26 / 04 / 2024

Davut Karaçak

Davut Karaçak

ÖTV’nin sıfıra çekilmesi ve KDV’nin yüzde 8’e düşürülmesi mobilya sektöründe hareketli dönemi başlattı. Davut Karaçak, iyileştirme oranlarının, satışları olumlu yönde etkilediğini söyledi.

ÖTV ve KDV indirimi mobilya sektörü hareketlendirdi!

Loda Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Davut Karaçak, yapılan iyileştirme oranlarının, hafta sonu satışları olumlu yönde etkilediğini belirterek bu indirimin sektöre ivme kazandıracağını söyledi.

Loda Mobilya Çin Mobilya Fuarı'nda yerini alıyor!

Loda Mobilya, dünyanın en büyük mobilya merkezlerinden biri olan Çin’de, dünyanın ikinci büyük mobilya fuarı China International Furniture Fair’de (Ciff) yerini alacak...

Altın yatırımcılarına kara haber şimdi geldi! Hatice Kolçak altının hangi seviyeye kadar düşeceğini açıkladı!

Ekonomist Hatice Kolçak, altın fiyatlarının düştüğü ve düşüşlerin devamının geleceğini söyleyerek yatırımcılara kötü haberi verdi.

Altında kara gün! 8 ay öncesine geri dönüyoruz! Hatice Kolçak'tan kokutan açıklama şimdi geldi!

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) uyguladığı sıkı politikası ile birlikte düşüşe geçen altın fiyatları tejrar yükselişe geçerken Altın ve para piyasaları uzmanı Hatice Kolçak'tan korkutan açıklama geldi. 

Otobüs ve uçak biletlerine bayram güncellemesi! Bilet fiyatları 1 günde yüzde 50'ye varan oranda zamlandı! 

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala hem kara yolu hem de hava yolu taşımacılığında bilet fiyatlarına zam uygulandı. Otobüs biletlerine yüzde 50'ye, uçak bilelerine de yüzde 40'a varan oranlarda zam geldi. 

D-100 kara yolu İstanbul istikametinde ulaşım sağlanamıyor!

Bolu Dağı'nda sabah saatlerinde başlayan kar yağışı, akşam saatlerinde şiddetini artırdı. Kar yağışı sebebiyle D-100 kara yolunun Bolu Dağı Bakacak mevkinde bir TIR kayarak yolu kapattı.

Kuzey Akım'da gizemli doğalgaz kaçağı! Sabotaj mı var?

Rusya'nın Almanya'ya doğalgaz taşıyan Kuzey Akım 1 boru hattında İsveç ve Danimarka kara sularındaki iki noktada sızıntı tespit edildiği açıklandı. Henüz nedeni belli olmayan sızıntılar için sabotaj ihtimali tartışılmaya başlandı.

Palm Dizayn Mermer Dekorasyon İnşaat Taahhüt Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Palm Dizayn Mermer Dekorasyon İnşaat Taahhüt Ticaret Limited Şirketi  Maltepe’de  100 bin TL sermaye bedeli  ile  Davut Koçak ve  Ömer Görmez tarafından kuruldu.

Pakistan Karaçi'de kaçak yapı savaşı!

Pakistan Karaçi'deki kaçak binaların yıkılmasını istemeyen bir grup polisle çatıştı. Çıkan arbede sonucunda polis ve göstericilerden yaralananlar oldu.

Birikmiş ihtiyat akçesinin tamamının kara katılarak dağıtılması kabul edildi!

TCMB Olağanüstü Genel Kurulunda, Merkez Bankasının, son yıl karından ayrılan hariç, birikmiş ihtiyat akçesinin tamamının kara katılarak dağıtılması kabul edildi.

Mobilya sektörü KDV müjdesiyle hareketlendi!

Mobilyadaki KDV indirimi yüzde 18'den yüzde 8'e indirildi. Loda Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Davut Karaçak, mobilya sektöründeki satışlarda yüzde 20'lik bir artış beklendiğini söyledi. 

Loda Mobilya 3 yeni mağaza açtı!

2019 yılının ilk çeyreği olmadan 3 mağaza açacaklarını söyleyen Loda Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Davut Karaçak, yatırımlarına hız verdiklerini söyledi.

Cahit Turhan'dan Kastamonu-İnebolu kara yolu açıklaması!

Kastamonu-İnebolu kara yolunun ihalesinin yapıldığını söyleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan "Bu yol zor arazi şartlarında yapılıyor. Yaklaşık 45 kilometrelik bir yol. 18 kilometresi tünel. Bugüne kadar AK Parti'nin söz verip de yapmadığı bir şey oldu mu?" dedi

Mobilyada KDV indirimi için son gün yarın!

Üreticiye derin bir nefes aldıran bu geçici indirimin, sektöre ciddi bir moral ve motivasyon sağladığını dile getiren Loda Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Karaçak, yapılan iyileştirme oranlarının, satışları olumlu yönde etkilediğini belirterek bu indirimin talebi ve alım gücünü arttırdığını söyledi.

Dkar İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dkar İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Davut Kara tarafından 500 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Davut Karaçak Haberi

Davut Karaçak

İndirim kararının sektörü yüzde 25-30 hareketlendireceğini beklediklerini ifade eden Loda Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Davut Karaçak; “KDV oranının düşmesi, hem kayıt dışı  faturasız satışları azaltacak hem  de iç piyasayı hareketlendirecek. Türk mobilya sektöründe, ithalatın 3 katı kadar ihracat yapılıyor. Mobilya sektörü olarak dünya üretim sıralamasında 17. sıradayız. Ancak, sektör desteklendiği takdirde dünyada ilk 5'te yer alabiliriz. Bu anlamda, devlet teşviki ile yapılan bu indirim oranlarının, kalıcı olması mobilya sektörü adına büyük bir motivasyon kaynağı olacaktır.” dedi. 


KDV indiriminin kalıcı  olması ihracatı artırır...

Söz konusu indirimin özellikle yeni evlenecek çiftlere fırsat yarattığını dile getiren Davut Karaçak, “Bu indirimle beraber müşterilerimizden yoğun rağbet  görmeye başladık. 30 Nisan’a kadar mobilyalarını yenilemek isteyen ve düğün hazırlığında olan çiftlerimizi mağazalarımıza bekliyoruz”...