25 / 04 / 2024

Denizli'de TOKİ afet konutlarına yerleştirilen ailelerin sorunları mecliste!

Denizli'de TOKİ afet konutlarına yerleştirilen ailelerin sorunları mecliste!

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı Denizli'de heyelan sebebi ile TOKİ afet konutlarına yerleştirilen ailelere ilişkin soru önergesi hazırladı. Basmacı sorularını Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye iletti..



Denizli de TOKİ afet konutlarına yerleştirilen ailelerin sorunları mecliste!


CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı Denizli'de heyelan sebebi ile  TOKİ  afet konutlarına yerleştirilen ailelere ilişkin soru önergesi hazırladı. Basmacı sorularını Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye iletti.


Basmacı önergesinde "Denizli İli Babadağ İlçesi Gündoğdu Mahallesi'nden heyelan sebebi ile bazı aileler Denizli Üçler bölgesinde bulunan TOKİ Afet Konutlarına taşınmak zorunda bırakılmışlardır. Bir taraftan Babadağ'dan Denizli'ye taşınmışlar diğer yandan ise TOKİ Afet Konutlarına taşınan aileler en az 85 bin TL borçlandırılarak zor durumda bırakılmışlardır. Ayrıca ilgili alan Afet İşleri Genel Müdürülüğü tarafından 06/02/2007 tarih ve 11684 sayılı karar ile "Afete maruz bölge" ilan edilmiştir." diyerek 4 soru sordu.


Basmacı'nın soruları


1. Afet bölgesi ilan edilen alanda boşaltılan ev ve işyerleri için devlet bugüne kadar niçin istimlak bedeli ödememiştir?


2. 4123 sayılı "Tabii Afet Nedeniyle Meydana Gelen Hasar ve Tahribata İlişkin Hizmetlerin Yürütülmesine Dair Kanun" çerçevesinde göç etmek durumunda kalan ailelere ne tür destekler verilmiştir?


3. Heyelan bölgesinde birçok ev ve işyerlerinin elektriği, suyu kesilirken halen elektriği, suyu kesilmeyen bazı imtiyazlı ailelerin evlerinde oturdukları doğru mudur? Doğru ise ilgili alan heyelan bölgesi, afet bölgesi değil midir?


4. Bazı ailelerin yasak olmasına rağmen evlerini 20 bin-50 bin TL arasında sattıkları, böylece haksız bir kazanç sağladıkları doğru mudur?






Geri Dön