26 / 04 / 2024

denizlere inşaat yapmak 2016

denizlere inşaat yapmak 2016

Şehirler giderek kalabalıklaştığı için denizi doldurarak yeni alan yaratmak ve yüzer evler inşa etmek daha ekonomik hale geliyor. Fakat bu bir çözüm mü?

Ruhsat nedir, inşaat ruhsatı ne kadar tutar?

Ev yapmak isteyen kişilerden inşaat aşamasında bazı belgeler ve bu belgeler karşılığında ödemeler alınıyor. İnşaat aşamasında en önemli belgelerden biri de inşaat ruhsatıdır. Peki, Ruhsat nedir, inşaat ruhsatı ne kadar tutar? İşte detaylar...

Yapı ruhsatı iptal edilen Cengiz İnşaat'tan Bodrum açıklaması

Bodrum Belediyesi'nin 60 inşaat ruhsatını iptal ettiği Cengiz İnşaat, Cennet Koyu'nda yapmak istediği inşaata verdiği ruhsatları iptal eden Bodrum Belediyesi'ne dava açacağını açıkladı.

Tekfen Holding'in Kazakistan'da tadilat ve inşaat işleri yapmak için anlaştı!

Tekfen Holding'in İstek Construction LLP şirketi Kazakistan'da NCOC firması ile, mevcut tesislerde tadilat-inşaat hizmetleri sağlanmasına yönelik 5 yıllık sözleşme imzaladı.

Mürsel Alban'dan Bodrum'daki külliye inşaatına tepki!

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Bodrum'daki 10 dönümlük arazide 'külliye' inşa edilmesine tepki gösterdi. Alban, "4 yıldır tamamlanmayan Bodrum Devlet Hastanesi inşaatı yarım kalmışken, buraya külliye yapmak, ödeneği hastanenin tamamlanması yerine külliyeye harcamak, Bodrum’a ihanettir" dedi.

İnşaat sektöründeki gençlere 4 önemli kariyer tavsiyesi!

Workindocom Pazarlama Direktörü Volkan Kırtok, inşaat sektöründe kariyer yapmak isteyen yeni mezun ve öğrencilere önemli tavsiyeler verdi.

Bartın’da kaçak hayvan kulübesi inşaatına 7 bin lira ceza!

Bartın’da yaralı ve sahipsiz kalan hayvanlar için kulübeler inşa eden Sevim Arıkan’a ‘usulsüz inşaat yapmak’ suçundan 7 bin lira ceza kesildi.

Küçük ve orta ölçekli inşaat firmaları Amerika pazarında daha şanslı!

MÜSİAD Amerika Başkanı Ayhan Özmekik, Amerika pazarında yatırım yapmak isteyen küçük ve orta ölçekli inşaat firmalarına, "Buraya yatırım yapmak isteyenlerin doğru yerlerde, doğru insanlardan destek almalarını özellikle tevsiya ediyorum" önerisinde bulundu..

Irak, Katar ile inşaat alanında iş birliği yapmak istiyor!

Katar'ın zor şartlar karşısındaki aklı selim tutumundan övgüyle bahseden Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, Katar ile çeşitli alanlarda özellikle de ekonomi, inşaat, yatırım ve hizmet alanlarında iş birliği yapmak istediklerini belirtti.

İzmir'de inşaatı devam eden statların durumu!

AK Parti İzmir İl Başkanı Sürekli, "Gençlik ve Spor Bakanlığı, Karşıyaka Stadı için inşaat ruhsatı alınmadan ihale yapmak istemiyor" dedi...

Ankara'da TOKİ inşaatında eylem!

Ankara'da TOKİ inşaatında çalışan ve maaşlarını alamadıklarını iddia eden işçiler eylem yaptı. Meclis önünde basın açıklaması yapmak isteyen TOKİ işçilerinde 4 kişi gözaltına alındı. 

Rusya'da dev inşaat projesine Türk talip!

Rusya Federal Yol Ajansı Rosavtodor ve Türk-İtalyan ortaklığı ICA Construction, Rusya'da yol inşaatı yatırımları alanında işbirliği yapmak üzere anlaşmaya vardı.

Kırklareli Üniversitesi'nde ''İnşaat sektöründe kariyer yapmak'' semineri!

Kırklareli Üniversitesi öğrencileri tarafından öğrencilerin iş dünyası ile tanışmaları, inşaat sektöründe farklı alanlar hakkında bilgi almaları ve kariyer hayatlarına yön vermeleri amacıyla ''İnşaat sektöründe kariyer yapmak'' konulu seminer düzenlendi.

Güneşli, inşaat firmalarının dikkatini çekiyor!

Kentsel dönüşümün de etkisi ile sanayi bölgesi konumundan çıkıp yeni bir yüze kavuşan Güneşli- Basın Ekspres Yolu, arazilerin büyük ve işlenebilir olması, parçalı mülkiyet olmaması ve lokasyon avantajı ile yatırım yapmak isteyen inşaat firmalarının dikkatini çekiyor

denizlere inşaat yapmak 2016 Haberi

denizlere inşaat yapmak 2016

Dünyanın her yerinde şehirler giderek daha fazla denize yaklaşıyor. Birçok bölgede deniz içinde dev yapay adalar kuruluyor, sahil doldurma çalışmalarında milyonlarca ton dolgu maddesi denize dökülüyor.


Peki bu çalışmaların okyanusta yaşam ve ekosistem açısından ne tür etkileri olabilir? Bu ay BBC Future tarafından Sidney'de yapılacak olan Dünyayı Değiştiren Fikirler Zirvesi'nde ele alınacak konulardan biri de bu olacak.


Denizde yapay adalar

Deniz kıyısında liman inşa etiğimiz günden beri şehirler okyanusların içine girmeye başladı. Birçok ülke toprağını ve kıyı şeridini büyütmek için denizleri doldurarak yeni alan yaratmaya çalışıyor.


Örneğin Çin'de ya anakaradan toprak çıkarıp denize dökme ya da nehir kenarlarını kapatarak balçık biriktirme yoluyla kıyılarda doldurma projeleri hayata geçiriliyor.


Ada ülkesi Singapur 50 yılda boyutunu yüzde 22 büyüttü. Başka yerlerden satın aldığı kum, toprak ve kayalarla...