26 / 04 / 2024

depozito kanun

depozito kanun

Kiracı olarak bir eve taşındığınızı farz edelim. Bu durumda eve girerken ev sahibine depozito+ kira ödemesi yapmanız gerekiyor. Söz konusu depozito ile ilgili yasal hükümler Kiracı Depozito Kanunu kapsamında düzenleniyor...

Kira kontratında depozito bedeli 2015!

Gayrimenkul kiralamalarında mal sahibi kiracısından depozito bedeli isteyebiliyor.Güvence bedeli olarak bilinen bu ücret, belli bir sınırın üstünde olamıyor. Peki, kira kontratında depozito bedeli 2015 ne kadar?

Ev kiralarken verilen depozito ne kadar?

İlk kiralama ayında bazı masraflar yapılabiliyor. Bu masraflar arasında depozito da yer alıyor. Mal sahibi istediği oranda depozito talep edemiyor. Peki, ev kiralarken verilen depozito ne kadar?

Kira kontratında depozito ne kadar?

Taşınmaz kiralarında sözleşmeyle kiracıya güvence verme borcu getirilebiliyor, ancak bu bedel kanundaki sınırı aşamıyor. Peki, kira kontratında depozito ne kadar? Kira kontratında depozito iadesi nasıl olur?

Kira kontratında depozito iadesi!

Kira kontratında depozito, taşınmaz mal kiralamalarında mal sahibinin güvencesi için kiracıdan alınan bedel olarak karşımıza çıkıyor. Peki, kira kontratında depozito iadesi ne zaman yapılıyor?

Kiracıdan alınan depozito ne zaman verilmeli?

Kira sözleşmesi yapılan kiracıdan belli miktarda depozito alınabiliyor. Bu depozito bedelinin 3 aylık kira bedelinden yüksek olmaması gerekiyor. Peki, kiracıdan alınan depozito ne zaman verilmeli? İşte yanıtı..

Kiracı depozito iadesi nasıl olur?

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz mal kiralamalarında, kiracıdan istenen masraflar arasında depozito bedeli de isteniyor. Peki, kiralama süresinde herhangi bir zararın yaşanmaması durumunda kiracı depozito iadesi nasıl olur?

Bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılması hakkında kanun 2015!

Bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılması hakkında kanun 15 Nisan 2015 tarihinde 29327 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Kanunda hazine taşınmazları hakkında esaslara yer veriliyor...

Bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun!

6637 sayılı Bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun 7 Nisan 2015 tarihinde 29319 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Kanun kapsamında çeyiz hesabı ile konut hesabına yapılacak devlet katkısı yer alıyor...

Kira sözleşmesi depozito bedeli 2015!

Kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabiliyor. Kiralamalarda, kiracı ilk kira ile birlikte depozito bedelini de vermek ile yükümlü oluyor. Peki, kira sözleşmesi depozito bedeli 2015 ne kadar?

Torba Kanun Teklifi yasalaştı!

Torba Kanun Teklifi yasalaştı. Konut sahibi olmayanlara ilk ve tek konut satın alımlarında, hesap açtırıp 3 yıl sistemde kalmaları koşuluyla 15 bin lirayı geçmemek üzere devlet katkısı sağlanacak.

Konut katkısını içeren Torba Kanun Teklifi yasalaştı!

Çocuk yardımı, çeyiz hesaplarına devlet katkısı, 47 bin öğretmen kadrosu düzenlemelerini de içeren "Torba Kanun Teklifi", TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

Torba Kanun Teklifi'nin 12 maddesi daha kabul edildi!

TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen, "torba kanun teklifinin" 12 maddesi kabul edilerek, 28. maddeye gelindi. İlk ve tek konut satın alımlarında devlet katkısı ödenecek.

Torba Kanun TBMM Genel Kurul'da kabul edildi!

Evlenecek çiftlere çeyiz yardımı, konut desteği, 47 bin öğretmen kadrosu ihdası içeren "Torba Kanun" teklifinin 7 maddesi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

depozito kanun Haberi

depozito kanun

Kiracı Depozito Kanunu!

Kiracı depozitosu ile ilgili yasal hükümler, Türk Borçlar Kanunu kapsamında düzenleniyor. Kanunun 342. maddesine göre kiracının ev sahibine ödediği kiracı depozitosu üç aylık kira bedelini geçemiyor. Kira bedelinin belirlenmesine dair hükümler ise aynı kanunda 343, 344, 345 ve 346. maddede sıralanıyor.


Kiracının güvence vermesi

MADDE 342- Konut ve çatılı işyeri kiralarında sözleşmeyle kiracıya güvence verme borcu getirilmişse, bu güvence üç aylık kira bedelini aşamaz.


Güvence olarak para veya kıymetli evrak verilmesi kararlaştırılmışsa kiracı, kiraya verenin onayı olmaksızın çekilmemek üzere, parayı vadeli bir tasarruf hesabına yatırır, kıymetli evrakı ise bir bankaya depo eder. Banka, güvenceleri ancak iki tarafın rızasıyla veya icra takibinin kesinleşmesiyle ya da kesinleşmiş mahkeme kararına dayanarak geri verebilir.


Kiraya veren, kira sözleşmesinin sona ermesini izleyen üç ay içinde kiracıya...