25 / 04 / 2024

DASK bölgeleri

DASK bölgeleri

DASK sigortası için ödenmesi gereken yıllık bedelin belirlenmesinde konutun yer aldığı deprem bölgesi de etki ediyor. Peki sizin eviniz hangi deprem bölgesinde yer alıyor? İşte DASK deprem bölge kodları...

DASK deprem bölgeleri!

DASK deprem sigortası için ödenmesi gereken bedelde önemli bir faktör olan DASK deprem bölgeleri ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

DASK poliçe prim hesaplama!

DASK için ödenmesi gereken ücretler, DASK'ın yapılacağı konutun yer aldığı binanın yapısal özelliklerine ve yer aldığı deprem bölgesine göre farklılık gösteriyor. DASK poliçe prim hesaplama formülü ise haberimizde bulunuyor...

DASK deprem haritası!

Yaşadığınız şehrin kaçıncı derece deprem risk bölgesinde yer aldığını merak ediyorsanız DASK deprem haritasını inceleyebilirsiniz. İşte DASK deprem haritası...

DASK bölgeleri!

Yıllık olarak düzenlenen DASK sigortası için ödenecek miktar, DASK bölgelerine göre değişkenlik gösteriyor. DASK bölgeleri için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Bilim insanları peş peşe açıkladı! Deprem bölgeleri 1 yılda yeniden inşa edilebilir mi? 

İngiliz Financial Times gazetesi, geçtiğimiz hafta meydana gelen depremlerde yıkılan binaların yeniden inşa edilmesi ile ilgili çarpıcı bir habere yer verdi. Bilim insanları peş peşe açıkladı! Deprem bölgeleri 1 yılda yeniden inşa edilebilir mi? 

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik!

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31699 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31493 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Erzurum'daki OSB bölgeleri ve fabrika sayısı mecliste!

Erzurum'da bulunan organize sanayi bölgeleri ile toplam fabrika sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31447 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yeni nesil ihtisas serbest bölgelerindeki yatırımcılara kira ve faiz desteği!

İhtisas Serbest Bölgeleri Bilgilendirme Toplantısı'nda konuşan Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Yılmaz Batur, "Yeni nesil ihtisas serbest bölgelerinde kiralanan arazi ve binalar için 75 bin dolara kadar kira harcamalarının yarısı karşılanacak." dedi.

Yazlık bölgelerden ev almak isteyenler dikkat!

Koronavirüs ile beraber kalabalık şehirlerde yaşamak istemeyen vatandaşlar yazlık bölgeleri tercih etmeye başladı. Bu durum o bölgelerdeki ev fiyatlarının artmasına neden oldu. Peki, yazlık bölgelerden ev alırken nelere dikkat edilmeli? 

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü 31384 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Organize Sanayi Bölgeleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan Organize Sanayi Bölgeleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile sanayi yangınlarına müdahale etmek üzere özel teçhizatlı OSB İtfaiye Merkezi kurulması planlanıyor.

Organize Sanayi Bölgeleri Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Organize Sanayi Bölgeleri Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile organize sanayi bölgelerinin şehir dışına taşınması amaçlanıyor.

Türkiye'de deprem bölgeleri gökdelenler, plazalar ve AVM'lerle dolu!

Türkiye'de kaçak ve çürük binalar için imar afları çıkarıldı. Deprem bölgelerine gökdelenler, plazalar, AVM'ler, rezidanslar, resmi binalar yapıldı. Her yer imara açıldı. Deprem göz önünde bulundurulmadan imar afları başlatıldı...

Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31282 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Firmalara ihtisas serbest bölgelerine yatırım daveti!

Ticaret Bakanı Pekcan, orta yüksek ve yüksek teknolojili imalat, yazılım ve bilişim ürünü üretimi alanlarında ihracat odaklı faaliyette bulunmayı amaçlayan yerli ve yabancı firmaları, "ihtisas serbest bölgeleri"ne yatırıma davet etti.

DASK bölgeleri Haberi

DASK bölgeleri

DASK deprem bölge kodları!

DASK zorunlu deprem sigortası, depremden sonra meydana gelebilecek hasarların teminatı için ödeniyor. Konut ve iş yeri gibi yapılar için yaptırılması zorunlu olan DASK sigortası birtakım belgelerin temin edilmesi ve bu belgeler ışığında DASK bedelinin hesaplanması sonucunda belirlenen rakamın ödenmesi ile yaptırılıyor.


DASK fiyatları na, DASK deprem bölge kodları ve yapının yapısal özellikleri etki ediyor. Türkiye genelinde 5 risk bölgesi ve 3 farklı yapı tarzına göre belirlenen 15 tarife fiyatı bulunuyor. DASK sigortasına dahil olmak için temin edilmesi gereken bilgi ve belgeler aşağıda sıralanıyor


DASK için gereken belgeler

* Sigorta yaptıracak kimsenin adı, adresi, telefonu, cep telefonuna ilişkin bilgiler,

* Sigorta yaptıracak kimsenin vergi kimlik numarası ve T.C. kimlik numarası

* Sigorta yapılacak yerin açık adresi

* Sigorta yapılacak yerin tapu bilgileri 

* Sigorta...