20 / 04 / 2024

DASK'tan son dakika açıklaması!

DASK'tan son dakika açıklaması!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), deprem sonrası hasar gören Zorunlu Deprem Sigortası poliçe sahiplerinin talepleri ile ilgili bir açıklama yaptı. İşte o açıklama...



Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), deprem sonrası hasar gören Zorunlu Deprem Sigortası poliçe sahiplerinin talepleri ile ilgili bir açıklama yaptı.

DASK tarafından yapılan açıklamada evleri depremde hasar gören Zorunlu Deprem Sigortası poliçesi sahiplerinin DASK’a hasar bildirimi yapması ile ilgili bir zaman sınırlaması bugüne kadar hiç uygulanmadığı ve uygulanmayacağı belirtildi.

Yapılan açıklamada, "Zira, Genel Şartlar’da her ne kadar “Rizikonun gerçekleştiğini öğrendiği tarihten itibaren en geç on beş iş günü içerisinde DASK ’a bildirme yükümlülüğü” olsa da, Kurumumuz, sigortalıların haberdar olma zamanını tam olarak tespit edemeyeceğinden ilgili maddeyi sigortalı lehine değerlendirmektedir." ifadeleri yer alırken, dolayısıyla, sigortalıların herhangi bir sınırlama olmaksızın hasar bildiriminde bulunabileceği belirtildi. Söz konusu açıklamada hatta kurumun, önceki depremlerde olduğu gibi bu depremde de yıkıldığı tespit edilmiş binalarda sigortalı ihbarını dahi beklemeksizin sigortalılarımıza hasar ödemelerini gerçekleştirdiği de belirtildi.

DASK tan son dakika açıklaması!

DASK, herkes için primlerini ödenebilir seviyede tutmayı amaçlar

DASK tarafından yapılan açıklamada sigorta sistemlerinde ödenen primlerin poliçe karşılığında sağlanan teminatların bir oranı olduğu belirtilerek, "Bu nedenle teminat miktarı arttıkça prim miktarı artmaktadır. Teminatların tüm konutları kapsayacak bir seviyeye çıkarılması reel prim artışına ek olarak reasürans maliyetlerini de ciddi oranda artıracağı için vatandaşların tamamının yüksek prim ödemesini zorunlu kılacaktır." ifadelerine yer verildi.

Zorunlu Deprem Sigortası'nın zorunlu bir sigorta olması nedeniyle primlerin ödenebilir bir seviyede tutulması amaçlandığı belirtilen açıklamada daha fazla teminat almak isteyen vatandaşların kendi istekleriyle, sigorta şirketlerinden herhangi bir sınırlama olmaksızın DASK’ın üzerine ihtiyari sigorta yaptırabileceği de belirtildi.


Geri Dön