20 / 04 / 2024

Davutoğlundan Japon Başbakanına mega proje çağrısı

Davutoğlundan Japon Başbakanına mega proje çağrısı

Türk-Japon İş Forumu'nda konuşan Başbakan Davutoğlu, "Japonlar'ı Türkiye'nin mega projelerinde görmek istiyoruz" dedi. Japon Başbakanı Abe ise yatırımcıların Türkiye'ye ilgisinin arttığını söyledi. İşte görüşmenin ayrıntıları...

Rusya Başbakanı Mihail Mişustin'den konut fiyatlarına tepki!

Rusya Başbakanı Mihail Mişustin, konut fiyatlarında artış olmamasını savunuyor. Mişustin'e göre, Rusya hükümeti, inşaat firmaları da dahil olmak üzere, konut fiyatlarında artış olmamasını talep edecek ve bu amaçla çalışma yapacak. 

Ahmet Davutoğlu’ndan Cumhurbaşkanı'na Şehir Üniversitesi yanıtı!

Yeni parti kuracak olan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Twitter hesabı üzerinden "İstanbul Şehir Üniversitesi arazisine ilişkin asılsız ithamlara dair" ifadeleriyle bir açıklama yaptı. İşte o açıklama;

Ekrem İmamoğlu’ndan Ulaştırma Bakanı’na çağrı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Haydarpaşa ve Sirkeci Garı kiralama ihalesi ile ilgili Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı’na seslenerek, “Sayın Bakan, bakanlık yap. Gelin bu işi düzeltin. Madem bu güne kadar konunun dışında kaldınız, içinde olduğunuzda nasıl oluyor anlayalım.” dedi.

3. havalimanı Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ı bekliyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Başbakan Yıldırım’la beraber yapımı hızla devam eden ve 29 Ekim’de açılışı yapılacak olan İstanbul Yeni Havalimanı’na bugün 20.30’da ilk inişi gerçekleştirmesi bekleniyor.

Lübnan Başbakanı'ndan 10 sayılı gayrimenkul yasasına tepki!

Lübnan Başbakanı Saad el-Hariri, Suriyeli sığınmacıların ülkelerinde bıraktıkları gayrimenkullere el konulmasını öngören 10 sayılı gayrimenkul yasasına tepki gösterdi.

Başbakan Yıldırım: Altın tahviliyle çarklar daha da hızlı dönecek!

Altın Tahvili ve Altına Dayalı Kira Sertifikası için ön talep dönemi bugün başladı. Başbakan Yıldırım, "Tahvil satışlarıyla vatandaşımız hem kendi kazanacak hem de ekonomisine katkı sunacak. Çarklar daha hızlı dönecek." dedi.

2B arazi başvurularına ek süre tanınacak!

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası üyeleriyle bir araya gelen Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2B arazi başvurularına ek süre geleceğini açıkladı.

Başbakan Yıldırım Sur'da rehabilitasyon çalışmalarını başlattı!

Başbakan Binali Yıldırım, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde incelemede bulunduğu bir binanın duvarına harç koyup, taş döşeyerek rehabilitasyon çalışmalarını başlattı. Yıldırım, Sur'da yapılacak çalışmalarla ilgili Bakan Özhaseki'den bilgi aldı.

Başbakan Yıldırım: Konut kredi faizleri düşecek!

Başbakan Binali Yıldırım, partisinin TBMM Grup Toplantısına katıldı. Başbakan Yıldırım konut kredilerinde faizi düşürmek için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Başbakan Davutoğlu'ndan AKM açıklaması!

Başbakan Ahmet Davutoğlu Kültürel Kalkınma Programı Toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı. AKM'yle ilgili bir soruya Davutoğlu, "AKM’yi değerlendirmek lazım. İdeolojik görüş ayrılıklarına bakarak değerlendirmemek lazım" dedi.

Başbakan Davutoğlu’ndan İstanbul silueti için garanti!

Başbakan Davutoğlu, “Çevre ve Şehircilik Bakanımız olmak üzere bütün bakanlarımıza en açık ve net talimatımız, bundan sonra İstanbul’a hançer gibi saplanan hiçbir eser yapılmayacak” dedi.

Başbakan Davutoğlu Sur planını açıkladı!

Diyarbakır'da tarihi Hasanpaşa Hanı'nda sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle buluşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sur planını açıkladı.

Başbakan Davutoğlu: Silopi'yi yeniden inşa edeceğiz!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Silopi'yi yeniden inşa edeceğiz. Bu şehri yakanlara, yıkanlara karşı bu şehrin nasıl imar ve inşa edildiğini de cümle aleme göstereceğiz. " şeklinde konuştu.

Davutoğlundan Japon Başbakanına mega proje çağrısı Haberi

Davutoğlundan Japon Başbakanına mega proje çağrısı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye ve Japonya arasındaki ticaret hacmini en geç 5 yıl içinde 10 milyar dolara çıkarmalarının şart olduğunu belirtti. Japonya Başbakanı Shinzo Abe'nin katılımıyla gerçekleşen Türk-Japon İş Forumu'nda konuşan Başbakan Davutoğlu "Japon yatırımcıları Türkiye'nin mega projelerinde görmek istiyoruz" dedi. Konuşmasına Japonca 'Hoşgeldiniz' (Yokoso) diyerek başlayan Davutoğlu, özetle şunları söyledi: 


HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERİRİZ: 


Japon yatırımcıları mega projelerimizde görmeyi arzu ediyoruz. Dünyanın en uzun asma köprüsü olması planlanan Çanakkale Boğazı Köprüsü projesi, İstanbul'daki dünyanın ilk 3 katlı Avrasya Tüneli ve Ankara-İstanbul yeni hızlı tren hattı projesi bunların bir kısmını oluşturuyor. Yeni hükümetimiz her türlü desteği vermeye hazır. 



SİYASİ İRADEMİZ TAM: 


Çok kısa sürede iki iş forumunu ülke liderleri olarak gerçekleştiriyoruz. Biz, iş dünyasına şunu diyoruz: 'Siyasi irademiz tam. Potansiyelimizi kullanın. Siyasi iradeyle...