03 / 05 / 2024

Define arama ruhsatı örneği

Define arama ruhsatı örneği

Define araması, define aranacak yere en yalcın müzeden görevlendirilecek ihtisas elemanı başkanlığında yapılıyor. Define araması için ayrıca ruhsat alınması gerekiyor. İşte define arama ruhsatı örneği...

Çanakkale’de petrol arama çalışmaları başlıyor! Ruhsat verildi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığına (TPAO) doğal ve tarihi sit alanları ile çevrili Çanakkale'de karada petrol aranma ruhsatı verildiğini duyurdu.

Bir ilde daha petrol heyecanı! İlk hamle geldi

Gaziantep'te heyecan yaratan karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Eande Petroleum Ham Petrol ve Doğal Gaz Arama Üretim Ltd Şti'ye, Gaziantep il sınırları içinde kalan bir saha için petrol arama ruhsatı çıktı.

TPAO'ya Mersin'de 6 sahada petrol arama ruhsatı verildi!

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'na (TPAO), Mersin'in kara suları içinde bulunan sahalarda petrol arama çalışmalarına başlayacak. 6 saha için petrol arama ruhsatı verildi. İşte detaylar...

TP'ye 4 petrol arama ruhsatı verildi!

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığına (TP) 4 petrol arama ruhsatı verildi.

Çorlu Seymen Köyü maden arama ruhsatı ile gündemde!

Hürriyet Gazeteyesi köşe yazarı Yalçın Bayer bugün köşesinde "Çorlu'nun üstü bitti şimdi de altına giriyorlar" başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları..

Artvin Orman İşletmesi Cerattepe maden projesine yer teslimi yaptı!

Artvin Orman İşletme Müdürlüğü, Cerattepe'deki maden şirketine 77 bin metrekare alanda maden arama ruhsatı için şantiye kurulması ve çalışma yapılması yönünde yer tahsisi işlemini gerçekleştirdi.

Kırşehir'de 3 jeotermal saha ihaleye çıkıyor!

Kırşehir İl Özel İdaresi, Merkez ve Mucur'da bulunan 3 jeotermal kaynak arama ruhsat sahalarını ihaleye çıkardı. Söz konusu alanların ihaleleri 3 Kasım 2015 tarihinde yapılacak.

Sakarya'da 117 adet jeotermal ihalesi yapılacak!

Sakarya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Sakarya'da bulunan 117 adet jeotermal kaynak ve doğal mineralli su arama ruhsat sahalarını ihale edecek. İhaleleri 7-11 Eylül arasında gerçekleşecek.

Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'nden petrol arama ve işletme ruhsatı kararı!

Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, 2 ayrı firmaya beşer yıl süre ile toplam yedi adet petrol arama ruhsatı, ortak olan 3 firmaya ise sekiz yıl süreyle bir petrol işletme ruhsatı verdi.

Niğde'de doğal mineralli su sahası ihale edilecek!

Niğde İl Özel İdaresi İl Encümeni Başkanlığı, Bor ilçesinde bulunan doğal mineralli su arama ruhsat sahasını ihaleye çıkartıyor. Söz Konusu sahanın ihalesi 24 Haziran 2015 tarihinde gerçekleşecek.

Afyonkarahisar'da 7 jeotermal ihalesi yapılacak!

Afyonkarahisar İl Özel İdaresi İl Encümeni Başkanlığı, 6 ilçede bulunan 7 adet Jeotermal Kaynak Arama Ruhsatlı sahanını ve Doğal Mineralli Su Arama Ruhsat sahasını ihaleye çıkartıyor. İhaleleri 10 Haziran 2015 tarihinde gerçekleşecek.

Aksaray'da jeotermal kaynak sahası ihale edilecek!

Aksaray İl Özel İdaresi İl Encümeni Başkanlığı tarafından Aksaray'da bulunan 1 adet Jeotermal Kaynak Arama sahası 3 yıl süre ile arama ruhsatı verilmesi amacıyla Açık Teklif Usulü (Artırma) ile ihale edilecek.

Afyonkarahisar'da 7 jeotermal kaynak sahası ihale edilecek!

Afyonkarahisar İl Özel İdaresi İl Encümeni Başkanlığı tarafından 7 Adet Jeotermal Kaynak Arama Ruhsat sahası Açık Teklif Artırma Usulü ile ayrı ayrı ihale edilecek.

Define arama ruhsatı örneği Haberi

Define arama ruhsatı örneği

Define arama ruhsatı!



T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI MÜZESİ MÜDÜRLÜĞÜ

Define araması, define aranacak yere en yalcın müzeden görevlendirilecek ihtisas elemanı başkanlığında, Maliye ve Gümrük ve İçişleri Bakanlarının mahalli birer temsilcisi gözetiminde yapılıyor. Define arama ruhsatı örneği aşağıda yer alıyor.


DEFİNE ARAMA RUHSATI


............... ili,  ................. ilçesi,................ Bucağı,.............. .....köyü,................. yöresinde kroki ve fotoğraflarla belirtilen yerde define aramak isteyen ........................ 'na 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'nun 6. ve 50. maddeleri uyarınca aşağıdaki koşullara uyulmak kaydı ile define arama ruhsatı verilmiştir.


   1- Define araması, define aranacak yere en yakın müzeden görevlendirilecek ihtisas elemanı başkanlığında, Maliye ve Gümrük ve İçişleri Bakardan temsilcisi gözetiminde yapılır.


   2- Define aranacak yeri incelemeye gelecek müze ihtisas elemanı ile, aramada bulunacak ihtisas elemanı, Maliye ve Gümrük ve İçişleri...