26 / 04 / 2024

damga vergisi nedir

damga vergisi nedir

Gayrimenkul ticaretiyle ilgili kullanılan sözleşmelerde bulunan damga vergisi uygulaması işletmelerin mağdur edildiğini ifade eden Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, damga vergisinin kalkması için çağrı yaptı.

Damga vergisinde yeni dönem başlıyor!

Yatırımların önünü açmak isteyen hükümet, her nüshaya ayrı alınan damga vergisi uygulamasından vazgeçiyor. Yargıda iptal edilen kamu ihale kararlarına ilişkin damga vergileri ise iade edilecek.

TOKİ taşeronuna Damga Vergisi müjdesi!

TOKİ'nin birinci derece müteahhitlerine sağlanan ancak onlardan iş alan taşeronları kapsamayan Damga Vergisi istisnasında mahkeme taşeronlar lehine karar aldı. Firmalar ödedikleri Damga Vergilerini yasal faizi ile birlikte geri alacak.

8 soruda damga vergisi!

Kimi mükellefler ne zaman ve nasıl damga vergisi ödeyeceği hakkında bilgi sahibi olmuyor. Bu noktada, GİB tarafından damga vergisi ilgili merak edilenler 8 soruda toplanıyor. İşte 8 soruda damga vergisi..

Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği!

2014 Takvim Yılında Uygulanacak Damga Vergisi Kanunu’nda Yer Alan Maktu Vergilere İlişkin Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği Resmi Gazete ‘de Yayımlandı...Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği haberimizde yer alıyor...

Damga vergisi!

Hürses Gazetesi Yazarı Şükrü Kızılot gayrimenkul ticareti yapanların bu amaçla ellerinde bulundurdukları gayrimenkullerinin teslimleri ile ilgili bir değerlendirme yaparak damga vergisini yazdı. Damga vergisi yazısı aşağıda yer alıyor...

Damga vergisi devletin yüzünü güldürdü!

Bu yılın 10 ayında genel bütçe gelirleri arasında yer alan damga vergisinin 10 milyar 282 milyon 180 bin lira tahakkukun yüzde 74,2'sine denk gelen 7 milyar 634 milyon 507 bin lirası tahsil edildi...

Damga vergisi 2013!

Damga vergisi 2013 oranları ve damga vergisi fiyat listesi ile ilgili detaylar için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Damga vergisi nedir?

Resmi belgelere kanunla belirlenmiş miktarda veya oranda pul yapıştırma, basılı damga koyma, makbuz verme, hakedişten kesinti yapma yoluyla alınan vergi olan damga vergisi nedir, detayları...

Kira gelir vergisi damga vergisi oranı 2016!

Kira gelir vergisi, gayrimenkul kiralamalarından elde edilen gelirler için ödeniyor. Kira gelir vergisi masrafları arasında damga vergisi de yer alıyor. Peki, kira gelir vergisi damga vergisi oranı 2016 nedir?

2016 yılı tapu harçları ve damga vergisi tarifesi!

2016 yılında uygulanacak tapu ve kadastro harçları ile damga vergilerinin yer aldığı Harçlar Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 75) ve Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 59) gereğince alınacak harç bedelleri ne kadar?

Kefilli kira sözleşmesi damga vergisi oranı 2016!

Kira sözleşmesinde kefil olması halinde damga vergisi farklı oranda hesaplanıyor. Peki, 2016 yılında kefilli kira sözleşmesi damga vergisi nasıl hesaplanır? Kefilli kira sözleşmesi damga vergisi oranı 2016 nedir?

Kira sözleşmesi damga vergisi 2016!

Kira sözleşmesi, taşınmaz malların kiralanması halinde taraflar arasında imzalanıyor. Noterde imzalanan kira sözleşmeleri için belli oranlarda damga vergisi ödenmesi isteniyor. Peki, kira sözleşmesi damga vergisi 2016 ne kadar?

Kira kontratı damga vergisi oranı 2016!

