28 / 03 / 2024

İnşaat sektöründeki gençlere 4 önemli kariyer tavsiyesi!

İnşaat sektöründeki gençlere 4 önemli kariyer tavsiyesi!

Workindocom Pazarlama Direktörü Volkan Kırtok, inşaat sektöründe kariyer yapmak isteyen yeni mezun ve öğrencilere önemli tavsiyeler verdi.



Türkiye'de üniversite mezunu kalifiye elemana en çok ihtiyaç duyan sektörlerin başında inşaat sektörü geliyor. İnşaat mühendisliği başta olmak üzere, sektörle ilgili bölümlerde okuyan veya mezun olan gençler, kendilerini bekleyen kariyer fırsatlarına başvurarak bir an önce profesyonel hayata da adım atmak istiyor. Türkiye’de sektörün çok gelişmiş olması ve inşaat firmalarının sürekliliği rekabeti artırırken kendisini geliştirip ekstra donanımlar kazananlar, özellikle büyük firmalara yaptığı başvurularda bir adım daha öne geçiyor.

İnşaat sektöründe kariyer fırsatlarından ürün ve hizmet alım-satımına kadar birçok konuda çözümler sunan Workindocom Pazarlama Direktörü Volkan Kırtok, “Sektörün nabzını tutan bir platform olarak gençlerin sitemize yoğun ilgisi olduğunu gördük. Firmaların da gençlerden ne istediğini bildiğimiz için daha kariyerlerinin başındayken onlara yol gösterici bazı tavsiyelerde bulunmak istedik.” diye konuştu. Volkan Kırtok, sektörde çalışmak isteyen yeni mezun ve öğrencilerin, iyi bir kariyer yapabilmeleri için gereken 4 maddeyi şu şekilde sıraladı:

1. Gelişmeleri Takip Edin

Alanınızla ilgili gelişmeleri yakından takip etmeniz ve sektör hakkında güncel gelişmelere hakim olmanız çok büyük önem taşıyor. İş hayatında başarılı olmak için kendinizi sürekli yenileyip güncel teknoloji ve bilgileri kullanmanız gerekiyor. Global pazarlarda ve iç pazarda kullanılan son teknolojiler ve yöntemleri öğrenmelisiniz. Bunun için araştırmalar yaparak online videolardan faydalanabilirsiniz ya da eğitimler alabilirsiniz.

2. Part Time İşlerde Çalışın veya Kesinlikle Staj Yapın

Mezun olmadan önce alanınızla alakalı farklı yanlarınızı ve yeteneklerinizi ortaya çıkarabilecek part time işlerde veya stajlarda görev alın. Her ne kadar üniversitede teknik anlamda gereken bilgileri alsanız da işi sahada uygulamak ve görmek bambaşka bir deneyim. Buralarda uzun yıllardır çalışan deneyimli kişilerden aldığınız püf noktaları, kariyer hayatınız boyunca size çok yardımcı olacaktır.

3. Yabancı Dilinizi Geliştirin

Yabancı dil size hem daha geniş bir araştırma fırsatı hem de tüm dünyadaki meslektaşlarınızla iletişim kurma şansı verecektir. Yabancı dil gereksinimi günümüzde artık tüm sektörlerde olmazsa olmaz. Özellikle son dönemde Türk inşaat firmalarının yurt dışında çok sayıda projeler üretmesi de başvurularda yabancı dilin önemini artırdı. İyi bir şirkette iyi bir pozisyonda başlamak istiyorsanız yabancı dil bilmeniz büyük önem taşıyor.

4. Tavsiyeler Alın

Sektördeki tecrübeli kişilerle irtibat kurup tavsiyeler almanız kariyer geleceğiniz açısından çok önemli. Özellikle staj ya da part time çalıştığınız işlerde yöneticilerinize her türlü soruyu sormaktan çekinmeyin. “İş işte öğrenilir” durumunun farkında olarak sürekli öğrenmeye açık ve iyi bir gözlemci olmaya gayret edin.

Üniversitelerin inşaat ve ilgili bölümlerinden mezun olan ya da hala okuyan öğrenciler Workindocom’a ücretsiz üye olarak kariyer fırsatlarından da haberdar olabiliyor.


Geri Dön