20 / 04 / 2024

Depozito iadesi için icra takibi

Depozito iadesi için icra takibi

Kiralama işlemlerinde kiraya verene, kiracının güvence vermesi gerekiyor. Güvence kapsamında kiracı depozito ödüyor. Peki güvence bedeli damga vergisine tabi mi? İşte güvence bedeli damga vergisi ilişkisi...

Kira hukuku depozito iadesi!

Depozito, kiracının mal sahibine verdiği güvence olarak karşımıza çıkıyor. Bu para, zarara konu olabilecek bir durumun yaşanmaması halinde kiracıya geri iade ediliyor. İşte kira hukuku depozito iadesi...

Depozito iadesi için icra takibi!

Mal sahipleri, kiracının ödediği depozitoyu herhangi bir problem yaşanmaması durumunda geri ödemek zorunda. Kiracılar geri ödemeyi yapmayan mal sahiplerine "depozito iadesi için icra takibi" açabiliyor...

Yarım kalan daireler için ödenen tutarlar iade edilecek!

İstinaf mahkemesi projesi yarım kalan ve şirketlere peşin ödeme yapılan krediler için bankaların tüketiciye para iadesi yapmasına karar verdi. 

Öğrenciler için kiralar cep yakıyor!

Üniversite öğrencileri için barınma telaşı başladı. Öğrenciler için kira fiyatları, depozito ve emlakçı parası cep yakıyor. İşte cep yakan bu maliyeti yüzde 60-70 düşürmenin tüyoları...

SİT alanındaki yapılar için para iadesi yok!

Koruma Kurulu, Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Valilik SİT alanları içinde kalan yapılar için yıkım kararı verdi ve ödenen paraların iade edilmeyeceğini açıkladı.

Bina inşaat harcamaları için KDV iadesi geliyor!

Proje Bazlı Teşvik Sistemi Tanıtımı ve 2017 Yılında Hazırlıkları Tamamlanan Yatırımlara Teşvik Belgesi Dağıtım Töreni'nde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, bina inşaat harcamaları için KDV iadesi getirdiklerini açıkladı..

Bina inşaat harcamaları için KDV iadesi yapılacak!

Ekonomi Bakanı Zeybekci, "İmalat sanayine yönelik düzenlenen teşvik belgeleri kapsamında bu yıl gerçekleştirilecek bina inşaat harcamaları için KDV iadesi sağlayacağız" dedi.

Emlak vergisi iadesi için ne yapılır?

6360 sayılı kanun gereğince ilçe belediyesine bağlanacak köylerde taşınmaz mallar için 5 yıl boyunca emlak vergisi alınmıyor. Bu sürenin başlangıcı 2014 yılı olup emlak vergisi iade ediliyor. Peki, emlak vergisi iadesi için ne yapılır?

Konut kredisi dosya masrafı iadesi için ne yapılır?

Ev alma sürecinde konut kredisi kullanan tüketiciler, kendilerinden kesilen dosya masraflarının iadesini isteyebiliyor. Peki, konut kredisi dosya masrafı iadesi için ne yapılır? İşte masraf iadeleri..

Ev kredisi dosya masrafı iadesi dilekçe örneği!

Ev kredisi dosya masrafı iadesi için öncelikle kredi kullanılan bankaya bir dilekçe ile müracaat edilmesi gerekiyor. İşte, ev kredisi dosya masrafı iadesi dilekçe örneği!

Konut kredisi dosya masrafı iadesi için ne gerekli?

Konut kredisi kullanma sürecinde, bankalar tüketicilerden bazı isimler altında birtakım masraflar talep edebiliyor. Ancak dosya masrafının iadesi istenebiliyor. Peki, konut kredisi dosya masrafı iadesi için ne gerekli?

Konut kredi dosya masrafı iadesi için ne yapılmalı?

-Konut kredisi başvurusu yapacak olanlardan çeşitli hizmet ve isimler ile talep edilen konut kredisi dosya masrafı ve diğer masrafların iadesi mümkün. Peki, konut kredi dosya masrafı iadesi için ne yapılmalı?

Kira kontratında depozito iadesi!

Kira kontratında depozito, taşınmaz mal kiralamalarında mal sahibinin güvencesi için kiracıdan alınan bedel olarak karşımıza çıkıyor. Peki, kira kontratında depozito iadesi ne zaman yapılıyor?

Kiracı depozito iadesi nasıl olur?

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz mal kiralamalarında, kiracıdan istenen masraflar arasında depozito bedeli de isteniyor. Peki, kiralama süresinde herhangi bir zararın yaşanmaması durumunda kiracı depozito iadesi nasıl olur?

Konut kredisi dosya masrafı iadesi için yapılması gerekenler!

Mesken sahibi olmak için bankalardan kredi kullanan tüketiciler, kesilen kesilen dosya masraflarının tarafında iade edilmesini isteyebiliyor. Peki, konut kredisi dosya masrafı iadesi için yapılması gerekenler nelerdir?

Depozito iadesi için icra takibi Haberi

Depozito iadesi için icra takibi

Güvence bedeli damga vergisi!

Konut ve işyeri gibi gayrimenkul kiralamalarında, kiracıdan kira bedelinin yanı sıra, depozito bedelinin de ödenmesi isteniyor. Güvence bedeli olarak istenen bu bedel ile ilgili en çok merak edilen hususlar arasında güvence bedeli damga vergisi ilişkisi yer alıyor.


Kiracının güvence vermesi ile ilgili yasal hükümler Türk Borçlar Kanununda 342. maddede yer alıyor. 


Madde 342- 

Kiracının güvence vermesi

Konut ve çatılı işyeri kiralarında sözleşmeyle kiracıya güvence verme borcu getirilmişse, bu güvence üç aylık kira bedelini aşamaz.


Güvence olarak para veya kıymetli evrak verilmesi kararlaştırılmışsa kiracı, kiraya verenin onayı olmaksızın çekilmemek üzere, parayı vadeli bir tasarruf hesabına yatırır, kıymetli evrakı ise bir bankaya depo eder. Banka, güvenceleri ancak iki tarafın rızasıyla veya icra takibinin kesinleşmesiyle ya da kesinleşmiş mahkeme kararına dayanarak geri verebilir.


Kiraya veren,...