29 / 03 / 2024

Dairenin işyeri olarak kullanmak mümkün müdür

Dairenin işyeri olarak kullanmak mümkün müdür

Kat Mülkiyeti Kanununa göre dairenin işyeri olarak kullanımı mümkün müdür, detayları haberimizde...

Berlin’de yüzde 37 kira artışı mağaza kapattırıyor, Türkiye’de Şubat iş yeri kira zammı yüzde 54.72!

​​​​​​​TÜİK Şubat ayı iş yeri kira zammını yüzde 54.72 olarak açıkladı. İş yeri sahipleri zammı çok bulurken gazeteci Gaffar Yakınca X sosyal medya hesabından Berlin’de 118 yıllık lüks ürün mağazasının yüzde 37’lik kira artışı yüzünden kapandığını duyurdu. Takipçileri bizde zamlar yüzde yüz dedi

O ilde 41 konut ve 13 iş yeri satılıyor! Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'ndan KDV'den muaf gayrimenkuller! 

Samsun Canik'te yer alan 41 konut ve 13 iş yeri, KDV'den muaf olarak satışa çıkarıldı. Peki Samsun'da yer alan gayrimenkullerin fiyatları ve ödeme seçenekleri nasıl? 

O ilde tam 335 iş yeri yaptırılacak! Yatırımcılar dikkat!

S.S. Van Tuşba Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığı, tam 335 iş yeri yapımı için ihaleye çıkıyor. Söz konusu projenin keşif bedeli 998 milyon 877 bin TL olarak belirtildi.

Malatya'da esnaf için çelikten 338 iş yeri inşa ediliyor!

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen 6 Şubat tarihindeki depremlerin büyük hasar verdiği Malatya'da, dayanıklı çelik malzemeden 338 iş yeri kuruluyor...

Ankara’da büyükşehir belediyesi çok sayıda işyeri, depo ve WC ihaleye veriliyor! Bu yatırım fırsatını kaçırmayın!

Ankara Büyükşehir Belediyesi çok sayıda işyeri, depo ve WC’yi ihaleye veriyor. Bu yatırım fırsatını kaçırmayın. İhale 23 Şubat 2023’te saat 14.00 yapılacak. Geçici teminat ise yüzde 3 olarak belirlendi.

Evi, arsası ve iş yeri olanlara zamlı vergi şoku! Ocak'ta yüzde 61.46 zam geliyor! Tapu sahipleri dikkat!

Yeniden değerleme oranının yüzde 122.93 olarak açıklanmasıyla emlak vergisinin ne kadar zamlanacağı belirlendi. 2023'de emlak vergisi yüzde 61.46 zamlı ödenecek. Konut, arsa, iş yeri gibi gayrimenkul türüne ve büyükşehir ile büyükşehir olmayan şehirlere göre oranlar değişecek. İşte merak edilenler..

Konut olarak satılan işyeri ve ofiste KDV farkı geri alınacak

Danıştay yıllardır tartışma ve dava konusu olan işyeri ve ofislerini konut olarak satanlara yapılan KDV iadesiyle ilgili meselede son noktayı koydu ve Maliye'yi haklı buldu.

Ziraat GYO 2021'de 89.8 milyon TL'lik konut ve iş yeri sattı!

Ziraat GYO'nun 2021 yılı içerisinde şirket gayrimenkul portföyüne ilişkin olarak aylık kira bedeli toplamı yaklaşık 345 bin TL (KDV hariç) olan yeni kiralama işlemi, 3 milyon 454 bin 20 TL tutarında arsa alımı ve 89 milyon 846 bin 617 TL tutarında konut ve iş yeri satışı yapıldı.

Değerli konut vergisinde iş yeri olarak kullanılan meskenler ve müteahhitler için özel istisnalar!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, bugünkü yazısında 'Değerli konut vergisi'nde iş yeri olarak kullanılan meskenler ve müteahhitler için özel istisnaları kaleme aldı. 

Sanal ofisler 'iş yeri kiralaması' olarak görülmüyor!

Yeni çalışma kültürü sanal ofisler oldu. Peki nedir bu sanal ofisler? Sanal ofis kiraları ne kadar? Sanal ofisler, iş yeri kiralaması olarak geçiyor mu? İşte detaylar...

İş yeri kiracıları dikkat! KDV indirimi şartları neler?

İşyeri kiralama hizmetleri, işyeri olarak kullanılan bina, ofis, dükkân gibi taşınmazların kira sözleşmesi ile kuru mülkiyetinin kiralanmasını kapsıyor. Peki iş yeri kiralarında düzenleme nasıl olacak?

Melikgazi Belediyesi'nden 8.2 milyon TL'ye 10 yıllığına kiralık iş yeri!

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanlığı, Hunat Mahallesi'nde bulunan iş yeri ve müştemilatlarını 10 yıllığına 8 milyon 250 bin TL'ye kiraya çıkarıyor. İşin ihale günü 7 Ekim 2020 olarak açıklandı.

İş yeri kiralarına düzenleme! 

2012’de yürürlüğe giren yeni Borçlar Kanunu’nda yer alan 5 önemli madde 8 yıl ertelemeli olarak konuttan sonra şimdi de iş yerleri için geçerli olacak. Peki düzenleme neleri içeriyor? İşte iş yeri kiraları düzenlemesiyle ilgili detaylar...

Dairenin işyeri olarak kullanmak mümkün müdür Haberi

Dairenin işyeri olarak kullanmak mümkün müdür

Dairenin işyeri olarak kullanımı mümkün müdür?

Dairenin işyeri olarak kullanımı ile ilgili husus Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 24. maddesinde ayrıntılı olarak açıklanmıştır. Bu maddeye göre, yönetim planına göre daire gözüken bir yerin iş yeri olarak kullanılması istisnalar haricinde mümkün değildir. Ancak, bazı mesleklerin dairede yapılabilmesi sınırlı olarak sayılmıştır. Peki evde hangi işler yapılabilir?


Madde 24 - Anagayrimenkulün, kütükte mesken, iş veya ticaret yeri olarak gösterilen bağımsız bir bölümünde hastane, dispanser, klinik, poliklinik, ecza laboratuarı gibi müesseseler kurulamaz; kat maliklerinin buna aykırı sözleşmeleri hükümsüzdür; dispanser, klinik, poliklinik niteliğinde olmayan muayenehaneler bu hükmün dışındadır.


Anagayrimenkulün, kütükte mesken olarak gösterilen bağımsız bir bölümünde sinema, tiyatro, kahvehane, gazino, pavyon, bar, kulüp, dans salonu ve emsali gibi eğlence ve toplantı yerleri ve fırın, lokanta, pastahane, süthane gibi gıda...