26 / 04 / 2024

Dolar için son uyarı: "Mükemmel fırtına"

Dolar için son uyarı:

Dünya Ekonomik Forumu bünyesinde bulunan Yeni Ekonomi ve Toplum Merkezi'nin yaptığı başekonomistler anketi de global anlamda ekonomiyi zor günlerin beklediğine işaret ediyor.



FED, mayı ayında düzenlediği toplantıya ilişkin tutanakları yayımladı. Paylaşılan tutanaklarda önümüzdeki 2 ay içerisinde alınacak faiz kararı ile ilgili de mesajlara yer verildi. Rapora göre Fed üyeleri, önümüzdeki 2 ayda 50'şer baz puan faiz artırılmasını desteklediklerini ifade etti. Yine paylaşılan rapora göre enlfasyon riskleri yukarı yönlü.

Dolar için son uyarı: "Mükemmel fırtına"

Mükemmel fırtına beklentisi mevcut

Dünya Ekonomik Forumu bünyesinde bulunan Yeni Ekonomi ve Toplum Merkezi'nin yaptığı başekonomistler anketi de global anlamda ekonomiyi zor günlerin beklediğine işaret ediyor. Başekonomistler Görünüm Raporu’nda “mükemmel fırtına” ifadesini özellikle vurgularken, pandemi sonrası iyileşme sürecindeyken Ukrayna-Rusya savaş ile yeni dalgalanmaların yaşandığına ve Çin'in yeni salgınları duyurmasının istikrarı bozduğuna değinildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön