29 / 03 / 2024

Dairenin işyeri olarak kullanımı mümkün müdür?

Dairenin işyeri olarak kullanımı mümkün müdür?

Kat Mülkiyeti Kanununa göre dairenin işyeri olarak kullanımı mümkün müdür, detayları haberimizde...



Dairenin işyeri olarak kullanımı mümkün müdür?

Dairenin işyeri olarak kullanımı ile ilgili husus Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 24. maddesinde ayrıntılı olarak açıklanmıştır. Bu maddeye göre, yönetim planına göre daire gözüken bir yerin iş yeri olarak kullanılması istisnalar haricinde mümkün değildir. Ancak, bazı mesleklerin dairede yapılabilmesi sınırlı olarak sayılmıştır. Peki evde hangi işler yapılabilir?


Madde 24 - Anagayrimenkulün, kütükte mesken, iş veya ticaret yeri olarak gösterilen bağımsız bir bölümünde hastane, dispanser, klinik, poliklinik, ecza laboratuarı gibi müesseseler kurulamaz; kat maliklerinin buna aykırı sözleşmeleri hükümsüzdür; dispanser, klinik, poliklinik niteliğinde olmayan muayenehaneler bu hükmün dışındadır.


Anagayrimenkulün, kütükte mesken olarak gösterilen bağımsız bir bölümünde sinema, tiyatro, kahvehane, gazino, pavyon, bar, kulüp, dans salonu ve emsali gibi eğlence ve toplantı yerleri ve fırın, lokanta, pastahane, süthane gibi gıda ve beslenme yerleri ve imalathane, boyahane, basımevi, dükkan, galeri ve çarşı gibi yerler, ancak kat malikleri kurulunun oybirliği ile vereceği kararla açılabilir.


Bu karar yöneticinin veya kat maliklerinden birinin istemi üzerine bütün bağımsız bölümlerin kat mülkiyeti kütüğündeki sahifelerine şerh verilir.



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön