28 / 03 / 2024

Kira sözleşmesi damga vergisi oranı 2018 belli oldu!

Kira sözleşmesi damga vergisi oranı 2018 belli oldu!

Gayrimenkul kiralamalarında kira sözleşmesi için belli durumlarda damga vergisi ödeniyor. Kira sözleşmesi damga vergisi oranı 2018 bugün açıklandı..



Ev ve işyeri gibi gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında imzalanacak kira sözleşmesinin noter huzurunda imzalanması halinde belli oranlarda damga vergisi ödenmesi gerekiyor.

 

Sözleşmede kaç nüsha olarak düzenlendiğinin belirtilmesi gerekiyor. Aksi halde 2 nüsha olduğu kabul ediliyor.

 

Damga vergisi, bir kağıdın yazılıp imzalanarak veya imza yerine geçen işaret konularak düzenlenmiş olması ve düzenlenen kağıdın hukuki sonuç doğuracak şekilde ilgili yerlere ibraz edilmesi koşullarının birlikte gerçekleşmesi halinde ödenen vergi oluyor.

 

Ancak kira sözleşmesinde yalnızca kiraya veren ve kiralayan kişilerin imzasını içermesi; depozito tutarı ve kefalet şerhi içermemesi durumunda, kira sözleşmesi damga vergisinden istisna tutuluyor.

 

Peki, 2018'de noter huzurunda imzalanacak kira sözleşmesi için ne kadar damga vergisi ödenecek? Kira kontratı damga vergisi oranı 2018 ne kadar?


 
Kira sözleşmesi damga vergisi oranı 2018

 

2018 yılında uygulanacak damga vergisi oranları, 62 sayılı Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği kapsamında açıklandı:

 

Kira kontratı için kiralama süresine göre kira bedeli üzerinden binde 1,89 oranında damga vergisi ödeniyor. Kefilli kira sözleşmelerinde ise ayrıca binde 9,48 oranında harç ödemesi yapılıyor.

 

Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön