04 / 05 / 2024

Degas duvarları

Degas duvarları

Türkiye’de önümüzdeki 10 yıl içerisinde 7'nin üzerinde deprem bekleniyor. AKG Gazbeton İşletmeleri, depremde evlerin fazla zarar görmemesi için Degas'ı üretti.

Ankara Altındağ'da riskli alan ilan edilen konutların duvarları çatladı!

Başkent Ankara'nın Altındağ ilçesinde 2017 yılında riskli olarak ilan edilen mahalledeki konutların duvarları çatladı.

Bağcılar'da yıkım esnasında bitişikteki binanın duvarları da yıkıldı!

Bağcılar Barbaros Mahallesi'nde riskli olduğu belirtilen bir binanın yıkımı esnasında bitişikteki binanın iki dairesinin duvarları da yıkıldı, odalar molozla doldu.

Şok iddia: Duvarları çatlak binaları badana yaptırıp satıyorlar!

Adana Jeofizik Mühendisleri Odası Başkanı Melih Baki, yapımı tamamlanan çok katlı bodrumlu apartmanların altının su dolduğunu söyleyerek, "Temeli su dolduktan sonra duvarlarında çatlaklar meydana gelen evler, ev sahipleri tarafından badana yaptırılıp satışa çıkartılıyor" diye konuştu.

Kırklareli'nde tarihi fabrikanın çatısı ve duvarları çöktü!

Kırklareli Gazhane Sokak'taki kullanılmayan tarihi fabrikanın çatısı ve duvarları çöktü...

Kuşadası'nda metruk binanın ikinci katındaki duvarlar yıkıldı!

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde bulunan metruk bir binanın ikinci katındaki duvarları yıkıldı. Olay sonucu park halinde bulunan bir otomobil ve bir işletmenin çatısı zarar gördü.

Küçükçekmece’de duvarları çatlayan okulda protesto!

Küçükçekmece’de veliler, duvarlarında çatlaklar bulunan okul önünde eylem yaptı. Bazı veliler bu yüzden çocuklarını okula göndermedi...

Tunceli Belediyesi önündeki duvarlar yıkıldı!

TKP'li Fatih Mehmet Maçoğlu, belediye önünde bulunan güvenlik duvarlarını yıktırdı ve korkulukları kaldırttı.

Bomonti Papilio projesinin dış cephe duvarları sanatla buluşuyor!

Keten Grup, Bomonti’de yaptığı yeni Papilio bina projesinin dış cephe duvarlarını sanatla buluşturuyor. Bomonti Papilio projesi 30 adet konut ve 7 adet dükkandan meydana geliyor.

Degas ile evler depremde yıkılmayacak!

Türkiye’de önümüzdeki 10 yıl içerisinde 7'nin üzerinde deprem bekleniyor. AKG Gazbeton İşletmeleri, depremde evlerin fazla zarar görmemesi için Degas'ı üretti.

İmar Yönetmeliği bahçe duvarları esasları!

644 sayılı Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname hükümlerine dayanılarak hazırlanan Yeni İmar Yönetmeliğine göre bahçe duvarları nasıl olmalı?

Ravena Duvar Kağıtları ile duvarlarınızı 360° saran enerji!

Ravena Duvar Kağıtları’nın ikinci koleksiyonu 360° ’ın tasarımlarına yön veren felsefe; yaşamınızın en özel alanlarını çevreleyen duvarları yaşayan, duyguları etkileyen, enerjileri ve hikayeleri ile sizi yansıtan yüzeyler haline dönüştürebilmek.

Bağcılar'da duvarlarında çatlaklar oluşan 4 bina boşaltıldı!

İstanbul Bağcılar’da devam eden metro hattı çalışmalarının yakınında bulunan 4 binanın zemininde ve duvarlarında çatlaklar oluştu. Belediye ekipleri olay yerinde incelemelerde bulunarak binalarda oturanları tahliye etti.

Bu yıl duvarlar Baumit ile renklenecek!

Baumit, 2017 yılında bu ürün grubu ile ön planda olacak. Bu yıl duvarlar Baumit ile renklenecek. Renkli bir yıl için aradığınızdan fazlası Baumit’de..

Degas duvarları Haberi

Degas duvarları

Türkiye’nin yüz ölçümünün yüzde 92'si, nüfusun yüzde 95'i deprem kuşağında. 20. yüzyılda depremlerde yüz bini aşkın vatandaşımız hayatını kaybetti.  

1999 yılı öncesinden kalan 10-15 milyon yapı bulunuyor. Bu yapıların yarısının riskli olduğu düşünülüyor. Deprem nedeniyle yapılarda oluşan hasarlar ve göçmeler, yaralanmalara, ölümlere sebep oluyor.

Acil önlenler alınmasını vurgulayan Ortadoğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Barış Binici şunları söyledi: "Riskli yapılarımızı belirlemeli ve yetersiz olanları güçlendirmeli veya yenileri ile değiştirmeliyiz. Yeni binaların taşıyıcı sistemlerini güncel yönetmeliklerimize uygun şekilde tasarlamalı ve inşa etmeliyiz. Yapısal olmayan dolgu duvarların hasar almaması için de gerekli önlemleri almalıyız. Dolgu duvarları, düzlem içi ve dışı etkilere dayanıklı tasarlanmayan veya imal edilmeyen yapılar, duvarların hasar görmesi veya yıkılması durumunda ciddi deprem riski oluşturabilir."

AKG Gazbeton İşletmeleri,...