27 / 04 / 2024

danıştay Ağaçlı Yol projesi

danıştay Ağaçlı Yol projesi

Danıştay 6. Dairesi, kamuoyunda "Ağaçlı Yol" olarak bilinen bölgede yapılan imar planı değişikliğine ilişkin yürütmeyi durdurma kararı aldı. Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır konu ile ilgili açıklama yaptı...

Danıştay Başsavcılığı, Hatay'daki riskli alan kararını hukuka aykırı buldu: Depremden önce yapılmalıydı!

Danıştay Başsavcılığı, Antakya şehir merkezinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla riskli alan ilan edilmesinin hukuka aykırı olduğunu belirtti. Kararda, "Riskli alan depremden önce ilan edilmeliydi" denildi. İşte detaylar..

Ankara'dan İstanbul'a taşınan BDDK personeline verilecek 45 bin TL'lik 'Hayat pahalılığı' tazminatı iptal edildi!

Ankara'dan İstanbul'a taşınan 400 BDDK personeline ayda 45 bin TL'lik 'Hayat pahalılığı' tazminatı verilmesine ilişkin düzenleme iptal edildi. İşte detaylar...

Söğütlüçeşme AVM projesi şimdi de Danıştay'a gitti: Neden AVM yapılıyor?

Kadıköy Kent Suçları Ağı tarafından Söğütlüçeşme'ye AVM projesine karşı Danıştay'a itiraz dilekçesi verildi. Dilekçede, gerekçeli karar hakkının ihlal edildiği belirtildi ve neden AVM yapıldığı soruldu. 

Ankara’dan İstanbul’a yerleşen BDDK personeline her ay 45 bin TL İstanbul ödeneği verilecek! Kanun teklifine eklendi!

Ankara’dan İstanbul’a yerleşen ve pahalılıktan etkilenen BDDK personeli için her ay ‘Hayat Tazminatı’ ödenmesine ilişkin kanun teklifine madde eklendi. Düzenleme ayrımcılık tartışmalarına da neden oldu. İşte ayrıntılar...

Tarihi Altıeylül Ortaokulu’nu yıkma planı Danıştay’a takıldı!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Edip Uğur’un döneminde imar planı değişikliğiyle tarihi Altıeylül Ortaokulu’nun yıkılmasına ve buranın ticari alan gösterilmesine karşı 6 sene önce açılan davada, Danıştay'dan iyi haber geldi. Yüksek Mahkeme, söz konusu okulun yıkılamayacağına hükmetti.

Altın işte bu rakamla çıtayı aşacak! Uzmanlardan öyle bir rakam geldi ki... Görenler gözlerine inanamadı!

Amerika Merkez Bankası Fed'in faşz kararı sonrasında altı fiyatlarını üç ayın en düşül seviyesine kadar düşürdü. Altın fiyatlarının tekrar yükselişe geçeceğini söyleyen uzmanlar, çıtayı aşacak rakamı açıkladı. Uzmanlardan öyle bir rakam geldi ki... Görenler gözlerine inanamadı!

Hatay Havalimanı’nın açılışında geri sayım başladı! Hatay Havalimanı uçuşlara ne zaman açılıyor?

Hafta başında peş peşe yaşanan depremlerden ağır hasarlar alarak uçuşlara kapatılan Hatay Havalimanı’nda onarım çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. İGA’dan yapılan yazılı açıklamalarda, bu çalışmalarda sona gelindiği belirtildi.

Okullar açılıyor, veliler dikkat! Hepsiburada'dan dev kampanya

Okullar açılırken Hepsiburada'dan dev bir kampanya geldi. İşte milyonlarca çeşidi barındıran kampanyanın detayları...

Muvazaa nedeniyle tapu iptal davası nedir, nasıl açılır?

Anlaşma yapan kişilerin 3. kişileri aldatmak amacı ile, gerçek iradelerini yansıtmayan ve kendi aralarında geçersiz olması amacıyla yapılan danışıklı işlemlerine muvazaa deniyor. Muvazaa nedeniyle tapu iptal davası nedir, nasıl açılır? İşte tüm detaylar...

Murat Kurum'dan sit alanları ranta açılıyor iddialarına yanıt!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sit alanları ranta açılıyor iddialarına yanıt verdi. İşte konuyla ilgili gelişmeler...

Kariye Camisi yarın ibadete açılıyor!

Danıştay ve Cumhurbaşkanı kararının yayımlanmasının ardından ibadethane statüsüne kavuşturulan Kariye Camisi'nde restore çalışmaları tamamlandı. Kariye Camisi yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla ibadete açılacak. 

Danıştay'dan 'kat karşılığı inşaat işlerinde KDV' kararı!

Danıştay, kat karşılığı inşaat işlerinde müteahhitlerin arsa sahiplerine arsanın karşılığı olarak verdikleri konut ve işyerlerinin KDV’ye tabi olduğuyla ilgili düzenlemeyi iptal etti.

Bodrum’daki 1,1 milyon metrekarelik hazine arazisi imara açılıyor!

Bodrum’un Ortakent Mahallesinde bulunan 1,1 milyon metrekare büyüklüğündeki hazine arazisinin Cumhurbaşkanlığı kararıyla imara açılması üzerine Bodrum Belediyesi yürütmenin durdurulması istemiyle Danıştay’a dava açtı.

danıştay Ağaçlı Yol projesi Haberi

danıştay Ağaçlı Yol projesi

Danıştay 6. Dairesi'nin kamuoyunda "Ağaçlı Yol" alarak bilinen İzmir'deki Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü arazisindeki imar planı değişikliğine ilişkin yürütmeyi durdurma kararı aldığı bildirildi.


Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, makamında yaptığı basın açıklamasında, Karayolları Bölge Müdürlüğü arazisinin geçtiğimiz aylarda Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na devredildiğini anımsattı.


Bölgenin yıllarca resmi tesis alanı olarak hizmet verdiğini kaydeden Sındır, yeşil alan olarak işaretlenmesi gereken arazinin Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan plan tadilatlarıyla konut ve ticaret alanına dönüştüğünü söyledi.


Arazideki inşaat yoğunluğunun da iki katına çıktığını dile getiren Kamil Okyay Sındır, "Daha yüksek bedelle özelleştirilmesi için düzenleme yapıldı. Böyle bir yoğunluk artışını kabul etmemiz mümkün değildi. Yapılan plan değişikliği nedeniyle Danıştay nezdinde planın iptali için yürütmeyi durdurma istemli itirazımızı yaptık. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından ihaleye çıkılınca da yürütmeyi...