08 / 05 / 2024

Deniz seviyesinin yükselmesi

Deniz seviyesinin yükselmesi

Dünyanın en önemli klimatoloji (iklim bilimi) uzmanlarından James Hansen, küresel ısınmanın insanlık için "son derece tehlikeli" sonuçlara yol açabileceği uyarısında bulundu.

Gümüşe büyük talep! Gümüş yatırımcıları dikkat! Uzmanından 'kriz' uyarısı...

Modern elektrik sanayinin gelişmesi ve altın fiyatlarını yükselmesi ile gümüşe ilgi arttı. Gümüşte talep patlaması yaşanırken uzmanından 'kriz' uyarısı geldi. İşte ayrıntılar...

'Şu anda dolarda boğa trendiyle uğraşması çok zor' diyen uzmanlar açıkladı! Dolar son bir yılın rekorunu kırmaya geliyor

Dolar/TL kuru ABD faiz oranlarının daha uzun süre yüksek kalacağına dair beklentilerin yükselmesi ile son bir yılın en iyi çıkışına hazırlanıyor.

Bakır fiyatları yükseldi! Hurda fiyatları tavan yaptı! Bakır ve demir hurda fiyatları ne kadar?

Bakır fiyatları, ocak 2023'ten itibaren en yüksek seviyesine yükseldi. Bakır fiyatlarının yükselmesi ile bakır hurda fiyatları tavan yaptı. Bakır ve demir hurda fiyatları ne kadar? 8 Nisan 2024 hurda fiyat listesi.

Konut kredi faizlerinin yükselmesi konut satışlarını olumsuz etkiliyor!

Konut satış rakamlarını değerlendiren Akar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Figen Akar Konut kredi faizlerinin yükselmesinin konut satışlarını olumsuz etkilediğini söyledi.

Konut kredileri 2022 yıl sonuna göre yüzde 23,1 arttı: 443,3 milyar TL kredi kullanıldı! 

Faiz oranlarındaki aşırı artış ve kredi kullanmada miktar kısıtlamaları ile konut, taşıt, ihtiyaç gibi tüketici kredileri baskılanırken, gecikme faizlerinin yükselmesi, nakit avans limitinin düşürülmesi gibi zorlaştırıcı önlemlere rağmen, kredi ve kredi kullanımı arttı. İşte detaylar...

Hatay’da depremzedeler için inşa edilen köy evlerinin teslimi için geri sayım başladı!

Deprem bölgesinde konutların hızla yükselmesi ile beraber teslim tarihleri merak edilenler arasına girdi. Hatay Hassa'da depremzedeler için inşa edilen köy evlerinin hak sahipleri belli oldu. Depremzedeler ise birkaç hafta içerisinde yeni konutlarına kavuşacak.

İnşaat sektörü 2024'ten umutlu! İnşaat malzemesi ihracatının yükselmesi bekleniyor! 

Türkiye İMSAD tarafından düzenlenen ‘Gündem Buluşmaları’ toplantısının 55’incisi, ‘Ekonomide Rasyonel Zemine Dönüş Süreci; İnşaat Sektörü ve Malzeme Sanayisi için Beklentiler’ başlığı altında gerçekleştirildi. Toplantıda 2024 yılına ilişkin inşaat malzemeleri ihracatının yükselmesi bekleniyor. 

Deniz manzaralı Yıldırım Panorama konut projesi satışta! Peşin ödemelerde yüzde 8 indirim fırsatı!

Yıldırım Mimari tarafından inşa edilen Yıldırım Panorama konut projesi satışa çıktı. İşte projeye ilişkin tüm detaylar...

Bakır hurda fiyatlarına büyük zam geldi! Hurda fiyatları ne kadar oldu? 23 Ağustos 2023 hurda fiyat listesi

Bakır fiyatlarında yükseliş devam ediyor. Bugün yüzde 1,24 yükselişe geçen bakır fiyatları son zamanların en yüksek seviyelerine ulaştı. Bakır fiyatlarının yükselmesi ile hurda bakır fiyatlarına da zam geldi. Hurda fiyatları ne kadar oldu? 23 Ağustos 2023 hurda fiyat listesi.

Gümüş fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? Beklenen o rakam geldi! Uzman isim peş peşe açıkladı!

Son zamanlarda gümüş fiyatlarının yükselmesi ile yatırımcılar gümüş fiyatlarının ne olacağını araştırmaya başladı. Yatırımcılar gümüş fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? sorusunu araştırırken uzman isimden peş peşe açıklama geldi.

Konut sektöründe düşük nabız: Kredi faizleri yükseldi satışlar çakıldı! 

Konut kredisinin yükselmesi ve bankaların kredi musluğunu kısması konut satışlarının düşmesine neden oldu. Bu kapsamda İZEKO Başkanı Güleroğlu, konut kredisi faiz oranlarının aşağı çekilmesi ve limitlerin de yükseltilmesi gerektiğini söyledi.

Dolar yükselecek mi, düşecek mi? Doların geleceği rakam belli oldu

Enflasyonun her geçen ay yükselmesi ile döviz kurlarındaki hareket artmaya başladı. Dolar 27 liraya kadar yükselirken euro/TL kuru 30 lira oldu. Gözler dolar kuruna çevrildi. Dolar yükselecek mi, düşecek mi? İşte doların geleceği rakam.

Deniz GYO yılın ilk 6 ayında ne kadar hasılat elde etti?

Deniz GYO 30 Haziran 2023 tarihi itibarıyla hazırlanan faaliyet raporu, finansal rapor ve sorumluluk beyanını yayımladı. Peki, Deniz GYO yılın ilk 6 ayında ne kadar hasılat elde etti?

Deniz seviyesinin yükselmesi Haberi

Deniz seviyesinin yükselmesi

Hansen, "Atmospheric Chemistry and Physics Discussion" dergisinde yayımlanan araştırmasında, küresel sıcaklığın 2 derece daha artması durumunda deniz seviyesinin gelecek 50 yılda 3 metre kadar yükselebileceğine dikkati çekti.


Binlerce yıl önce ortalama hava sıcaklığındaki 1 derecelik artışın deniz seviyesinin tehlikeli oranda yükselmesine ve şiddetli fırtınaların çıkmasına yol açtığını hatırlatan Hansen ve araştırmaya katılan 16 bilim adamı, araştırmada "Sera gazı emisyonunu azaltmak için alınan önlemler yeterli değil. Grönland ve Antarktika'daki buz tabakaları, normalin çok üzerinde hızla eriyor. Bu da okyanuslardaki su miktarının artmasına ve deniz seviyesinin hızla yükselmesine neden oluyor" ifadesini kullandı.


Hansen, "Deniz seviyesindeki artışla ilgili son veriler, dünya liderlerine küresel bir krizle karşı karşıya olduğumuz mesajını veriyor. Sera gazı emisyonunun mümkün olduğunca çabuk azaltılması için tüm ülkeler işbirliği yapmalı" dedi. 


Amerikan Havacılık...