19 / 04 / 2024

Gazze Hükümet Bilgilendirme Ofisi: Konut kulelerinin hedef alınması savaş suçudur!

Gazze Hükümet Bilgilendirme Ofisi: Konut kulelerinin hedef alınması savaş suçudur!

Gazze Şeridi'ndeki Hükümet Bilgilendirme Ofisi, konut kulelerinin bombalanması ve sivillere karşı işgal güçlerinin işlediği suçların devam ettirilmesine ilişkin açıklama yaptı. Ofisten yapılan açıklamada ,"Konut kulelerinin hedef alınması savaş suçudur" denildi.



Gazze Şeridi'ndeki Hükümet Bilgilendirme Ofisi, konut kulelerinin bombalanması ve sivillere karşı işgal güçlerinin işlediği suçların devam ettirilmesine ilişkin açıklama yaptı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; bilgilendirme ofisinden yapılan açıklamada, konut kulelerinin ve oralardaki basın kurumlarının hedef alınmasının birleşik savaş suçu olduğuna dikkat çekildi. 

Bunun uluslararası sözleşmelere aykırı olduğuna vurgu yapılan açıklamada, uluslararası toplumdan bu kurumların hedef alınmasına ilişkin işgal güçlerinin dizginlenmesi ile ilgili sorumluluklarına sahip olması talep edildi. 

Gazze Hükümet Bilgilendirme Ofisi: Konut kulelerinin hedef alınması savaş suçudur!

Açıklamada, onlarca basın kurumunun olduğu kulelerin bombalamasının İsrail'in medya araçları ve gazetecileri bilerek hedef aldığının altı çizildi.

İsrail savaş uçakları, Gazze'ye başlattığı saldırılarda askeri ve güvenlik noktalarına artı olarak sivil yerleşimleri de vuruyor. 

Gazze'nin batısındaki Rimal Mahallesi'nde sivillerin yaşadığı 12 katlı Hanadi Kulesi, İsrail'in saldırılarının ardından yıkıldı. Yine kent merkezinde yer alan içinde sivil vatandaşların yaşadığı evler ve çeşitli basın kurumlarının ofislerinin olduğu Cevhere isimli 9 katlı bina, İsrail'in saldırısına uğradı.

Gazze'de saldırı sonucu binalar ve yerleşim yerleri hasar gördü!


Geri Dön