Kira kontratı, taşınmaz malların kiralanması halinde noterde imzalanabiliyor. Noterde imzalanan kira kontratı için damga vergisi ödeniyor. Peki, kira kontratı damga vergisi oranı 2016 ne kadar?

Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği 2016 yayınlandı!

Maliye Bakanlığı tarafından 59 seri no'lu Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği bugün Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ kapsamında 2016 yılına ait damga vergisi yeniden değerleme oranları belirlendi...

Damga vergisi oranları 2016!

Damga vergisi, Damga Vergisi Kanununa ekli (1) sayılı tabloda yazılı kağıtlar için ödeniyor. 2016 yılında uygulanacak damga vergisi oranları Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği ile açıklandı...

Lüks vergisi nedir?

64. Hükümet Programı kapsamında rant ve lüks vergisi geliyor. Programda yer alan bilgilere göre, tasarrufların artırılması için, gayrimenkul rantlarından kamunun pay almasına yönelik çalışma yapılıyor. Peki, lüks vergisi nedir?

Emlak vergisi nedir kimler ne zaman öderler?

Emlak vergisinde mükellefiyeti belirleyici unsurlar ve muafiyet koşulları ile ödeme şekilleri 1319 sayılı kanun kapsamında açıklanıyor. Peki, emlak vergisi nedir kimler ne zaman öderler? İşte vergi ödemeleri..

Tapu satış vergisi nedir?

Tapuda yapılan satış işlemlerinin ardından satışa konu olan taşınmaz mal için vergi ödenebiliyor. Peki, tapu satış vergisi nedir? Tapu satış vergisi nasıl hesaplanır? Nasıl ödenir?

Emlak Vergisi nedir?

Zaman gazetesi uzman yazarı Yusuf Keleş, emlak vergisi ile ilgili bilinmesi gereken noktaları köşe yazısına taşıdı. Emlak vergisi nedir, emlak vergisini kimler ödemez? İşte yanıtları...

TOKİ taşeronuna Damga Vergisi müjdesi!

TOKİ'nin birinci derece müteahhitlerine sağlanan ancak onlardan iş alan taşeronları kapsamayan Damga Vergisi istisnasında mahkeme taşeronlar lehine karar aldı. Firmalar ödedikleri Damga Vergilerini yasal faizi ile birlikte geri alacak.

Damga Vergisi uygulamasında nüsha ve suret ayırımı!

Damga vergisi ödenecek sözleşmenin bir nüshadan fazla düzenlenmiş olması halinde her bir nüsha için ayrı ayrı aynı miktar ve nispette vergi ödeniyor. Peki, Damga Vergisi uygulamasında nüsha ve suret ayırımı nasıl ve neye göre yapılır?

damga vergisi nedir Haberi

damga vergisi nedir

Gayrimenkul ticaretiyle ilgili kullanılan sözleşmelerde bulunan damga vergisi uygulaması işletmeleri mağdur ediyor. 

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı “Emlak işletmeleri ile iş sahipleri arasında düzenlenen ve belli bir bedel karşılığında belirtilen hizmetlerin verilmesini öngören sözleşmelerde var olan damga vergisi uygulaması emlak işletmeleri için mağduriyet oluşturuyor. Emlak işletmeleri aldıkları yetkilendirme sözleşmesi ile pazarladıkları mülkü satışa veya kiralamaya çevirmesi halinde hizmet bedeline hak kazanmaktadır. Satışa veya kiralamaya çevrilmeyen yetkilendirme sözleşmeleri neticesinde emlak işletmeleri gelir elde edememekte ve ortada bir ticari alışveriş doğmamaktadır. Ticari olarak bir gelirin olmadığı bir ortamda damga vergisinin ödeme yükümlülüğü emlak işletmelerini zor durumda bırakıyor” dedi. 

Yetkilendirme Sözleşmesi Yapılması Zorunlu

Gayrimenkul Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında emlak işletmelerinin, iş sahipleri ile yetkilendirme sözleşmesi yapmalarının zorunlu olduğundan bahseden...