29 / 03 / 2024

Damga vergisi 2013!

Damga vergisi 2013!

Damga vergisi 2013 oranları ve damga vergisi fiyat listesi ile ilgili detaylar için haberimizi inceleyebilirsiniz...



Damga vergisi 2013!

Damga vergisi ödenmesi gereken kağıtlar, Damga Vergisi Kanununa göre 4 farklı kategori altında toplanıyor. Bunlar; 1) Akitlerle ilgili kağıtlar, 2) Kararlar ve mazbatalar, 3) Ticari işlemlerde kullanılan kağıtlar, 4)Makbuzlar ve diğer kağıtlar. 


Yukarıda belirtilen niteliklere sahip ve hüküm taşıyan belgelerden damga vergisi kesiliyor. Damga vergisi 2013 detayları ve hangi belgelerden ne kadar damga vergisi kesildiğine dair bilgiler haberimizin içerisinde yer alıyor.


Damga vergisini, söz konusu kağıtları imzalayan kimseler ödemekle yükümlü oluyor. Eğer imza atan taraflardan biri muaf veya resmi daire ise damga vergisinin mükellefi diğer kişi oluyor.


Damga vergisi ödenecek belgeler kaç nüsha şeklinde düzenlendiyse, o kadar damga vergisinin ödenmesi gerekiyor. Örneğin ticari bir belge niteliği taşıyan gelir tabloları için 12,95 TL damga vergisi alınıyor. Bu belge 2 nüsha şeklinde düzenlendiği takdirde, ödenmesi gereken damga vergisi ücreti 12,95 TL çarpı 2 eşittir 25,90 TL olacaktır.


Söz konusu verginin alınabilmesi için kağıdın bazı özelliklere sahip olması gerekiyor. Bu özellikler şu şekilde sıralanıyor;

* İmzalanabilir yada imza yerine geçen ibarelere sahip,

* İbraz edilebilir,

* Hüküm içeren.


Damga vergisi hesaplama..

Damga vergisi hesaplamaları, sigorta ve gelir vergisi kesilmeden önceki tutar olan "Brüt Ücret" üzerinden hesaplanıyor. Damga vergisi oranları haberimizin devamında bulunuyor.


Eğer, yurt dışında imzalanan kağıdın hükmü yurt içinde uygulanıp faydalandırılırsa bu işlem damga vergisine tabi tutuluyor. Ayrıca damga vergisi ile ilgili bir başka husus ise; Bir sözleşme Anonim Şirket ve şahıs arasında yapılmışsa Anonim Şirket damga vergisi mükellefi olduğu için Vergi Dairesi Anonim Şirketi kabul ediyor.


Damga vergisi oranları 2013..

Damga vergisi oranları ve damga vergisi fiyat listesi için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.


http://www.emlakkulisi.com/damga-vergisi-fiyat-listesi/168570



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön