28 / 03 / 2024

Değer artış kazancı vergisi ödeme

Değer artış kazancı vergisi ödeme

Para dergisi köşe yazarı Talha Apak, köşesinde değer artış kazancı vergisini kaleme aldı. İşte Talha Apak'ın 'Gayrimenkulünü beş yıl içinde satanlar vergi ödeyecek' başlıklı yazısı...

Değer artış kazancı vergisi 2022 ne zaman ödenir?

Gayrimenkulünü elden çıkaran mal sahipleri belli koşullarda vergilendiriliyor. Geçtiğimiz sene gayrimenkulünü satanlar bu yıl vergi ödeyebilir. Peki, değer artış kazancı vergisi 2022 ne zaman ödenir?

Değer artış kazancı vergisi 2. taksitinde son 5 gün!

İlk taksiti Mart ayı içerisinde ödenen değer artış kazancı vergisinde 2. taksit ödemeleri 31 Temmuz'da sona eriyor. Buna göre değer artış kazancı vergisi 2. taksitinde son 5 gün kaldı..

Değer artış kazancı vergisi 2. taksit ödemeleri için son 3 gün!

Ev ve işyeri gibi taşınmaz malların elden çıkarılması durumunda ödenen vergi değer artış kazancı vergisi oluyor. 2016 yılı değer artış kazancı vergisi 2. taksit ödemeleri için son 3 gün bulunuyor..

Değer artış kazancı vergisi ödemeleri bugün başlıyor!

Gayrimenkul gelir vergisi olarak da bilinen bu vergi, satın alınan taşınmazın 5 sene içerisinde satılması durumunda, satışın gerçekleştiği seneyi takip eden yılda ödeniyor. Değer artış kazancı vergisi ödemeleri bugün başlıyor..

Değer artış kazancı vergisi yarın başlıyor!

Değer artış kazancı vergisi, Gelir Vergisi Kanunu gereğince gayrimenkul satışlarında elde edilen kazanç için ödeniyor. Senede iki taksitte ödenebilen değer artış kazancı vergisi yarın başlıyor..

Değer artış kazancı vergisi ödemeleri için son 4 gün!

Taşınmaz malını satan kimselerin ödemek ile mükellef olduğu masraflar arasında değer artış kazancı vergisi de bulunuyor. Senede iki taksitte ödenebilen değer artış kazancı vergisi ödemeleri için son 4 gün bulunuyor...

Değer artış kazancı vergisi ödemeleri için son 1 hafta!

Değer artış kazancı, taşınmaz malların belli bir süre içerisinde elden çıkarılması halinde doğuyor. Vergi, senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Değer artış kazancı vergisi ödemeleri için son 1 hafta bulunuyor...

Değer artış kazancı vergisi ödemeleri için son 8 gün!

Gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde doğan vergisel sorumluluklar arasında değer artış kazancı vergisi de bulunuyor. Senede 2 taksitte ödenebilen değer artış kazancı vergisi ödemeleri için son 8 gün bulunuyor...

Değer artış kazancı vergisi taksitleri ne zaman ödenir?

Tapu satışı sırasında doğan vergisel sorumluluklar arasında değer artış kazancı vergisi de bulunuyor. Vergi iki taksitte ödenebiliyor. Peki, değer artış kazancı vergisi taksitleri ne zaman ödenir?

Değer artış kazancı vergisi nasıl ödenir?

Değer artış kazancı vergisini, taşınmaz malların iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkaranlar değer artış kazancı vergisi ödüyor. Peki, değer artış kazancı vergisi nasıl ödenir?

Değer artış kazancı vergisi son ödeme tarihi 2016!

GİB tarafından yapılan süre uzatımı ile değer artış vergisi beyannamesi süresi 31 Mart oldu. Buna göre, değer artış vergisi beyanı için son gün yarın. Peki, değer artış kazancı vergisi son ödeme tarihi 2016 ne zaman?

Değer artış kazancı 1. taksit ödemeleri için son 2 gün!

Taşınmaz malların elden çıkarılmasından doğan vergiler arasında değer artış kazancı vergisi de yer alıyor. 31 Mart'ta sona erecek değer artış vergisi 1. taksit ödemeleri için son 2 gün kaldı..

Değer artış kazancı ÜFE hesaplama!

