19 / 04 / 2024

Deniz seviyesindeki artış

Deniz seviyesindeki artış

Küresel deniz seviyesindeki artışın son 25 yılda giderek hızlanmasıyla sahil kentlerine bilim adamlarından uyarı geldi. 

Milletvekili Deniz Demir: Memur, işçi, emekli bu ülkede artık ev sahibi olamıyor!

CHP Ankara milletvekili Deniz Demir, konut sektörüne ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Ülkede konut krizi olduğuna dikkati çeken Demir, "Memur, işçi, emekli bu ülkede artık ev sahibi olamıyor" dedi.

Altında alım fırsatı devam ediyor mu? Bu tarihe dikkat! Uzmanlardan peş peşe çok konuşulacak açıklamalar!

Bir tarafta 2023’ün başından bu yana yüzde 47 değer kazanan gram altın fiyatı, bir tarafta da ons altında dolar bazı yaşanan yüzde 6 seviyesindeki artış. Yurt içinde altının gram fiyatı rekor kırmayı sürdürürken, “Bu seviyelerden altın alınır mı?” sorusuna uzmanlar bir bir açıklama getirdi.

Deniz yoluna 2053'e kadar 21,6 milyar dolarlık yeni yatırım yapılacak!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Türkiye, deniz ticaretinden aldığı payı artırmak için Ro-Ro hatlarına yeni alternatifler geliştirmeyi planlarken, gemi sanayinde de yerlilik oranını en az yüzde 90 seviyesine çıkarmak üzere kamu ve özel sektör işbirliğiyle çalışmalar yapacak.

Bakanlıktan son dakika: Sosyal yardım alanlar hemen baksın! Şehir içi ulaşım desteği ödemesi yüzde 50 artırıldı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığınca engelli, yaşlı, şehit yakını ve gazileri ücretsiz olarak taşıyan şehir içi özel halk otobüsü ve deniz ulaşım aracı sahiplerine yapılan aylık gelir desteği ödemesi artırıldı.

Deniz GYO çıkarılmış sermayesini 800 milyon TL'ye yükseltmek için SPK'ya başvurdu!

Deniz GYO'nun 1 milyar TL TL kayıtlı sermaye tavanı içerisinde, 400 milyon TL olan çıkarılmış sermayesinin yüzde 100 oranında tamamı nakit karşılığı olmak üzere 400 milyon TL artırılarak 800 milyon TL'ye yükseltilmesine ilişkin SPK'ya başvuru yapıldı.

Deniz GYO çıkarılmış sermayesini 800 milyon TL'ye yükseltecek!

Deniz GYO'nun yönetim kurulu toplantısında, şirketin 1 milar TL kayırtlı sermaye tavanında 400 milyon TL olan çıkarılmış sermayesinin yüzde 100 artırılarak 800 milyon TL'ye çıkarılmasına karar verildi. 

Deniz GYO'dan 250.2 milyon TL'lik brüt fon!

Deniz GYO, bedelli sermaye artırımı sonucunda elde edilen fonun kullanımına ilişkin Denetimden Sorumlu Komite raporunu yayınlandı. 

Deniz kenarı satılık evlerin değeri artıyor!

Türkiye’nin uzman emlak platformu Hürriyet Emlak’ın ülke genelini ele alarak hazırladığı Mart 2021 Emlak Endeksi verileri açıklandı. Açıklanan verilere göre; Türkiye genelinde deniz kenarında satılığa çıkan dairelerin değerinde artış yaşandı.

Deniz GYO'nun çıkarılmış sermayesi 400 milyon TL'ye yükseltildi!

Deniz GYO'nun 1 milyar TL kayıtlı sermaye tavanı içerisinde, 150 milyon TL olan çıkarılmış sermayesinin yüzde 166,666666 oranında tamamı nakit karşılığı olmak üzere 250 milyon TL artırılarak 400 milyon TL'ye yükseltildi.

Deniz GYO çıkarılmış sermayesini 400 milyon TL'ye artıracak!

Deniz GYO'nun 150 milyon TL olan çıkarılmış sermayesinin 250 milyon TL artırılarak 400 milyon TL'ye yükseltilmesine ilişkin olarak hazırlanan izahnamemizin onaylanması talebi ile Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuruda bulunuldu.

Deniz GYO'dan 250 milyon TL'lik pay ihracı!

Deniz GYO, esas sözleşmesinin 8.maddesine istinaden, artırılan 250 milyon TL sermayeyi temsil eden payın, 250 milyon adet (B) grubu hamiline yazılı ve borsada işlem görebilir olarak ihracına karar verdi. 

Deniz GYO çıkarılmış sermayesini 400 milyon TL'ye artırdı!

Deniz GYO'nun 150 milyon TL olan çıkarılmış sermayesinin, yüzde 166,666666 oranında 400 milyon TL'ye artırımından elde edilmesi planlanan fonun kullanımına ilişkin raporu yayınlandı. 

Deniz GYO'nun sermaye artırımı tescil edildi!

Deniz GYO'nun 50 milyon TL olan çıkarılmış sermayesinin tamamı nakit karşılığı olmak üzere 100 milyon TL artırılarak 150 milyon TL'ye yükseltilmesi tescil edildi.

Deniz seviyesindeki artış Haberi

Deniz seviyesindeki artış

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; ABD'nin Colorado Üniversitesi, Güney Florida Üniversitesi ve Old Dominion Üniversitesinden bilim adamları, 1992'den bu yana uydulardan yapılan küresel deniz suyu seviye ölçümlerine göre, küresel deniz seviyesinin 1990'lı yıllarda yılda ortalama 2,5 milimetre yükselirken, bugün 3,4 milimetre yükseldiğini belirledi.

Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) ile Fransa Ulusal Uzay Araştırmaları Merkezinin (CNES) okyanus topografyası ölçüm uyduları Topex/Posedion, Jason-1, Jason-2 ve Jason-3'ün verilerini kullanan araştırmacılar, artışın sürmesi devam ederse yüzyıl sonuna gelindiğinde küresel deniz seviyesinin bugünkünden 65 santimetre fazla olacağını söyledi.


"Sahil kentleri için büyük problemler doğurabilir"

Bunun sahil kentleri için büyük problemler doğurabileceğini ifade eden bilim adamları araştırmada küresel ısınmanın artış hızına iki ayrı yönde etki ettiğine vurgu...