28 / 03 / 2024

Datça eski hükümet binası

Datça eski hükümet binası

Datça eski hükümet binasının akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Datça eski hükümet binası Haberi

Datça eski hükümet binası

CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, Datça eski hükümet binasının akıbetine ilişkin soru önergesi hazırladı. Üstündağ sorularının Maliye Bakanı Bayburt Milletvekili Naci Ağbal tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Muğla ili Datça ilçesi İskele Mahallesi Esenada mevkiinde bulunan Datça eski Hükümet binasının 1988 yılından beri boş ve atıl olarak çürümeye terkedildiği dile getiren Üstündağ, Datça'nın en güzel yerinde bulunan bu eski binanın tescilli bir bina olduğunu söyledi.

Üstündağ önergesinde "Mülkiyeti Hazineye ait olan mezkur bina için, Datça Belediyesi birkaç kez binanın Belediyeye tahsisini istemiş, binayı tadilat yaparak Datça halkının kullanımına açmak istemesine rağmen hiçbir netice çıkmamıştır. Datçalılarn ve turistlerin gözü önünde bir harabeti andıran bu binanın hali üzüntüye yol açmakta ve Datça'lılar düzenledikleri birçok toplantı ile seslerini duyurmaya çalışmaktadır." diyerek bu kapsamda...