29 / 03 / 2024

değer artış kazancı vergisi beyanı 2015

değer artış kazancı vergisi beyanı 2015

Gerçek kişilerin sahip oldukları gayrimenkulleri elden çıkarmalarından doğan kazanç vergilendiriliyor. Vergi ödemelerinden önce mükellefler beyan veriyor. 2015 yılı değer artış kazancı vergisi beyanname süresi yarın başlıyor...

Değer artış kazancı vergisi son ödeme tarihi 2016!

GİB tarafından yapılan süre uzatımı ile değer artış vergisi beyannamesi süresi 31 Mart oldu. Buna göre, değer artış vergisi beyanı için son gün yarın. Peki, değer artış kazancı vergisi son ödeme tarihi 2016 ne zaman?

Değer artış kazancı 1. taksit ödemeleri için son 2 gün!

Taşınmaz malların elden çıkarılmasından doğan vergiler arasında değer artış kazancı vergisi de yer alıyor. 31 Mart'ta sona erecek değer artış vergisi 1. taksit ödemeleri için son 2 gün kaldı..

Değer artış kazancı ÜFE hesaplama!

Ödenecek gelir vergisi hesaplaması, www.gib.gov.tr internet adresinden (internet vergi dairesi /hesaplamalar /gelir vergisi hesaplama) otomatik olarak yapılabiliyor. İşte değer artış kazancı ÜFE hesaplama..

Değer artış kazancı beyannamesi için son 2 gün!

Taşınmaz malların iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden satılması halinde değer artış kazancı vergisi ödenmesi gerekiyor. 2016 yılı değer artış kazancı beyannamesi için son 2 gün kaldı..

Değer artış kazancı beyannamesi için son 3 gün!

Değer artış kazancı vergisi, taşınmaz malların elden çıkarılması halinde ödeniyor. Vergi için beyannameler 25 Mart'a kadar veriliyor. Buna göre, değer artış kazancı beyannamesi için son 3 gün kaldı..

Emekliler değer artış kazancı vergisi öder mi?

Değer artış kazancı vergisi, gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde ödenmesi gereken vergiler arasında yer alıyor. Peki, emekliler değer artış kazancı vergisi öder mi?

Değer artış kazancı beyannamesi için son 4 gün!

Gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde ödenmesi gereken vergiler arasında değer artış kazancı vergisi de bulunuyor. 25 Mart'ta sona erecek değer artış kazancı beyannamesi için son 4 gün bulunuyor..

Değer artış kazancı beyannamesi için son 6 gün!

Değer artış kazancı, gayrimenkulünü 5 sene içerisinde satın alan ve geçtiğimiz sene satarak gelir elde eden kimseler bu sene ödemekle mükellef oluyor. Değer artış kazancı beyannamesi için son 6 gün kaldı..

Değer artış kazancı beyannamesi için son 7 gün!

Değer artış kazancı vergisini son 5 sene içerisinde satın alan ve geçtiğimiz sene satarak gelir elde eden kimseler bu sene ödemekle mükellef oluyor. Vergi takvimine göre değer artış kazancı beyannamesi için son 7 gün bulunuyor..

Değer artış kazancı beyannamesi için son 8 gün!

Değer artış kazancı vergisi beyana dayalı bir vergi olup, gayrimenkulünü satan kimsenin vergi ödemelerinden önce beyanname vermesi gerekiyor. Değer artış kazancı beyannamesi için son 8 gün bulunuyor..

Değer artış kazancı pişmanlık beyanı 2016!

Değer artış kazancı için beyannamelerin 25 Mart'a kadar verilmesi gerekiyor. Beyannamelerin zamanında verilmemesi halinde pişmanlık dilekçesi verilebiliyor. İşte değer artış kazancı pişmanlık beyanı 2016..

Değer artış kazancı beyannamesi için son 9 gün!

Gayrimenkullerin edinim tarihinden itibaren 5 sene içerisinde satılması halinde değer artış kazancı vergisi ödeniyor. Öncelikle beyanname verilecek değer artış kazancı beyannamesi için son 9 gün kaldı..

Değer artış kazancı beyannamesi için son 10 gün!

Değer artış kazancı vergisi, gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde ödeniyor. Vergi için öncelikle beyanname veriliyor. 2016 yılı değer artış kazancı beyannamesi için son 10 gün bulunuyor..

değer artış kazancı vergisi beyanı 2015 Haberi

değer artış kazancı vergisi beyanı 2015

Değer artış kazancı vergisi beyanname süresi yarın başlıyor!

Gerçek kişilerin sahip oldukları gayrimenkulleri elden çıkarmalarından doğan kazanç vergilendiriliyor. Gelir Vergisi Kanununun mükerrer 80 inci maddesinin 6 ıncı bendi uyarınca, aşağıda belirtilen mal ve hakların 5 yıl içerisinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar değer artış kazancının konusunu oluşturuyor.


Değer artış kazançlarının beyan konusu edilip edilmeyeceği, elde edilen iradın istisna haddinin altında kalıp kalmadığına bağlı olup; İstisna haddini aşan tutarda gelir elde edilmesi halinde yıllık beyanname veriliyor.


Gayrimenkul gelir vergisi istisnası 2015, 30 Aralık 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ ile açıklandı.


Değer Artışı Kazançlarına İlişkin İstisna Tutarı Gelir Vergisi Kanununun mükerrer 80 inci maddesinde yer alan değer artışı kazançlarına ilişkin istisna tutarı, 2015 takvim yılı gelirlerine uygulanmak üzere 10.600 TL olarak tespit edildi.


Buna göre gayrimenkullerin...