19 / 04 / 2024

DASK poliçesi hesaplama formülü

DASK poliçesi hesaplama formülü

Zorunlu Deprem Sigortası olan DASK deprem sigortası hesaplama formülü için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Kasko poliçesinde bir ilk! Ana Sigorta, kasko poliçesi alanlara, araç geri alım güvencesi sunuyor!

Ana Sigorta, ‘Tastamam Sigorta’ ürünü ile sürücülerin risklerini teminat altına alırken, aracını satmak isteyenlere de geri alım güvencesi sağlıyor. Yani kasko poliçesi alanlar, araçlarını elden çıkarmak istediklerinde Ana Sigorta’ya satma imkanından yararlanıyor.

Arabası olanlara kötü haber! Kasko fiyatları 3 kat arttı: 5 bin TL'lik kasko poliçesi 15 bin TL oldu! 

Yüksek döviz kuru, artan araç ve yedek parça fiyatları kasko fiyatlarında da artışa neden oldu. İşte milyonlarca araç sahibini ilgilendiren o son dakika gelişmesi...

Kasko yaptıranlar bu detayı biliyor muydunuz? Ekstra ödeme olmadan yaptırabilirsiniz!

Araç sahibi vatandaşların dikkatine! Kasko poliçesi yaptıracak olan araç sahipleri ya da halihazırda poliçesi olan araç sahipleri bu detaylara dikkat ederek oldukça kazanç sağlayabilir. Kasko ile ilgili tüm detaylar haberimizin devamında sizlerle birlikte...

Zorunlu afet sigortası geliyor! Tek poliçe çatısı altında tüm afetler sigorta kapsamına girecek!

Zorunlu deprem sigortası yerini DASK kapsamında deprem, sel gibi bütün afetleri kapsayan zorunlu afet sigortasına bırakıyor. Tek bir poliçe çatısı altında tüm afetler sigorta kapsamına girecek. İşte ayrıntılar...

Ev sahipleri ve kiracılara son dakika uyarısı! DASK ve konut sigortası poliçelerinde bunlara dikkat!

Türkiye'de 11 ilde büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından  DASK ve konut sigortası detayları sık sık araştırılıyor. Uzmanlar iki sigorta türü arasındaki farkları ile ilgili bilgileri paylaştı ve uyarılarda bulundu.

Deprem riskine karşı DASK tek başına yeterli değil! Mutlaka konut sigortası da yaptırın!

Depremde olası hasara karşı tek başına DASK poliçesi yaptırmak yeterli değil. Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında hasar gören konutlar için ödenen en yüksek tazminat tutarı 640 bin TL. Oysa bugün 100 metrekare konutun inşaat maliyeti 1 milyon TL civarında.

DASK'tan son dakika açıklaması!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), deprem sonrası hasar gören Zorunlu Deprem Sigortası poliçe sahiplerinin talepleri ile ilgili bir açıklama yaptı. İşte o açıklama...

DASK prim hesaplama nasıl yapılır?

DASK yani Zorunlu Deprem Sigortası, meskenleri deprem ve deprem sonucu meydana gelen afetlerin maddi zararlarını teminat altına alan bir sigorta türüdür. Peki, DASK prim hesaplama nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

DASK zorunlu mu? DASK yaptırmamanın cezası var mı?

DASK, ile depremin ve deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, tsunami ve yer kaymasının doğrudan sebep olacağı maddi zararları, poliçenizde belirtilmiş limitler dahilinde nakit olarak karşılıyor. Peki, DASK zorunlu mu?

Konut poliçesi nedir? Konut sigortası neleri kapsar?

Konut ve içerisindeki eşyaları hasar görme risklerine karşı konut sigortası ile güvence altına almak mümkün. Peki, Konut poliçesi nedir? Konut sigortası neleri kapsar? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Türkiye'de kaç konutun zorunlu deprem sigortası var?

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu raporuna yansıyan verilere göre Türkiye genelinde 10 milyonun üzerinde zorunlu deprem sigortası poliçesi mevcut.

Deprem sigortasında poliçe sayısı 10 milyonu geçti!

Türkiye'de zorunlu deprem sigortasında poliçe sayısı 10 milyon 28 bine ulaştı. Ek olarak Doğal Afet Sigortaları Kurumu'nun (DASK) toplam "deprem rezervi" Şubat ayı itibariyle 12 milyar liraya yaklaştı.

DASK hangi hasarları karşılar?

Deprem Sigortası. Zorunlu Deprem Sigortası, olası bir deprem anında yaşanabilecek tsunami, yangın, evin yıkılma ya da hasar görmesi sonucu ortaya çıkabilecek maddi kayıp ve hasarlar için yapılan sigortadır. Peki, DASK nasıl yapılır, DASK poliçe sorgulama nasıl yapılır?

DASK poliçesi hesaplama formülü Haberi

DASK poliçesi hesaplama formülü

DASK deprem sigortası hesaplama formülü!

Daireniz için yaptırmanız gereken deprem sigortası için ödenecek fiyat tarifeleri, dairenin bulunduğu deprem bölgesine ve dairenin yer aldığı binanın yapısal özelliklerine göre belirleniyor.


DASK deprem sigortası hesaplama formülü kapsamında 3 farklı yapı tarzı ve 5 ayrı deprem risk bölgesi olmak üzere toplam 15 farklı fiyat tarifesi bulunuyor. Söz konusu fiyat tarifeleri için belirlenen rakamlar ise her yıl yeniden yapılan düzenlemelerde değişebiliyor.


2013 yılı için belirlenen ve DASK deprem sigortası hesaplama formülü kapsamında bulunan deprem risk bölgesi ve yapı tarzı fiyatlandırmaları şu şekilde sıralanıyor.


1- DASK sigortası hesaplamasında kullanılan ve yapı tarzına göre tespit edilen metrekare birim maliyetleri..

Çelik / Betonarme Karkas Yapılar: 700 TL 

Yığma Kagir Yapılar: 500 TL 

Diğer Yapılar: 260 TL 


2- DASK yapı tarzına göre bölge bazında fiyatlar..

Çelik, betonarme...