23 / 04 / 2024

İş arayanlara Avrupa’dan güzel haber! Danimarka’da 82 bin personel alınacak! Siz de Avrupa’da yaşayabilirsiniz…

İş arayanlara Avrupa’dan güzel haber! Danimarka’da 82 bin personel alınacak! Siz de Avrupa’da yaşayabilirsiniz…

Danimarka ülke genelinde bulunan personel eksiğini gidermek maksadı ile 82 Bin işçi alımı yapacak. Özel Sektör ve kamu için alımlar gerçekleşecek. İşte detaylar…



Danimarkalı işverenler ülkede çalıştıracak işçi bulamadığı için hükümete çağrı da bulundu. Yurt dışından personel ve işçi alımı yapılmasını talep ettiler. Danimarka basını tarafından son dakika yayımlanan haberlere göre; özel sektör için ciddi işçi ve personel eksiği mevcut. Çalıştırılacak personel olmamasından dolayı yaşanan sıkıntılardan esnaf hükümete çağrı yaptı ve yurt dışından çalışan, personel alımı yapılmasını talep etti.

Mevcut olan sıkıntı yalnız olarak özel sektör bazında olmanın dışında yerel yönetimler tarafından da kamu kurumlarında görev alabilecek personel bulunamamasından şikâyetçi durumda. Temizlik görevlisi, güvenlik görevlisi, çevre düzenleme, vasıflı ya da vasıfsız işçi kadrolarından görev verilmek için personel alımı yapıldığını fakat ilanlara başvuru olmadığı için ciddi personel sıkıntısı yaşandığını açıklayan yerel yönetimler hükümetten yurt dışından işçi, personel alımı yapılması isteğinde bulundular.

KÖTÜ DURUMUNA GELİNDİ

Danimarka medyasında yer alan habere göre; Danimarka Belediyeler Birliği ve Danimarka Sanayiciler Birliği’nin personel bulma durumunda kötü hale gelindiğini ve sektörlerde oluşan çalışan eksiği sebebi ile halka hizmet verilemez duruma gelindiğini, işçi alımlarının olmasını talep ettiklerini dile getirdi.

Durum ile ilgili açıklamalarda bulunan Danimarka Belediyeler Birliği Başkanı Martin Damm, Ritzau haber ajansına yaptığı açıklama ile dürüstlük çağrısında yaparak,” Parlamentodaki partiler, seçmen kişilere karşı dürüst olsunlar. Kamu sektörünün insanlara vereceği hizmet için daha çok ne yapmaları gerektiğini önemsesinler. Siyasi partiler, özel şirketlerin büyüme ve refahı elde etmeleri için ihtiyaç duyduğu, belediyelerin ise insanların beklediği hizmetleri verecek kadroya ve ekonomiye sahip olması için gerekli iş gücünü bulmaları lazım” ifadelerini kullandı.

44 BİN PERSONEL ALIMI YAPILACAK

Danimarka Belediyeler Birliği tarafından yapılan açıklama sonucunda ülke genelinde 44 bin personel eksiği olduğunu ve istihdam yapılacak personelin kademeli alımlar yapılarak 2030 yılına kadar devam edeceğini ilan edildi.

İş arayanlara Avrupa’dan güzel haber! Danimarka’da 82 bin personel alınacak! Siz de Avrupa’da yaşayabilirsiniz…


Geri Dön