Ödenecek gelir vergisi hesaplaması, www.gib.gov.tr internet adresinden (internet vergi dairesi /hesaplamalar /gelir vergisi hesaplama) otomatik olarak yapılabiliyor. İşte değer artış kazancı ÜFE hesaplama..

Değer artış kazancı beyannamesi için son 2 gün!

Taşınmaz malların iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden satılması halinde değer artış kazancı vergisi ödenmesi gerekiyor. 2016 yılı değer artış kazancı beyannamesi için son 2 gün kaldı..

Değer artış kazancı beyannamesi için son 3 gün!

Değer artış kazancı vergisi, taşınmaz malların elden çıkarılması halinde ödeniyor. Vergi için beyannameler 25 Mart'a kadar veriliyor. Buna göre, değer artış kazancı beyannamesi için son 3 gün kaldı..

Emekliler değer artış kazancı vergisi öder mi?

Değer artış kazancı vergisi, gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde ödenmesi gereken vergiler arasında yer alıyor. Peki, emekliler değer artış kazancı vergisi öder mi?

Değer artış kazancı beyannamesi için son 4 gün!

Gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde ödenmesi gereken vergiler arasında değer artış kazancı vergisi de bulunuyor. 25 Mart'ta sona erecek değer artış kazancı beyannamesi için son 4 gün bulunuyor..

Değer artış kazancı beyannamesi için son 6 gün!

Değer artış kazancı, gayrimenkulünü 5 sene içerisinde satın alan ve geçtiğimiz sene satarak gelir elde eden kimseler bu sene ödemekle mükellef oluyor. Değer artış kazancı beyannamesi için son 6 gün kaldı..

Değer artış kazancı beyannamesi için son 7 gün!

Değer artış kazancı vergisini son 5 sene içerisinde satın alan ve geçtiğimiz sene satarak gelir elde eden kimseler bu sene ödemekle mükellef oluyor. Vergi takvimine göre değer artış kazancı beyannamesi için son 7 gün bulunuyor..

Değer artış kazancı beyannamesi için son 8 gün!

Değer artış kazancı vergisi beyana dayalı bir vergi olup, gayrimenkulünü satan kimsenin vergi ödemelerinden önce beyanname vermesi gerekiyor. Değer artış kazancı beyannamesi için son 8 gün bulunuyor..

Değer artış kazancı pişmanlık beyanı 2016!

Değer artış kazancı için beyannamelerin 25 Mart'a kadar verilmesi gerekiyor. Beyannamelerin zamanında verilmemesi halinde pişmanlık dilekçesi verilebiliyor. İşte değer artış kazancı pişmanlık beyanı 2016..

Değer artış kazancı beyannamesi için son 9 gün!

Gayrimenkullerin edinim tarihinden itibaren 5 sene içerisinde satılması halinde değer artış kazancı vergisi ödeniyor. Öncelikle beyanname verilecek değer artış kazancı beyannamesi için son 9 gün kaldı..

Değer artış kazancı beyannamesi için son 10 gün!

Değer artış kazancı vergisi, gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde ödeniyor. Vergi için öncelikle beyanname veriliyor. 2016 yılı değer artış kazancı beyannamesi için son 10 gün bulunuyor..

Değer artış kazancı vergisi ödeme Haberi

Değer artış kazancı vergisi ödeme

Para dergisi köşe yazarı Talha Apak, köşesinde değer artış kazancı vergisini kaleme aldı. İşte Talha Apak'ın  'Gayrimenkulünü beş yıl içinde satanlar vergi ödeyecek' başlıklı yazısı...

Bir önceki yıla ilişkin olup, bir sonraki yılın Mart ayında beyan edilecek yıllık gelir vergisi beyannamesi; gerçek kişilerce bir takvim yılında elde edilen ticarî kazanç, ziraî kazanç, ücret, serbest meslek kazancı, gayrimenkul sermaye iradı, menkul sermaye iradı ve diğer kazanç ve iratlar olmak üzere yedi gelir unsurundan oluşuyor. Gerçek kişilerin, gayrimenkullerini beş yıl içinde satmaları halinde elde edilen kazançları vergiye tabidir. Mart ayına girmiş olduğumuz bu süreçte, 2021 yılı içinde satılan gayrimenkullerin satışından elde edilen değer artış kazancının yıllık gelir vergisi beyannamesiyle beyan edilmesi de gerekiyor.

Peki değer artış kazancı vergisi nedir? Değer artış kazancı vergisi...