28 / 03 / 2024

Denizli güneş enerjisi

Denizli güneş enerjisi

Gurbetçi Ali Soyhan, evlerinin çatılarında güneş enerjisiyle elektrik üreten Almanlara özendi, Denizli’deki evinin çatısına aynı sistemi kurdu. Çatıdaki güneş panelleri sayesinde evde kullandığı elektriği üreten Soyhan, enerji fazlasını ise AYDEM’e satıyor.

Çiftçilere %70 destekli mobil güneş enerjisi sistemi desteği geldi!

Çankırı'daki çiftçilere yönelik başlatılan projede, güneş enerjisi sistemini yüzde 70 destekleme imkanı sunuldu. Bu fırsat üretimin artmasına büyük katkı sağladı ve çiftçiler tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı. Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında yüzde 70 hibe verilecek. 

Solarex İstanbul Güneş Enerjisi Fuarı’nda sektör, çevre dostu çözümlerle aydınlatılacak!

Merakla beklenen Solarex İstanbul Güneş Enerjisi Fuarı 7-9 Nisan 2022 tarihleri arasında, İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Majoris Güneş Enerjisi Teknolojileri Araştırma Geliştirme Yatırım Ve Hizm.Anonim Şirketi kuruldu!

Majoris Güneş Enerjisi Teknolojileri Araştırma Geliştirme Yatırım Ve Hizm.Anonim Şirketi bugün Bahçeliveler'de 1 milyon TL sermaye bedeli Recep Gülenç tarafından kuruldu. 

Ankapark’taki otoparkın üzerine güneş enerjisi santrali kuruldu!

Ankapark’taki açık otoparkın üzerine güneş enerjisi santrali (GES) kuruldu. Yılda 15 milyon kilowattsaat elektrik üretilecek GES ile yılda yaklaşık 10 bin konutun ihtiyacını karşılayacak elektrik üretilecek.

Güneş Enerjisi Santralleri (GES) imar barışı kapsamında mı?

İmar Barışı Kanunu'nda belirtilen istisnai yapılara yapı kayıt belgesi düzenlenmiyor. Peki, Güneş Enerjisi Santralleri (GES) imar barışı kapsamında mı?

Altun 2 Güneş Enerjisi Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Altun 2 Güneş Enerjisi Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 10 bin TL sermaya bedeli ile Türkan Altun tarafından kuruldu.

Zara Çatı Panel İmalatı Ve Güneş Enerjisi Üretim İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Zara Çatı Panel İmalatı Ve Güneş Enerjisi Üretim İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Ramazan Ulusu ve Zafer Boy ortaklığında kuruldu.

Mohamed Farıd Abdelhadı Gaara İnşaat Güneş Enerjisi Üretim Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Mohamed Farıd Abdelhadı Gaara İnşaat Güneş Enerjisi Üretim Ticaret Anonim Şirketi A. Abdelhady Mohamed Farıd, M. A. Abdelhady Mohamed Farıd ve M. F. Abdelhady Mohamed Farıd ortaklığında 4 milyon 500 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Zorlu Enerji'den Pakistan'a güneş enerjisi santrali!

Zorlu Enerji, Pakistan'da enerji anlaşması imzaladı. Şirket, Pakistan'ın Pencap Eyaletinde 100 megavat kurulu güce sahip güneş enerjisi santrali yapacak

Denge Yapı, Urfa Güneş Enerjisi projesi için Sega Solar ile anlaştı!

Denge Yapı tarafından kurulan Hilvan Enerji, 385 dönüm arazi üzerinde 23,5 megavatlık güneş enerjisi santralinin kurulum çalışmaları için Sega Solar ile anlaştı. 25 milyon euro'luk yatırım değerine sahip olan Urfa Güneş Enerjisi projesinin, Mayıs 2017'de devreye girmesi bekleniyor.

Van güneş enerjisi panelinde söz sahibi olacak!

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Teknokent Müdürlüğü tarafından nano teknolojiyle üretilen güneş enerjisi paneli, Türkiye'nin bu alanda dünyada söz sahibi olmasını sağlayacak.

Konya'da 1.5 milyar dolarlık güneş enerjisi ihalesi!

Güneş enerjisi ihalelerinden ilki bin megavatlık kapasite ile Konya’da gerçekleşecek. İlk yatırımın 1.5 milyar doları aşması bekleniyor.

Güneş enerjisi santrali yatırımları teşvik kapsamında!

Hükümet, enerjide dışa bağımlılığı azaltmak için yenilenebilir enerji yatırımlarına verdiği desteği artırıyor. Bu çerçevede güneş enerjisi santrali yatırımları da teşvik kapsamına alındı.

Denizli güneş enerjisi Haberi

Denizli güneş enerjisi

Almanya'da yaşayan Denizlili gurbetçi Ali Soyhan, evlerinin çatısında güneşten elektrik üreten Almanlara özendi, Yenişehir Mahallesi'ndeki evinin çatısına 250 voltluk 40 güneş paneli kurdurdu. Evin tüm elektrik ihtiyacını güneşten karşılayan Soyhan, elektrik firması AYDEM'le de anlaşarak, fazla enerjiyi şebekeye satmaya başladı. Elektrik firmasıyla mahsuplaşan Soyhan'ın evine hiç elektrik faturası gelmiyor. Evin çatısına sistemin kurulumunun 10 günde tamamlandığını, bataryasız sistemin altı yıl içinde kendini amorti edeceğini belirten Soyhan, "Almanya'da evlerin çatısında elektrik üretme işi çok yaygın. Ben de Almanya'da gördüğüm sistemi Denizli'deki evimin çatısına kurdum. Merkezefendi sınırları içindeki evimin çatısında ürettiğim elektrik enerjisinin fazlasını şebekeye vermek için de elektrik firmasından izin aldım. Aldığım izin, evin çatısında güneşten elektrik üreterek sisteme vermeyi sağlayan ilk izin olma özelliği taşıyor. Ben ilki gerçekleştirdim. Bundan...