlendireceklerini söyledi. THY’nin bu yıl 61,7 milyon yolcu taşıyacağına, Türkiye ekonomisinin ise 5-6 kat ileri gittiğine dikkati çeken Kotil, “Şu anda bu projenin (D-8) tekrar canlanmasında büyük yarar var” dedi. Üyelerden Nijerya’nın Afrika’da ana oyuncu olduğunu, Endonezya’nın ise dünyada süper güç olma yolunda ilerlediğini dile getiren Kotil, THY’nin gelişmekte olan tüm ülkeleri Türkiye’ye bağladığını, şirket olarak Ortadoğu ve Orta Asya’da da etkin olduklarını söyledi.


HAVACILIKTA AĞABEYİZ


Kotil, D-8...