28 / 03 / 2024

damga vergisi 2013

damga vergisi 2013

Bu yılın 10 ayında genel bütçe gelirleri arasında yer alan damga vergisinin 10 milyar 282 milyon 180 bin lira tahakkukun yüzde 74,2'sine denk gelen 7 milyar 634 milyon 507 bin lirası tahsil edildi...

Damga vergisi defteri neden tutulur?

Damga vergisi, kişiler ve kuruluşlar arası hukuki işlemlerin geçerliliğini belgeleyen kağıtlardan alınan vergidir. İşte Damga vergisi defteri neden tutulur? sorusunun yanıtı böyle iken ayrıntıları haberimizde...

Kira damga vergisi!

Damga vergisi konusuna "kira sözleşmesi" de dahil. Yapılan her kira sözleşmesi ve düzenlenen her kira sözleşme nüshası için damga vergisinin ödenmesi gerekiyor. İşte kira damga vergisi hususu...

Damga vergisi 2013!

Damga vergisi 2013 oranları ve damga vergisi fiyat listesi ile ilgili detaylar için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Damga vergisi fiyat listesi!

Resmi belgeler için ödenmesi istenen vergi, "Damga vergisi" olarak karşımıza çıkıyor. Peki hangi belge için ne kadar ödenmesi gerekiyor? Damga vergisi fiyat listesi için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Damga vergisi hesaplama 2013!

Devlet dairelerinde yapılan pek çok işlem karşılığında damga vergisi isteniyor. Peki bu vergi neye göre hesaplanıyor? Damga vergisi hesaplama 2013 bilgileri için haberimizi inceleyebilirsiniz...

TL'ye çevrilecek kira sözleşmelerinde damga vergisi aranmayacak!

Gelir İdaresi Başkanlığı, TL'ye çevrilen döviz cinsi sözleşmelerden hangi hallerde damga vergisi talep edileceğini açıkladı. Buna göre, toplam bedelin, döviz cinsi bedelle değişiklik tarihindeki döviz kurunun çarpımıyla bulunacak tutarı geçmemesi durumunda, ayrıca damga vergisi aranmayacak.

Sözleşmeler TL'ye dönüştüğünde damga vergisi olmayacak!

Döviz bazlı sözleşmeler Türk Lirası'na çevrildiğinde damga vergisi ödenmeyecek. Konuyla ilgili çok yakın zamanda yasal düzenlemeler yapılacak.  

Kira sözleşmelerinin TL'ye dönmesinde damga vergisi ödenecek mi?

Türkiye'de yerleşik kişilerin kiralama sözleşmelerini döviz üzerinden yapması yasaklanmıştı. Dövizle yapılan sözleşmeler, TL'ye dönüştürülecek. Peki, kira sözleşmelerin TL'ye dönmesinde damga vergisi ödenir mi? İşte cevabı...

Kira kontratı damga vergisi 2018!

Kira kontratının noter huzurunda imzalanması halinde belli oranlarda damga vergisi ödenmesi gerekiyor. İşte kira kontratı damga vergisi 2018..

Kira gelir vergisi damga vergisi oranı 2018!

Kira gelir vergisi mükellefleri, vergi borçlarının yanında damga vergisi de ödüyor. Peki, kira gelir vergisi damga vergisi oranı 2018 ne kadar?

Kira sözleşmesi damga vergisi oranı 2018 belli oldu!

Gayrimenkul kiralamalarında kira sözleşmesi için belli durumlarda damga vergisi ödeniyor. Kira sözleşmesi damga vergisi oranı 2018 bugün açıklandı..

Kira sözleşmesi 2017 damga vergisi ne kadar?

Gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında yapılan anlaşmaya dair noterde sözleşme imzalanabiliyor. Peki, noterde imzalanan kira sözleşmesi 2017 damga vergisi ne kadar?

Kira sözleşmesi damga vergisi hesaplama 2017!

Kimi taraflar kira sözleşmesini noterde imzalamayı tercih ediyor. Noterde imzalanan bu sözleşme için belli oranlarda damga vergisi ödenmesi gerekiyor. İşe kira sözleşmesi damga vergisi hesaplama 2017 kuralı..

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi damga vergisi 2017!

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi, henüz tapusu olmayan dairelerin satışı için imzalanıyor. Sözleşme noterde düzenleniyor. Peki, gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi damga vergisi 2017 ne kadar?

İptal edilen ihalenin damga vergisi iade edilir mi?

Güncel Grup Yönetim Kurulu Başkanı olan Yılmaz Sezer, ''İptal edilen ihale için ödenen damga vergisi iade edilir mi?'' sorunu cevapladı. İşte o haber...

Damga Vergisi inşaat sektörüne teşviği artırır!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Nurettin Bilici, bugünkü yazısında Gelir Vergisi Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunu değerlendirdi. Bilici, inşaat sektörünü ilgilendiren Damga Vergisi'ni anlattı.

Yeni damga vergisi oranları!

Meclis tarafından damga vergilerinin alınması için harekete geçildi. İşte Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen yeni damga vergisi oranları..

Damga Vergisi’nin kaldırılması devrim niteliğinde bir karar!

Dünyanın en köklü gayrimenkul danışmanlık şirketi Coldwell Banker’ın Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş "Gayrimenkul danışmanlığı için Damga Vergisi’nin kaldırılması devrim niteliğinde bir karar" dedi.

damga vergisi 2013 Haberi

damga vergisi 2013

AA muhabirinin Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü verilerinden derlediği bilgiye göre, bu yılın ocak-ekim döneminde 327,7 milyar lira gider kaydedilirken, 320,1 milyar lira gelir elde edildi.


Söz konusu dönemde genel bütçe gelirlerinde 10 milyar 282 milyon 180 bin liralık damga vergisi tahakkuk ettirilirken, 7 milyar 634 milyon 507 bin lira tahsil edildi.


Buna göre devlet, Merkez Saymanlığı da dahil 81 ilde damga vergisinin yüzde 74,2'sini tahsil etti.


Tahakkukta ilk sırada 3 milyar 450 milyon 730 bin lira ile İstanbul yer aldı. Tahakkuk eden tutarın yüzde 76,8'iini tahsil eden İstanbul, Türkiye'nin damga vergisi tahakkukunun yüzde 33,5'ini kapsadı.


Ankara 1 milyar 740 milyon 285 bin liralık tahakkukun yüzde 84,9'unu, İzmir 537 milyon 189 bin liralık tahakkukun yüzde 67,8'ini, Kocaeli ise 312 milyon 141 bin liralık...