19 / 04 / 2024

Davos Ekonomik Forumu

Davos Ekonomik Forumu

Davos Zirvesi olarak da bilinen Dünya Ekonomik Forumu (WEF), Kovid-19 salgını nedeniyle verilen 2 yıl aranın ardından İsviçre'nin Davos kasabasında başladı. Zirvede konuşan iş insanı dünyada yaşanan ekonomik kriz nedeniyle "Zenginlerden daha fazla vergi" alınsın önerisi getirdi

Trilyoner olmak için 10, yoksulluğun bitmesi için de 229 sene gerekli! 

Davos Dünya Ekonomik Forumu öncesi yayınlanan bir rapora göre dünyanın en zengin beş iş insanının serveti 3 senede yüzde 114 arttı. Ancak diğer taraftan 5 milyar insan yoksullaştı. İşte raporda ortaya çıkan o veriler...

2027’ye kadar iş alanlarında en yüksek büyüme eğitim, tarım ve ticarette olacak!

Dünya Ekonomik Forumu’nun hazırladığı, ‘2023 İşlerin Geleceği Raporu’na göre, iş alanlarında 2027 yılına kadar en yüksek mutlak büyümenin eğitim, tarım ve dijital ticarette olacağı öngörülüyor.

Ekonomistler tek tek açıkladı! Hayat pahalılığı ve enflasyon artacak mı? 

Dünya Ekonomik Forumu’nun (WEF) araştırmasında enflasyon ile ilgili çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Peki hayat pahalılığı ve enflasyon artacak mı? 

İsviçre-Türkiye Ekonomik Forumu İstanbul’da gerçekleştirildi

İsviçre Günleri İstanbul 2022 kapsamında on altıncı kez düzenlenen ekonomi foruma İsviçre'nin ve Türkiye'nin önde gelen özel sektör, akademi ve sivil toplum temsilcileri katıldı. Forumda birçok konu el alındı. "Mavi bir Dünyada Yeşil bir Ekonomi" temasıyla düzenlenen forum İstanbul'da düzenlendi.

Dolar için son uyarı: "Mükemmel fırtına"

Dünya Ekonomik Forumu bünyesinde bulunan Yeni Ekonomi ve Toplum Merkezi'nin yaptığı başekonomistler anketi de global anlamda ekonomiyi zor günlerin beklediğine işaret ediyor.

Ünlü iş insanından şaşırtan çıkış: Bizden daha çok vergi alınsın en makul olanı bu

Davos Zirvesi olarak da bilinen Dünya Ekonomik Forumu (WEF), Kovid-19 salgını nedeniyle verilen 2 yıl aranın ardından İsviçre'nin Davos kasabasında başladı. Zirvede konuşan iş insanı dünyada yaşanan ekonomik kriz nedeniyle "Zenginlerden daha fazla vergi" alınsın önerisi getirdi

En çok kripto para kullanılan ülkeler açıklandı! Türkiye kaçındı sırada?

Dünya Ekonomik Forumu tarafından yapılan araştırmaya göre dünyanın en büyük 74 ekonomisi içerisinde nüfusa oranla en çok kripto para kullanan ülke vatandaşları açıklandı. Türkiye, yüzde 16 ile dünyada 4’ncü, Avrupa’da ise ilk sırada yer aldı.

Kovid-19 ve ekonomik etkisi en büyük küresel risk!

Dünya Ekonomik Forumu'nun (WEF) Küresel Riskler Raporu'na göre, dünyada gelecek 2 yılı en fazla etkileyecek küresel riskler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kaynaklı ölümler ve salgının ekonomik etkileri olacak.

Dünya Ekonomik Forumu: Konut fiyatları reel ekonomiden uzaklaşıyor!

Dünya Ekonomik Forumu'nun (WEF) Küresel Riskler Raporu yayınlandı. Rapora göre konut fiyatları reel ekonomiden uzaklaşıyor.

2025 için korkutan tahmin! Tüm iş yerlerinin yarısı kapanabilir!

Dünya Ekonomik Forumu'nun hazırladığı rapor sonucunda 2025 itibarıyla, tüm iş yerlerindeki görevlerin yarısı makineler tarafından yapılacak, bir çok iş yeri kapanırken, bir çok kişi işsiz kalacak.  

Dünya Ekonomik Forumu'nun raporundan 'küresel resesyon riski' çıktı!

Dünya Ekonomik Forumu'nun anket yöntemiyle hazırladığı raporda, başta gençler arasında olmak üzere, yüksek yapısal işsizlik en büyük ikinci endişe olarak nitelendirildi.

Davos Zirvesi'nde kurulan 'Türk Evi'ne katılımcılardan yoğun ilgi!

İsviçre'nin Davos kasabasında yapılan 50'nci Dünya Ekonomik Forum (WEF) toplantıları kapsamında kurulan Türk Evi küresel yatırımcıların ve siyasetçilerin ilgisini çekti.

İş yaparken en büyük risk mali krizler!

Dünya Ekonomik Forumu'nun raporuna göre mali krizler, küresel ölçekte iş yapmanın önündeki en büyük risk alanı olarak değerlendiriliyor.

Davos Ekonomik Forumu Haberi

Davos Ekonomik Forumu

Davos'ta gündem Rusya Ukrayna savaşıya birlikte bozulan ekonomik dengeler ve yüksek enflasyon oldu.

Dünya Ekonomik Forumu (WEF) Başkanı Klaus Schwab, küresel ekonominin geleceğinden büyük endişe duyduklarını dile getirdi. Schwab, dünya genelindeki yüksek enflasyona dikkati çekti. Ekonomideki gidişatın sonucu yüz milyonlarca insanın fakirleşebileceği uyarısını yapan Schwab, "Muhtemelen on milyonlarca insan da açlıktan ölecek. Bu konular hakkında hepimiz gerçekten endişe duymalıyız." dedi.

Öte yandan Davos'a katılan iş insanlarından dikkat çeken bir çıkış geldi: Yüksek enflasyon nedeniyle vergiler altında ezilenlerin bu yükü daha fazla taşıyamayacağı ifade edildi. Zenginlerden de daha fazla vergi alınması çağrısı yapıldı.

İşte ayrıntılar...

İngiltere'den milyoner iş insanı Phil White, "Dünyanın geri kalanı ekonomik krizin ağırlığı altında ezilirken milyarderler ve dünya liderleri bu kapalı tesiste tarihin dönüm noktalarını tartışmaya geliyor. Siyasi liderlerimizin, en varlıklı, krizin...