27 / 04 / 2024

davalık gayrimenkuller satılabilir mi

davalık gayrimenkuller satılabilir mi

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde miras davasına konu olan gayrimenkullerin davaya bakan avukat tarafından satılıp satılamayacağını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

Tescilli güzel konut sahibi ile davalık oldu! Satılık ilanını söktü, villayı kötüledi...

2013 Türkiye Best Model'de ikinci seçilen oyuncu Deniz Özde Sürmeli, Ankara'da işlettiği anaokulunun mülk sahibi ile davalık oldu. 

Hisseli tapunun bir kısmı satılabilir mi?

Hisseli tapu pek çok kişinin sahip olduğu tapu çeşididir. Hisseli tapu, diğer tapu çeşitlerinden farklıdır. Bu tapuda konusu geçen mülkün sahibi birden fazla kişidir. Bu konu kapsamında, “Hisseli tapunun bir kısmı satılabilir mi?” sorusu yanıt arıyor. İşte detaylar!

Miras davasına konu gayrimenkuller satılabilir mi? 

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde miras davasına konu olan gayrimenkullerin davaya bakan avukat tarafından satılıp satılamayacağını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

Brad Pitt ve Angelina Jolie Fransa'daki şato ve üzüm bağları hisselerinde davalık oldu!

Hollywood sinemasındaki şöhretli simalardan Brad Pitt ve Angelina Jolie evliliklerinden önce Fransa’da şato satın aldı. Ünlü çift, şimdi şato ve içinde bulunan üzüm bağlarının hisselerinin satışı sebebiyle davalık durumda.

GABORAS: İcralık gayrimenkuller serbest borsada işlem görmeli!

Gayrimenkul Borsası AŞ Üst Yöneticisi Kurtuluş Altun yaptığı açıklamada, "İcralık gayrimenkuller mezatlarda değil serbest borsada, GABORAS'ta, işlem görmelidir. Bu vesileyle değerinde satılarak borçlunun yükü bir nebze hafifletilmelidir" dedi.

Sapanca'da 18,3 milyon TL'ye satılık gayrimenkuller!

Sapanca'da Kurtköy Yavuzselim Mahallesi'nde yer alan gayrimenkuller satışa sunuluyor. 10 bin 400,03 metrekare alan üzerinde yer alan taşınmazların toplam satış bedeli 18 milyon 379 bin 107,86 TL olarak açıklandı.

Varlık şirketine olan borç için ev satılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Varlık şirketine olan borç için ev satılabilir mi?'' sorusunu yanıtladı. İşte o haber...

Vatandaşlık şartı değişirse yabancılara 500 bin konut satılabilir!

Gayrimenkul sektöründe yabancıya satışların yeniden artması için 1 milyon dolarlık konut alana verilen vatandaşlık bedelinin 250 bin dolarlara çekilmesi bekleniyor. Vatandaşlık şartı değişirse yabancılara 500 bin konut satılabilir.

İntifa hakkı olan ev satılabilir mi?

İntifa hakkı taşınırlarda zilyetliğin devri, alacaklarda alacağın devri ve taşınmazlarda tapu kütüğüne tescille kuruluyor. Mal sahibi intifa hakkını verdiği evi satabilir mi? İntifa hakkı olan ev satılabilir mi?

Riskli yapı satılabilir mi?

Riskli alan içinde veya dışında olup ekonomik ömrünü tamamlamış olan ya da yıkılma veya ağır hasar görme riski taşıdığı ilmî ve teknik verilere dayanılarak tespit edilen riskli yapı satılabilir mi? Satılamaz mı?

Concord İstanbul Kadıköy satış ofisi!

Concord İstanbul Kadıköy satış ofisi telefon numarası 444 10 08 olarak belirlendi. İstanbul Kadıköy Fikirtepe'de inşa edilen projede daire fiyatları 480 bin TL'den başlangıç gösteriyor.

Gülpark Suits Küçükçekmece satılık!

Toplam 45 adet dairenin yer aldığı proje TEM’ e 4.5 kilometre mesafede bulunuyor. Gülpark Suits Küçükçekmece satılık daire fiyatları kat ve cepheye göre değişiyor.

2005 yılında Pendik Sarmaşık Evler satışa sunulmuş!

2005 yılında Kiptaş'ın Pendik'te inşa ettiği Sarmaşık Evler satışa sunulmuş. 4 katlı bloklar halinde 432 daireden oluşan sitedeki daireler 110 bin liradan başlayan fiyatlarla satılıyormuş.

davalık gayrimenkuller satılabilir mi Haberi

davalık gayrimenkuller satılabilir mi

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde miras davasına konu olan gayrimenkullerin davaya bakan avukat tarafından satılıp satılamayacağını kaleme aldı. Tamer Heper'e bir okuyucusu, "Tarafımıza miras olarak kalan mallarla ilgili bakılan davada işlerimizi avukatımız takip ediyor. Ancak bu davaların yıllardır sürmesi bizi endişelendirdi. En son duruşmaya ben de katıldım ve avukatımızın hakimin sorularına karşı sessiz kaldığını gördüm. Bu bende avukatımızın bize düşecek daireleri satmış olması ihtimalini getirdi. Avukatımız bize kalan daireleri satabilir mi?" sorusunu yöneltti. 

İşte Tamer Heper'in o soruya verdiği yanıt:

***

Okuyucuma iki cepheden yanıt vereyim belki rahatlamasını sağlarım. Birincisi her avukat her duruşmada uzun uzun konuşmaz. Bazı davalarda duruşmaya gireriz, ağzımızı açmadan da çıkarız. Örneğin, tapu kayıtlarının getirtilmesi istenilmiştir, duruşma gününe kadar kayıtlar gelmemiştir, duruşmaya girdiğimizle çıktığımız...