23 / 04 / 2024

denizlide TOKİ afet konutlarına yerleştirilenler

denizlide TOKİ afet konutlarına yerleştirilenler

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı Denizli'de heyelan sebebi ile TOKİ afet konutlarına yerleştirilen ailelere ilişkin soru önergesi hazırladı. Basmacı sorularını Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye iletti..

Afet konutlarında son dakika müjdesi! Bu yıl teslim edilecek!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, afet konutları ile ilgili olarak yaptığı son dakika açıklamasında 40 bin afetzedenin ev ya da iş yerlerine kavuşturulduğunu belirterek, yıl sonuna kadar bütün afet konutlarının tesliminin yapılacağını dile getirdi.

Kastamonu Bozkurt'taki afet konutları ne zaman tamamlanacak? TOKİ Başkanı Ömer Bulut açıkladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, Kastamonu Bozkurt'taki afet konutlarının ne zaman tamamlanacağını açıkladı. İşte Bulut'un o açıklaması...

TOKİ, afet bölgelerine 38 binden fazla konut inşa ediyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) afet bölgelerinde  4 bin 120 köy evi, 269 iş yeri, 25 okul, 18 cami, 2 yurt/pansiyon ve 1737 ahır inşa ediyor.

TOKİ afet bölgelerinde konut inşasına başlıyor!

Sel ve yangın felaketinin yaşandığı bölgelerde meydana  çıkan hasarlar ortadan kaldırılıyor. Çalışmalar dahilinde TOKİ afet bölgelerinde konut inşasına başlıyor. 

Van'da TOKİ afet konutları sistemi uygulanacak!

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Van'da depremden etkilenen mahallelerin muhtarlarıyla buluştu. Çataklı, "2020 bitmeden konut yapım ihalelerini bitirmek istiyoruz. Bölgede TOKİ afet konutları sistemi uygulayacağız. Güvenlik gerekçesiyle ağır hasarlı olan bütün evleri yıkacağız" dedi.

Müzeyyen Şevkin: Acilen afet müsteşarlığı kurulmalı!

CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin deprem riskine karşı önlemler alınması gerektiğinin altını çizdi. Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğunu ifade eden Şevkin, "TOKİ afet riski altında olan konutlarda barınan vatandaşlara sosyal konut yapmalıdır. Acilen afet müsteşarlığı kurulmalıdır." dedi...

TOKİ Van Afet Konutları'nın ihalesi yarın!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Van İlinde Yapılan Afet Konutlarının Genel Altyapılarına Ait İlave İmalatlar Yapım İnşaatı İşi ihalesi yarın gerçekleştirilecek.

Van Afet Konutları yapım ihalesi 6 Eylül'de!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Van İlinde Yapılan Afet Konutlarının Genel Altyapılarına Ait İlave İmalatlar Yapım İnşaatı İşi için ihale tarihini belirledi.

Denizli'de TOKİ afet konutlarına yerleştirilen ailelerin sorunları mecliste!

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı Denizli'de heyelan sebebi ile TOKİ afet konutlarına yerleştirilen ailelere ilişkin soru önergesi hazırladı. Basmacı sorularını Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye iletti..

Malatya Yeşilyurt'taki Afet Evleri kentsel dönüşüme giriyor!

Yeşilyurt Belediyesi, 30 yıl önce yapılan Afet Evleri'nin kentsel dönüşüm alanı olarak belirlenmesi için Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne başvurdu. 30 yıllık Afet Evleri yıkılarak, yerine TOKİ tarafından yeni konutlarının yapılması öngörülüyor.

Ağrı'da afet konutlarına 1 yıldır su verilmiyor!

TOKİ tarafından sel felaketinden etkilenenler için yapılan ve 20 bloktan oluşan 388 afet konutunda 1 yıldan bu yana oturan aileler suların hiç akmadığını belirtirken her gün 1 kilometre uzaklıktaki dağdan evlerine su taşımaktan yakındı...

Suşehri'nde 80 dönümlük arazi üzerine yeni afet konut merkezi kurulacak!

Suşehri'ne yeni afet konut merkezi Suşehri'nde TOKİ konutlarının batı kısmındaki 80 dönümlük hazine arazisi üzerine yeni afet konutları merkezinin kurulacağı bildirildi. Kadir Perçi, "Mevcut proje tek tip 3 katlı bitişik nizamlı projeler."dedi.

Suşehri'ne afet konutları merkezi kurulacak!

Kadir Perçi: "Yeni afet konutları merkezini bölgeye alıyoruz. Taşbayır ve Cevizli afet konutları yerleşim yerleri için merkezi yer TOKİ'nin batısındaki 80 dönümlük arazi olacak" dedi

denizlide TOKİ afet konutlarına yerleştirilenler Haberi

denizlide TOKİ afet konutlarına yerleştirilenler


CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı Denizli'de heyelan sebebi ile TOKİ afet konutlarına yerleştirilen ailelere ilişkin soru önergesi hazırladı. Basmacı sorularını Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye iletti.


Basmacı önergesinde "Denizli İli Babadağ İlçesi Gündoğdu Mahallesi'nden heyelan sebebi ile bazı aileler Denizli Üçler bölgesinde bulunan TOKİ Afet Konutlarına taşınmak zorunda bırakılmışlardır. Bir taraftan Babadağ'dan Denizli'ye taşınmışlar diğer yandan ise TOKİ Afet Konutlarına taşınan aileler en az 85 bin TL borçlandırılarak zor durumda bırakılmışlardır. Ayrıca ilgili alan Afet İşleri Genel Müdürülüğü tarafından 06/02/2007 tarih ve 11684 sayılı karar ile "Afete maruz bölge" ilan edilmiştir." diyerek 4 soru sordu.


Basmacı'nın soruları


1. Afet bölgesi ilan edilen alanda boşaltılan ev ve işyerleri için devlet bugüne kadar niçin istimlak bedeli ödememiştir?


2. 4123 sayılı "Tabii Afet Nedeniyle...