20 / 04 / 2024

dask Bina Tasarımı Yarışması

dask Bina Tasarımı Yarışması

Halkla ilişkiler projelerin ilk kez yarıştığı MediaCat Felis Ödüllerinin "Kamusal Sektörler" kategorisinde birinci olurken, "Kurumsal Sosyal Sorumluluk" ve "Çevre ve Sürdürülebilirlik" kategorilerinden de Başarı Ödüllerine layık görüldü.

DASK'lı bina sayısı artıyor! 11 milyon 670 bin konut sigortalı!

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından evlerini DASK yaptıranların sayısı her geçen gün  artmaya devam ediyor. Türkiye genelinde 11 milyon 670 bin konutun sigortalı olduğu tespit edildi.

Bina çürük raporu aldıktan sonra ne olur? Az hasarlı binaya DASK ne kadar ödeme yapar?

Binasının ne kadar depreme dayanıklı olduğunu merak edenler, bu konuda araştırmalara başladı. Hem hasar tespitinde hem de DASK konusunda merak edilen birtakım sorular bulunmaktadır. İşte onlar ve yanıtları!

Az ve orta hasarlı binalara DASK ne kadar ödeme yapar? Devlet desteği olacak mı? İşte yanıtı

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından yüz binlerce bina ya yıkıldı ya da orta ve az ölçekli hasar yaşadı. Vatandaşlar devlet desteğinin hangi binaları kapsadığını araştırıyor. Birçok vatandaş DASK ödemeleri ve devlet desteklerinin detaylarını merak ediyor. İşte tüm detaylar...

DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması başvuruları başladı!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından düzenlenen DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması başvuruları başladı.

Bina artçı depremde yıkılırsa DASK ne olur?

Asıl depremde yıkılmayan binalar artçı depremde hasar görebiliyor hatta yıkılabiliyor. Peki, artçı depremde yıkılan binalarda nasıl yol izlenmeli? Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Erol Ulusoy, DASK hakkında bilinmesi gereken kritik noktaları açıkladı. 

DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması için son başvuru 28 Şubat!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması’nın altıncısı için son başvurular 28 Şubat’ta sona eriyor...

DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması başvuruları başlıyor! 

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'nın bu sene altıncısı düzenleniyor. Yarışma için başvurular başladı...

DASK Depreme Dayanıklı Bina Yarışması'nda Erzurum Teknik Üniversitesi 1. oldu!

2019 DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'nın birincisi belli oldu. Bu yıl beşincisi düzenlenen yarışmanın galibi Erzurum Teknik Üniversitesi ilan edildi.

2019 DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması finali yaklaşıyor!

DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'nda final günü yaklaşıyor. 47 üniversiteden 75 takımın başvurduğu yarışmanın finali, 9 Nisan'da Osmanlı Arşivleri Kağıthane Binası'nda yapılacak.

Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'na 28 ilden 75 başvuru!

Türkiye’de depreme dayanıklı bina bilincini artırmak için DASK tarafından Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması düzenlendi. Yarışmaya Türkiye genelinde 28 ilden 75 başvuru geldi.

Depreme en dayanıklı bina için yarışacak üniversiteler belli oldu!

Türkiye'de depreme dayanıklı bina bilincini artırmak amacıyla DASK tarafından düzenlenen Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'nın beşincisine Türkiye genelinde 28 ilden başvuru yapıldı.

2019 DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'na başvurular başladı!

İnşaat mühendisliği ve mimarlık öğrencileri tarafından her sene heyecanla beklenen geleneksel DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'nın beşincisi için ön kayıt başvuruları başladı. 

Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması sonuçlandı!

DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması’nın büyük heyecana sahne olan finalinin ardından ödüller 8 Mayıs’ta yapılan törenle sahiplerini buldu. Dokuz Eylül Üniversitesi, birinci oldu. 

dask Bina Tasarımı Yarışması Haberi

dask Bina Tasarımı Yarışması

Doğal Afet Sigortalan Kurumu'nun (DASK) inşaat mühendisliği ve mimarlık bölümü öğrencileri başta olmak üzere üniversitelilerde depreme karşı dayanıklı yapı bilincini geliştinnek için düzenlediği Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yanşması, MediaCat Felis Ödiilleri'nden bir birincilik, iki de başarı ödülüyle döndü. DASK, bu yıl dokuzuncusu düzenlenen ve halkla ilişkiler projelerin ilk kez yarıştığı MediaCat Felis Ödülleri'nin "Kamusal Sektörler" kategorisinde birinci olurken, "Kurumsal Sosyal Sorumluluk" ve "Çevre ve Sürdürülebilirlik" kategorilerinden de Başarı Ödüllerine layık görüldü. 


Büyük kayıplara neden olan 17 Ağustos ve Van depremlerini yaşamış bir ülkede deprem ve zorunlu deprem sigortasının iletişiminde oldukça hassas olunması gerektiğini vurgulayan DASK Koordinatörü İsmet Güngör, "Türkiye, toprakları aktif fay hatları üzerinde olan bir deprem ülkesi ancak depreme karşı önlem alma bilinci henüz olması gereken seviyede değil. Bu...