25 / 04 / 2024

Denizde can ve mal koruma hakkında kanun

Denizde can ve mal koruma hakkında kanun

5790 sayılı Denizde can ve mal koruma hakkında kanun ve limanlar kanununda değişiklik yapılması hakkında kanun 29 Temmuz 2008 Salı günü 26951 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte kanunda yer alan hükümler...

1113 Design Studio İç Mimarlık Ve Tasarım Anonim Şirketi kuruldu!

1113 Design Studio İç Mimarlık Ve Tasarım Anonim Şirketi bugün Sarıyer'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Bukle Can ve Ufuk Can ortaklığında kuruldu.

Sayıştay'dan son dakika açıklaması: Binlerce bina ve köprü uygunsuz yapılmış! Hangi ilde kaç bina riskli?

Pek çok şehirde can ve mal kaybına neden olan taşkınlarla ilgili Sayıştay tarafından önemli veriler aktarıldı. Peki hangi ilde kaç bina riskli? İşte Sayıştay tarafından açıklanan o rakamlar..

Uzmandan son dakika uyarısı: Alibeyköy tehdit altında! Baraj suları can ve mal kaybına neden olabilir!

Libya'da yaşanan sel felaketi, İstanbul'daki barajların dayanıklılığını gündeme getirdi. İSKİ Planlama ve Yatırım Dairesi Başkanı Yasemin Taşçı, Alibeyköy'ün tehdit altında olduğunu söyleyerek, baraj sularının can ve mal kaybına neden olabileceğini söyledi.

Kozyatağı Hali'nde en ucuz ürün 1 TL fiyatıyla dereotu ve karpuz oldu! İşte 7 Ekim 2022 fiyat listesi

Kozyatağı Hali'nin 7 Ekim 2022 fiyat listesi yayımlandı. Kozyatağı Hali'nde en ucuz ürünler 1 TL fiyatıyla satışa sunuldu. Peki, Halde biber, domates, elma, patlıcan ve diğer sebze ve meyve fiyatları kaç lira, ne kadar? İşte 7 Ekim 2022 Kozyatağı Hali fiyat listesi...

Esfa Müşavirlik Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Esfa Müşavirlik Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Şişli'de Eşref Can ve Fatih Kısacık ortaklığında kuruldu.

Türkiye'nin deprem risk haritaları çıkarılıyor! Tehlikeli ve riskli yerler imara açılmayacak!

Türkiye Afet Risk Azaltma Planı (TARAP) kapsamında, olası bir depremde yaşanabilecek can ve mal kayıplarına ilişkin bilgilerin bulunduğu Türkiye'nin deprem risk haritaları hazırlanacak. İşte Türkiye'nin deprem risk haritalarına ilişkin merak edilen tüm ayrıntılar...

İkare İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

İkare İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Ümraniye'de 50 bin TL sermaye bedeli ile İsmail Emre Can ve Ayşe Aslan ortaklığında kuruldu.

İkinci Ev Turizm İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İkinci Ev Turizm İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 120 bin TL sermaye bedeli ile Can Demir, Muhammet Sayit Can ve Şerif Can Kındıroğlu ortaklığında kuruldu.

Binalarda sismik izolasyon sistemleri depremde can ve mal kaybını engelliyor!

İAÜ AFAM Müdürü Prof. Dr. Mehmet Fatih Altan ve Lisansüstü Öğrencisi Ercan Ekinci, sismik izolasyon sistemlerinin muhtemel bir depremde can ve mal kaybını sıfıra indirebileceğine dikkat çekti.

Eng Steel Çelik Konstrüksiyon İnşaat Makina Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Eng Steel Çelik Konstrüksiyon İnşaat Makina Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Sancaktepe'de 150 bin TL sermaye bedeli ile Enver Fırat Can ve Hakan Gülhan ortaklığında kuruldu.

Hasu Susurluk Arsa Ve Gayrimenkul Geliştirme Depolama Sanayi Anonim Şirketi kuruldu!

Hasu Susurluk Arsa Ve Gayrimenkul Geliştirme Depolama Sanayi Anonim Şirketi bugün Bahçelievler'de 150 bin TL sermaye bedeli ile Sercan Gençoğlu, Hasan Can ve Umur Gençoğlu ortaklığında kuruldu.

Ozan Can Hafriyat Temizlik Turizm İnşaat Nakliyat Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ozan Can Hafriyat Temizlik Turizm İnşaat Nakliyat Dış Ticaret Limited Şirketi Fatihr'te 200 bin tL sermaye bedeli ile İhsan Can ve Ozan Aziz Can ortaklığında kuruldu.

Ahşap yapılar, olası depreme karşı can ve mal kaybını en aza indirgeyecek!

Bursa Teknik Üniversitesi'nde (BTÜ), ahşap konut sistemleri ve hesaplama yöntemlerini içeren bir seminer düzenlendi. AHŞAPDER Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Kalafat, “Ahşap yapılar, olası depreme karşı can ve mal kaybını en aza indirgeyecek” dedi…

Denizde can ve mal koruma hakkında kanun Haberi

Denizde can ve mal koruma hakkında kanun

KANUN


DENİZDE CAN VE MAL KORUMA HAKKINDA KANUN VE LİMANLAR KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN

Kanun No. 5790          

Kabul Tarihi: 16/7/2008


             MADDE 1 – 10/6/1946 tarihli ve 4922 sayılı Denizde Can ve Mal Koruma Hakkında Kanunun 1 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             "MADDE 1- Bu Kanunun uygulanması bakımından;

             A) İdare: Denizcilik Müsteşarlığını,

             B) Gemi: Adı, tonilatosu ve kullanma amacı ne olursa olsun, denizde kürekten başka aletle yola çıkabilen her aracı,

             C) Ticaret gemisi: Menfaat sağlamak kastıyla denizde kullanılan her gemiyi,

             D) Küçük deniz aracı: Yolcu gemileri hariç,...