04 / 04 / 2025

depozito kanun

depozito kanun

Kiracı olarak bir eve taşındığınızı farz edelim. Bu durumda eve girerken ev sahibine depozito+ kira ödemesi yapmanız gerekiyor. Söz konusu depozito ile ilgili yasal hükümler Kiracı Depozito Kanunu kapsamında düzenleniyor...

Depozito bedelinin iadesi nasıl olur?

Depozito, kiralananda oluşacak hasarlar veya bina aidatlarının ödenmemesi durumunda kiraya vereni korumak amacıyla alınıyor. Peki, depozito bedelinin iadesi nasıl olur?

Yabancıların Türkiye'de mülk edinmesi hakkında kanun!

Yabancıların taşınmaz edinimi hakkında yasal esaslar, Tapu Kanunu ve Kadastro Kanununda madde 35'te yapılan değişiklikler kapsamında yer alıyor. İşte yabancıların Türkiye'de mülk edinmesi hakkında kanun..

2863 sayılı kanun ceza hükümleri!

2863 sayılı kanun, korunması gerekli taşınır ve taşınmaz kültür ve tabiat varlıkları ile ilgili tanımları belirlemek, yapılacak işlem ve faaliyetleri düzenliyor. Peki, 2863 sayılı kanun ceza hükümleri nelerdir?

Kiracıdan ne kadar depozito alabilirim?

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Sözleşme kurulurken kiracıdan depozito alınabiliyor. Peki, bir ev sahibi olarak kiracıdan ne kadar depozito alabilirim diyorsanız işte yanıtı..

Kira kontratında depozito bedeli 2015!

Gayrimenkul kiralamalarında mal sahibi kiracısından depozito bedeli isteyebiliyor.Güvence bedeli olarak bilinen bu ücret, belli bir sınırın üstünde olamıyor. Peki, kira kontratında depozito bedeli 2015 ne kadar?

Ev kiralarken verilen depozito ne kadar?

İlk kiralama ayında bazı masraflar yapılabiliyor. Bu masraflar arasında depozito da yer alıyor. Mal sahibi istediği oranda depozito talep edemiyor. Peki, ev kiralarken verilen depozito ne kadar?

Kira kontratında depozito ne kadar?

Taşınmaz kiralarında sözleşmeyle kiracıya güvence verme borcu getirilebiliyor, ancak bu bedel kanundaki sınırı aşamıyor. Peki, kira kontratında depozito ne kadar? Kira kontratında depozito iadesi nasıl olur?

Kira kontratında depozito iadesi!

Kira kontratında depozito, taşınmaz mal kiralamalarında mal sahibinin güvencesi için kiracıdan alınan bedel olarak karşımıza çıkıyor. Peki, kira kontratında depozito iadesi ne zaman yapılıyor?

Kiracıdan alınan depozito ne zaman verilmeli?

Kira sözleşmesi yapılan kiracıdan belli miktarda depozito alınabiliyor. Bu depozito bedelinin 3 aylık kira bedelinden yüksek olmaması gerekiyor. Peki, kiracıdan alınan depozito ne zaman verilmeli? İşte yanıtı..

Kiracı depozito iadesi nasıl olur?

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz mal kiralamalarında, kiracıdan istenen masraflar arasında depozito bedeli de isteniyor. Peki, kiralama süresinde herhangi bir zararın yaşanmaması durumunda kiracı depozito iadesi nasıl olur?

Bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılması hakkında kanun 2015!

Bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılması hakkında kanun 15 Nisan 2015 tarihinde 29327 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Kanunda hazine taşınmazları hakkında esaslara yer veriliyor...

Bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun!

6637 sayılı Bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun 7 Nisan 2015 tarihinde 29319 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Kanun kapsamında çeyiz hesabı ile konut hesabına yapılacak devlet katkısı yer alıyor...

Kira sözleşmesi depozito bedeli 2015!

Kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabiliyor. Kiralamalarda, kiracı ilk kira ile birlikte depozito bedelini de vermek ile yükümlü oluyor. Peki, kira sözleşmesi depozito bedeli 2015 ne kadar?

depozito kanun Haberi

depozito kanun

Kiracı Depozito Kanunu!

Kiracı depozitosu ile ilgili yasal hükümler, Türk Borçlar Kanunu kapsamında düzenleniyor. Kanunun 342. maddesine göre kiracının ev sahibine ödediği kiracı depozitosu üç aylık kira bedelini geçemiyor. Kira bedelinin belirlenmesine dair hükümler ise aynı kanunda 343, 344, 345 ve 346. maddede sıralanıyor.


Kiracının güvence vermesi

MADDE 342- Konut ve çatılı işyeri kiralarında sözleşmeyle kiracıya güvence verme borcu getirilmişse, bu güvence üç aylık kira bedelini aşamaz.


Güvence olarak para veya kıymetli evrak verilmesi kararlaştırılmışsa kiracı, kiraya verenin onayı olmaksızın çekilmemek üzere, parayı vadeli bir tasarruf hesabına yatırır, kıymetli evrakı ise bir bankaya depo eder. Banka, güvenceleri ancak iki tarafın rızasıyla veya icra takibinin kesinleşmesiyle ya da kesinleşmiş mahkeme kararına dayanarak geri verebilir.


Kiraya veren, kira sözleşmesinin sona ermesini izleyen üç ay içinde kiracıya...