23 / 04 / 2024

Danıştaydan 6 ilde Yeşil Yol Projesi için yürütmeyi durdurma kararı

Danıştaydan 6 ilde Yeşil Yol Projesi için yürütmeyi durdurma kararı

Danıştay, Tema Vakfı tarafından 'Yeşil Yol Projesi'ni de kapsayan Karadeniz Bölgesi’ndeki 6 ilin 'Çevre Düzeni Planı' için açılan davada 'yürütmeyi durdurma' kararı verdi.

Vedat Aşçı, Tuncay Aşçı ve Hasan Kaya Aşçı'dan 71.6 milyon TL'lik yeni şirket! Astoria Gayrimenkul kuruldu!

Astoria ve Astoria Alışveriş Merkezi ile gayrimenkul sektörüne giriş yapan Astaş Holding, yeni şirket kurdu. İşte ayrıntılar...

Ehliyeti olanlar hemen baksın! Tam 6 ilde makam şoförü alımı yapılacak! Son başvuru tarihleri belli oldu!

İŞKUR, Türkiye’nin pek çok farklı illerinde makam şoförü alımı yapılacağını duyurdu. Personel alımı kapsamında başvuru şartları ve son başvuru tarihleri belli oldu.

Aselsan'dan 5.6 milyar TL'lik imza!

Ülkenin savunma sistemlerinin güncellenmesi, modernizasyonu ve özgün ürünlerin geliştirilmesi yoluyla çalışma yapan ASELSAN'dan BMC Otomotiv ile 5.6 milyar TL'lik imza attığını ilan etti.

Emekli promosyonunda Garanti Bankası'ndan yeni haber! Kapıdan giren 6 bin TL'yi kapacak!

Emekli promosyonu ödemeleri ile ilgili bankalardan ardarda açıklamalar gelmeye devam ediyor. Garanti Bankası da Aralık ayında emeklilere ödeyeceği promosyon rakamlarıyla ilgili bir duyuru yayımladı. İşte detaylar...

Alışverişlerde yeniden dönem! Artık oraya gidip indirimli olarak ürün alabileceksiniz

Türkiye'de alışveriş konusunda yeni bir dönem başlıyor. KoopBakkal Projesi'nin Aralık 2022 itibarıyla ilk etapta 6 ilde başlatılacağını belirten Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın, bu illerin Trabzon, Sakarya, Yozgat, Tokat, Konya ve Ankara olduğunu aktardı.

TMO'dan şok fındık alımı açıklaması! Fındık fiyatları hangi ilde kaç TL? İşte fındık fiyat listesi 6 Eylül 2022...

TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, bu sene TMO'nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 10'uncu kez fındık alımıyla görevlendirildiğine dikkat çekti. Bugün hangi ilde fındık kaç lirdan satılıyor? İl il fındık fiyatları ne kadar oldu? İşte 6 Eylül 2022 fındık fiyat listesi...

108 Megapiksel kameralı Samsung Galaxy A73'e Vatan Bilgisayar'dan indirim! 6 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Türkiye'nin en popüler tekno marketleri arasında yer alan Vatan Bilgisayar, Samsung'un çok satan akıllı cep telefonlarından biri olan Samsung Galaxy A73'ü indirimli fiyatı ile satışa sundu!

Danıştay'dan Topkapı Sarayı'ndaki kayıp yapıların yeniden inşasına dur kararı! 

Danıştay 6’ncı Dairesi, Fatih Belediyesi’nin Topkapı Sarayı, Gülhane Parkı ve saray bahçesini kapsayan Sur-u Sultani bölgesindeki kayıp yapıların tekrar inşa edilmesine ilişkin kararı bozdu. İşte Danıştay'ın o kararı...

TOKİ bayram müjdesini verdi! TOKİ’den daire nasıl alınır?

TOKİ bayram öncesi bayram gibi bir müjde verdi. TOKİ toplamda 6 ilde 2+1, 3+1 daireler satmaya başladı. TOKİ dar gelirliler için harekete geçti. İşte detaylar!

TOKİ'den 3 bin 24 ucuz konut geliyor! Bu illerde yaşayanlara büyük müjde!

Yeni konut projeleri için start veren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, 6 ilde 3 bin 24 yeni konut inşa edecek. İşte ihale ilanları yayınlanan o projeler...

Lideri 'Prenses' olan çete başkasına ait milyonluk arsaları 'dublör' kullanarak satarken yakalandı

Muğla merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonda, arsa ve gayrimenkül sahibi kişilerin kimlik bilgilerini ele geçirip, dublör kullanarak satış yaptığı tespit edilen 9 şüpheli gözaltına alındı. Çetenin İstanbul'da 7 milyon liralık arsayı 700 bine satmaya çalıştığı tespit edildi.

6 ildeki 10 metro hattı 2022 yılında açılacak!

Hayata geçirilen raylı sistem projeleriyle ilgili önemli açıklamalar yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 6 ilde yapımı süren 10 projenin bulunduğunu, 2022'nin çok büyük ve önemli kent içi raylı sistem projelerinin hayata geçeceği bir yıl olacağını söyledi.

Kızılbük GYO'dan 60.6 milyon TL'lik devre mülk satışı!

Kızılbük GYO'nun Marmaris'te yürüttüğü "Kızılbük Wellness Resort" projesinde bulunan devre mülk ünitelerinin ön satış işlemleri kapsamında 1 Ekim - 31 Ekim 2021 tarihlerinde 632 adet devre satış sözleşmesi imzalandı, sözleşmelerin toplam ön satış bedeli 60 milyon 644 bin 642 TL olarak gerçekleşti.

Danıştaydan 6 ilde Yeşil Yol Projesi için yürütmeyi durdurma kararı Haberi

Danıştaydan 6 ilde Yeşil Yol Projesi için yürütmeyi durdurma kararı

Rize, Artvin, Trabzon, Gümüşhane, Giresun ve Ordu illerindeki vadilerin doğal varlıklarının değerlendirildiği 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı, 2011 yılının Ağustos ayında dönemin Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlandı. TEMA Vakfı, daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen çalışma ile ilgili olarak, bir haftalık askı süresi içerisinde planın 36 maddesine itiraz etti. İtirazlardan sonuç alamayan TEMA, planın yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle 2011 yılının Aralık ayında Danıştay’a dava açtı. Dava kapsamında 2013 yılının Kasım ayında Danıştay üyeleri ile birlikte aralarında Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğretim görevlilerinin yer aldığı bilirkişi heyeti, Doğu Karadeniz Bölgesi’nde 36 noktada 3 gün süreyle bilirkişi incelemesi yaptı. 


PLANDA BÖLGENİN DOĞAL VARLIKLARI KORUNMUYOR VURGUSU 

Bilirkişi raporunda Çevre Düzeni Planı'nın bölgedeki önemli doğa koruma alanlarını, su havzalarını, tarım alanlarını...