19 / 04 / 2024

danimarka imf

danimarka imf

Mortgage kredileri konusunda Danimarka'yı uyaran IMF, Danimarka'nın 500 milyar dolarlık mortgage ekonomisinin var olduğunu söyledi...

Atatürk'ün tasarladığı köy projesi Danimarka'da uygulandı! İşte İdeal Cumhuriyet Köyü

Mustafa Kemal Atatürk vefat etmeden önce 1937 yılında Türkiye'yi temelden kalkındırmayı amaçlayarak 'İdeal Cumhuriyet Köyü' projesini yaptı. Bu proje Danimarka'da uygulanarak tüm dünyaya örnek oldu. İşte Danimarka'da bulunan İdeal Cumhuriyet Köyü...

İş arayanlara Avrupa’dan güzel haber! Danimarka’da 82 bin personel alınacak! Siz de Avrupa’da yaşayabilirsiniz…

Danimarka ülke genelinde bulunan personel eksiğini gidermek maksadı ile 82 Bin işçi alımı yapacak. Özel Sektör ve kamu için alımlar gerçekleşecek. İşte detaylar…

Kosova, hapishane hücrelerini Danimarka'ya 15 Euro'ya kiraya verecek!

Kosova, Danimarka'ya 300 hapishane hücresi kiralamaya onay verdi. Kararla beraber İskandinav ülkesinde hapishanelerin doluluk oranlarının düşürülmesi planlanıyor. Danimarka, bu hücreler için Kosova'ya beş sene boyunca, senelik 15 milyon Euro ödeme yapılacak.

Danimarka, Kuzey Denizi'nde enerji adası inşa edecek!  Üç milyon konut etkilenecek!

Danimarka Kuzey Denizi'nde enerji ada inşası için düğmeye bastı. İlk etapta üç milyon konutun elektrik ihtiyacını karşılayacak proje 2033 yılında tamamlanması bekleniyor. 

Danimarka'da gettolar için yer değiştirme hibeleri tartışma yarattı!

Danimarka Odense'de belediye meclisinin, gettoları ortadan kaldırmak için bölgedeki hükümlülere ödeme yapmayı öngören teklifi 'ödül mü, ceza mı?' tartışması yarattı...

Donald Trump'tan Danimarka Başbakanının Grönland yorumuna tepki!

ABD Başkanı Trump, Danimarka Başbakanı Frederiksen'in ABD'nin Grönland'ı satın alması fikrini "absürt" olarak değerlendirmesi "çirkin ve uygunsuz" tepkisini verdi.

Danimarka eksi 0.5'lik faizle konut kredisi veriyor!

Danimarka'nın üçüncü büyük bankası olan Jyske Bank, eksi 0.5'lik faizle konut kredisi sunmaya başladı. Bu, bankanın borç alana üste para ödemesi gibi bir anlama geliyor.

Almanya-Danimarka Otoyolu'na onay!

Almanya ve Danimarka'yı birbirine bağlayacak 8 milyar dolar maliyetli otoyol ve tünel projesine onay verildi. Projenin 2024 yılında tamamlanması öngörülüyor.

Danimarka, Grönland'da havalimanı inşa edecek!

Danimarka, Grönland'da faaliyette bulunan 2 havalimanının genişletilmesi ve bir havalimanının inşa projelerini gerçekleştirecek.

MÜSİAD'dan Danimarka'ya yeni ofis!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Danimarka'nın Glostrup bölgesinde kiraladığı yeni ofisi teslim aldı.

Danimarka'ya yeni bir ada inşa edilecek!

Yeni ev inşa etmek için yer bulamayan Danimarka hükümeti, başkent Kopenhag’ın karşısına 35 bin insanın barınabileceği yeni bir ada inşa edecek.

Danimarka'dan 3. havaalanı açıklaması!

Danimarka Maliye Bakanı Kristian Jensen, İstanbul'da inşaatı süren üçüncü havalimanının kapasitesinin THY tarafından dahi doldurulabileceğini belirtti.

Tual Bahçekent ve Tual Adalar projeleri Danimarka’da görücüye çıktı!

Dağ Mühendislik projesi olan Tual Bahçekent ve Tual Adalar, Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da gerçekleştirilen resepsiyonla tanıtıldı. 

danimarka imf Haberi

danimarka imf

Uluslararası Para Fonu (IMF) Danimarka'yı Mortgage kredileri konusunda uyardı. Amerika'da başlayan 2008 mali krizinde beri Danimarka'da ev fiyatları ortalama yüzde 20 düştü. IMF Danimarka ekonomisinin 300 milyar dolarlık bir hacmi olduğunu ve buna karşın ülkede 500 milyar dolarlık bir mortgage ekonomisi olduğunu...